به گزارش خبرنگار مهر، خیرالله رخشانی مهر شامگاه چهارشنبه در سفر به مشگینشهر و جلسه شورای آموزش و پرورش مشگینشهر اظهار کرد: ما هیچ مسئولیتی در نوسازی مدارس برای واحدهای آموزشی موجود نداریم و در سند تحولی آموزش و پرورش نیز وظیفه سازمان نوسازی و تجهیز مدارس احداث فضاهای جدید آموزشی و تجهیز آنهاست.
وی تصریح کرد: تعمیرات و همچنین عملیات نگهداری مدارس بر عهده وزارت آموزش و پرورش و معاونت پشتیبانی این وزارتخانه است که سالانه از محل ردیف اعتبار مشخص برای انجام تعمیرات و حوزه نگهداری هزینه کند.
معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس گفت: هر چند معاونت پشتیبانی در این زمینه اعتبارات کافی دریافت نمیکند اما وظیفه نگهداری، تعمیرات و اجرای طرح هوشمندسازی را به عهده دارد تا بتوان در این زمینه اقدامات مؤٍثری را انجام داد.
رخشانی مهر افزود: ما خارج از حیطه وظایف خود سعی داریم به این امور نیز رسیدگی کنیم تا امر آموزش و پرورش در کشور فرآیند مطلوبی به خود گرفته و کارها سر و سامان پیدا کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: در سالهای اخیر ادارات نوسازی و تجهیز مدارس در استانهای مختلف سعی کردند تا در بحث تخریب، بازسازی و همچنین تعمیرات، تجهیزات و ارتقا سیستم روشنایی اقدامات مؤثری را انجام دهند که این فعالیتها همواره رو به جلو بوده است.
رخشانی مهر اضافه کرد: نباید مدیران آموزش و پرورش خود منتقد وضعیت موجود باشند چرا که خود این مدیران در اجرای پروژهها و انجام وظایف محوله نقشآفرین بوده و باید به جای مطالبهگری پاسخگویی را به عنوان اهداف مشخص مورد توجه قرار دهند.
در ۴۳ سال اخیر هیچ کوتاهی در مدرسهسازی نداشتیم
معاون وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: در هیچ دورهای به مانند سالهای اخیر به حوزه مدرسهسازی توجه نشده به طوری که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه مدرسهسازی فعالیتهای گستردهای انجام شده و هیچگونه کوتاهی در این زمینه انجام نشده است.
وی ادامه داد: اینکه مدرسهای سرویس بهداشتی نداشته باشد، اسباب شرمندگی است و مقصر آن ما هستیم چرا که نتوانستیم برای معلمان و دانشآموزان امکانات مناسبی را آماده کنیم.
رخشانی مهر از اختصاص ۴۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای ساخت و بهسازی سرویسهای بهداشتی در سال جاری خبر داد و اظهار کرد: نوسازی مدارس استان باید هر چه سریعتر واحدهای آموزشی فاقد سرویسهای بهداشتی مناسب را شناسایی و به سرعت عملیات احداث سرویسهای بهداشتی را با اولویت و فوریت در دستور کار قرار دهد.
وی در مورد تأمین ایزوگام و آسفالت محوطه مدارس نیز تصریح کرد: در این زمینه نیز به میزان کافی ایزوگام و قیر رایگان تحویل ادارات نوسازی شده تا در این زمینه نیز بدون محدودیت بتوانند کارهای عمرانی را انجام دهند.
رخشانی مهر گفت: در ۸ سال گذشته برای ارتقا سیستم گرمایشی مدارس منابع خوبی تخصیص یافته و امسال نیز یکهزار میلیارد تومان برای استانداردسازی منابع اعتباری اختصاص یافته است.
وی افزود: بخشی از مشکلات ما مربوط به تعمیرات موتورخانهها و تعمیر و تجهیز سیستمهای گرمایشی جدید است که در این زمینه نیز در واحدهای آموزشی مختلف کارهای خوبی در سطح استانها آغاز شده و قطعاً این فعالیتها در سالهای آینده ادامه خواهد داشت.
رخشانی مهر با انتقاد از رهاشدگی برخی از واحدهای آموزشی نیمهتمام در کشور خاطر نشان کرد: برای ما قابل قبول نیست که مدرسهای با قدمت احداث ۱۰ ساله به حال خود رها شود که قطعاً هر چه سریعتر مدرسه واحد آموزشی مورد نظر را در مشگینشهر تکمیل و به بهرهبرداری خواهیم رساند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: برای احداث استخر با تنگناهای مالی روبهرو هستیم ولی مقرر شد به جای استخر، سالن ورزشی مناسب احداث شود که از محل سفر رئیس جمهور منابع این طرحهای نیمهتمام تأمین خواهد شد.
رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس از برچیده شدن مدارس سنگی در کشور با نگاه محرومیتزدایی خبر داد و بیان کرد: برای اولین بار در کنار اعتبارات سالانه نوسازی مدارس که بیش از ۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است، امسال برای اولین بار موفق شدیم اعتبار محرومیتزدایی را نیز به میزان ۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در ردیف بودجه کشور مصوب کنیم.
رخشانی مهر در ادامه اظهار کرد: ۵۰ درصد این منابع تاکنون تخصیص یافته و قرار است به سرعت زمینه تخصیص سایر منابع نیز فراهم آید.
وی تصریح کرد: احداث مدرسه سبز در مشگینشهر جز اولویتهاست که با تأمین زمین مورد نیاز به سرعت عملیات احداث این پروژه در مشگینشهر آغاز خواهد شد و ما نیز موظف به تأمین اعتبار مورد نیاز برای این پروژه هستیم.
رخشانی مهر گفت: قطعاً در چانهزنی برای دریافت اعتبارات بیشتر از ردیف ملی در بودجه ۱۴۰۱ با همکاری نمایندگان در کمیسیون تلفیق تلاش خواهیم کرد تا سقف اعتبارات محرومیتزدایی را برای سال آینده افزایش دهیم.
باید از ظرفیت فروش املاک مازاد استفاده کنیم
معاون وزیر آموزش و پرورش از صدور مجوز قانونی برای فروش املاک مازاد آموزش و پرورش با هدف تأمین اعتبار تکمیل پروژههای نیمهتمام خبر داد و افزود: سعی و تلاشمان بر این است تا از فرصت قانونی پیش آمده در این زمینه استفاده کنیم تا املاک مازاد به فروش رسیده و از این محل پروژههای نیمهتمام به سرانجام برسد.
وی خاطر نشان کرد: به هیچ وجه نگه داشتن این املاک مازاد به صلاح آموزش و پرورش نیست و در تبصره قانونی نیز تا سقف ۶ هزار میلیارد تومان منابع در این زمینه پیشبینی شده که سعی داریم این رقم را تا ۱۷ هزار میلیارد تومان افزایش دهیم.
رخشانی مهر اضافه کرد: ادارات آموزش و پرورش با همکاری نوسازی مدارس مسئولیت خطیری را در این زمینه بر عهده دارند تا املاک مورد نظر را از طریق کمیسیون ماده ۵ تغییر کاربری داده و با قیمت مناسب آن را به فروش رسانده و در همان محل و شهرستان مورد نظر منابع حاصل از این ردیف را هزینه کنند.
وی در ادامه بیان کرد: تمام تلاش ما بر این است تا با اولویت پروژههای نیمهتمام را آماده بهرهبرداری کنیم و از آغاز پروژههای جدید به هر عنوان پرهیز کرده و طرحهای نیمهتمام به شکل مطلوب به سرانجام برسد.