به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، فرامرز افشانی افزود: در سال زراعی جاری ۳۳ گونه گیاه دارویی از جمله زعفران، گل محمدی، ریحان، فلفل و آویشن در مساحت ۵۱۴ هکتار در شهرستان تبریز کشت شده است.
وی با بیان اینکه برای اولین بار شاهد کشت موسیر نیز در مساحت یک هکتاری بودیم، افزود: توسعه این ۱۳ هکتار کشت با اختصاص نشاء و بذر رایگان به بهره برداران صورت پذیرفته است.
افشانی از رونق کشت زعفران در منطقه خسروشاه شهرستان تبریز خبر داد و تاکید کرد: شهرستان تبریز به یکی از قطبهای اصلی تولید زعفران در استان تبدیل شده است و نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی ایفا میکند.
وی در خصوص چالشهای موجود در تولید گیاهان دارویی شهرستان تبریز نیز گفت: عدم تولید نشاء و بذر اغلب گیاهان دارویی یکی از مشکلات اساسی بخش گیاهان دارویی شهرستان است که بهرهبرداران و کارشناسان را با مشکلات عدیدهای از جمله از بین رفتن گیرایی نشاهای حمل شده به علت حمل در شرایط نامناسب و عدم سازگاری رقمهای حمل شده با آب و هوای شهرستان مواجه کرده است.
وی با بیان اینکه تسهیلات کم بهره جهت مکانیزه کردن عملیات کاشت، داشت و برداشت گیاهان دارویی تخصیص مییابد که این امر منجر به بالا رفتن سطح زیر کشت شده است افزود: سرمایه گذاران با ورود در جهت تأمین نهاده و کشت نشاء گیاهان دارویی میتوانند نقش مفیدی ایفا نموده و سرمایه گذاریهای لازم را انجام دهند.