ساوه- سرپرست معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: تزریق دز سوم واکسن کرونا سیستم ایمنی بدن را در برابر امیکرون مقاوم می‌کند اما این آمار در شهرستان ساوه بسیار پایین و نگران کننده است.

مجتبی ذکانی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر تزریق دز سوم واکسن کرونا گفت: ویروس امیکرون قدرت بالایی در سرایت دارد و می‌تواند در فاصله زمانی کوتاهی جمعیت زیادی را درگیر کند. این مسئله سبب افزایش بار بستری خواهد شد و قطعاً افزایش بار بستری کاهش خدمات درمانی را به همراه دارد و قدرت سیستم پذیرش را کاهش خواهد داد اما تزریق دز سوم واکسن کرونا سیستم ایمنی بدن را در برابر امیکرون مقاوم می‌کند.

وی افزود: مقاومت افراد با سیستم ایمنی پایین در برابر امیکرون بسیار پایین است و ثابت شده در امیکرون درگیری و حتی احتمال مرگ در کودکان در سنین پایین بسیار بالا است. اگرچه در سویه های قبلی ما درگیری مستقیم کودکان با ویروس را نداشتیم.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه کرد: راه‌های مقابله در برابر امیکرون و ویروس‌های قبلی کرونا در حال حاضر تغییر نخواهد کرد و راه مقابله چهار عنصر اصلی تزریق واکسن، تغذیه، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و زدن ماسک است. با رعایت این ۴ عنصر احتمال درگیری کاهش خواهد یافت، از شهروندان عزیز می‌خواهیم اگر علائمی حتی سرماخوردگی و سر درد ساده را داشتند، فاصله اجتماعی را رعایت کنند که قدرت درگیری کمتر شود.

ذکایی گفت: مردم این ذهنیت را نداشته باشند که با تزریق دز اول و دوم مقاوم خواهند بود. این واکسن نیاز به تمدید دارد بعد مدت زمان کوتاهی سیستم ایمنی بدن به حدی افت پیدا می‌کند و در برابر ویروس مقاومتی نخواهد داشت. هفته گذشته پروتکل‌ها در خصوص دز سوم متفاوت بود پروتکل‌های جدید با شناسایی امیکرون در کشور تغییر خواهد کرد. هر چقدر بهتر عمل کنیم مقاومت جامعه در مقابل سویه های جدید بیشتر خواهد بود.

وی افزود: براساس سامانه رصدخانه قریب به ۹۰ درصد دز اول، ۷۸ دز دوم را دریافت کرده‌اند اما آمار تزریق شده دز سوم بسیار پایین است. با توجه به اینکه افراد بالای ۱۸ سال باید دز سوم را دریافت کنند در شهرستان ساوه تاکنون ۱۴ هزار نفر دز سوم را در یافت کردند اما تعداد افرادی که مشمول در یافت دز سوم واکسن هستند رقم بسیار بالایی است؛ درخواست می‌کنیم افراد بالای ۱۸ سال که هر نوع واکسنی را دریافت کردند و سه ماه از تزریق واکسن دوم آنها گذشته است برای دریافت دز سوم اقدام کنند.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه تصریح کرد: مرکز تجمیع دبیرستان قدسیه و کوثر از ۸ صبح الی ۹ شب مشغول خدمت رسانی هستند و همچنین ۱۵ پایگاه بهداشتی در سطح شهر در ساعت اداری آماده تزریق واکسن هستند.

ذکایی گفت: براساس دستورالعمل ستاد مقابله با کرونا کشور همه دستگاه‌ها ملزم به همکاری با مراکز درمانی هستند لذا از همه ادارات درخواست می‌کنیم در صورتی که شرایط برای اختصاص مکانی برای خدمات در تزریق واکسن را دارند در اختیار دانشکده قرار بدهند که هم دسترسی مردم آسان‌تر شود و روند تزریق واکسن دز سوم نیز با سرعت بیشتری انجام شود.