به گزارش خبرنگار مهر، رشید قربانی در دویست و چهاردهمین جلسه شورای آموزش و پرورش کردستان اظهار کرد: با همکاری راه و شهرسازی برای حدود ۳۰ درصد کارکنان تأمین زمین و مسکن فراهم شده است.
وی افزود: از لحاظ نیروی انسانی استان هشتم کشور هستیم و سرانه فضاهای آموزشی در کردستان ۵ متر و ۳۰ سانتی متر است که با میانگین کشوری برابری میکند.
مدیر کل آموزش و پرورش کردستان تصریح کرد: سرانه فضای ورزشی در کردستان پایینتر از میانگین کشوری است و این میزان تنها ۲۰ سانتی متر است در حالی که میانگین کشور ۳۴ سانتی متر میباشد.
قربانی اعلام کرد: پوشش تحصیلی در فنی و حرفهای وضعیت بالاتری از میانگین کشوری داریم اما در مقطع متوسطه دوم پایینتر از میانگین کشور هستیم که این مهم ناشی از مبحث فرهنگی در روستاها برای ادامه تحصیل دختران است.
وی افزود: رتبه علمی کردستان هر ساله بین ۱۰ تا ۱۴ است اما رتبه پذیرش دانش آموزان کردستانی در دانشگاهها بین ۲۲ تا ۲۷ است.
قربانی اذعان کرد: متأسفانه بومی گزینی مانع ورود دانش آموزان کردستانی به دانشگاههای مطرح کشور شده است.
ترک تحصیل ۲۵ درصد دختران دبیرستانی در کردستان
مهدی نامدار معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کردستان نیز در این جلسه اعلام کرد: هم اکنون ۳۱۰ هزار نفر دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی در چهار هزار و هشت مدرسه مشغول به تحصیل هستند.
وی افزود: به ازای هر ۱۲ نفر دانش آموز یک معلم در مراکز آموزشی استان کردستان مشغول به خدمت هستند و این مهم با میانگین کشوری برابری میکند.
نامدار اظهار کرد: طی چند سال اخیر فعالیتهای فرهنگی بسیاری صورت گرفته است تا دانش آموزان بازمانده از تحصیل دوباره به مدارس بیابند و در این راستا رشد قابل توجهی داشته ایم اما هنوز ۲۵ درصد از دختران دانش آموز مقطع متوسطه دوم در استان به دلیل مباحث فرهنگی خانوادههایشان ترک تحصیل میکنند.
ماموستا فایق رستمی امام جمعه سنندج نیز در این جلسه اظهار کرد: توجه به قرآن، نماز و عترت موجب ترقی آموزش و پرورش در کشور شده است و این از برکت انقلاب اسلامی است.
وی افزود: عدم حضور دانش آموزان در دوران کرونا موجب صدمه به دانش آموزان از لحاظ فرهنگی شده است و در این مسیر توجه به قرآن و آموزههای قرآنی نجات بخش است.