به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز پس از نزدیک به یک ماه از رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به یوسف نوری به عنوان وزیر آموزش و پرورش دولت سیزدهم اولین نشست خبری وی با خبرنگاران برگزار شد.
وی در این نشست به تبیین برنامه های تحولی خود در این وزارتخانه و پاسخ به سؤالات خبرنگاران پرداخت.
نوری در ابتدای نشست ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای معلم و دانش آموز و شهیدان دوران دفاع مقدس، به نسبت رسانه با آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: طبق سندتحول بنیادین چهار رکن فرایند تربیت داریم که خانواده، حکومت، رسانه و نهادها و سازمانهای غیردولتی از این جمله است.
وی افزود: امروز قدرت ارتباطات در تحکیم مبانی دولتها و در حکومت و اداره نقش بیبدیلی دارد. هرجا رسانه به کمک ارزشها و ضدارزشها آمد آن جامعه ارزشمند و یا غیرارزشمند خواهد شد. ارزیابیهای بسیاری از این نهاد انجام شده است. امروز در رسانههای مان به تدریج رفتارهای عالمانه، محققانه و رفتارهای سنجیده رسانه را به ویژه با نظام تعلیم و تربیت می بینیم. اگر بخواهیم برای سندتحول بنیادین گفتمان سازی کنیم بی شک با کمک رسانه میسر می شود.
وی در خصوص ارائه برنامه های تحولی خود گفت: اگر بخواهیم در جایی در خصوص سند تحول بنیادین گفتمان سازی کنیم بی شک نقش رسانه ها مهم است. آموزش و پرورش دستگاهی است که برای اجرای برنامه هایش نیازمند عزم ملی است که یک بخش اعظم ایجاد این عزم را رسانه ها می توانند دنبال کنند. لذا از رسانه ها خواستارم که هرجا اگر ضعفی مشاهده کردند به خصوص برای استقرار سند تحول بنیادین منتقدانه آن را بیان کنند.
وی از رئیس جمهور و نمایندگان مجلس برای حسن اعتمادشان برای سپردن مسئولیت آموزش و پرورش به وی قدردانی کرد و گفت: رابطه نظام آموزش و پرورش با تولید، ارتقای فرهنگ و هنجارهای اجتماعی یک رابطه مستقیم و با ناهنجاری ها و انحراف ها یک رابطه معکوس و غیرمستقیم است.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: آموزش و پرورش دستگاهی است که نیازمند دغدغه و عزم ملی است.
نوری گفت: اگر آموزش و پرورش را مانند دستگاه های دیگر ببینیم مشکلی حل نخواهد شد آنچنان که رهبری فرمودند که آموزش و پرورش بیت الغزل همه دستگاه است.
وی بیان کرد: رابطه آموزش و پرورش همیشه با تولید، ارتقا و فرهنگ و هنجارهای اجتماعی رابطه مستقیم بوده و با ناهنجاری ها یک رابطه معکوس داشته است.
نوری اظهار کرد: نظام آموزش و پرورش در ارتقای سطح بهداشت عمومی، اهمیت محیط زیست، تلفات جادهای، اشتغال و تولید خالص نقش به سزایی دارد.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: ما دانش آموز را برای اینکه در آینده فرد موثری باشد تربیت می کنیم. اگر هنرستان های ما رشته های خوبی داشته باشند ۸۰ درصد دانش آموزان ما جذب بازار کار می شوند.
وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: هر چه بیشتر آموزش و پرورش را تقویت کنیم در جامعه انحراف ها کمتر می شود. جامعه آموزش و پرورش بسیار بزرگ است. همه باید روی این مساله حساسیت داشته باشیم.
وی با یاد کردن از شهید سلیمانی و ویژگی های اخلاقی وی پرداخت و گفت: مدرسه یعنی کسانی چون شهید سلیمانی.
نوری ادامه داد: باید ساحت های ششگانه را مستقر کنیم تا به اهداف عالیه که یکی از آنها کارآفرینی و اشتغال است برسیم. باید از نظام تک ساحتی عبور و به نظام تعلیم و تربیت چندساحتی برسیم. اگر رشته های هنرستان ها خوب انتخاب شوند مطمئناً تعداد بسیاری جذب بازار کار می شوند. ایجاد سواد، نه سواد اسمی و عملکردی بلکه سواد چندبعدی بسیار حائز اهمیت است و نظام آموزش و پرورش باید این هجرت را داشته باشد که قطعاً برای آن برنامه داریم. همکاران ما قبلاً این مسیر را شروع کرده اند که کند بوده و باید آن را با سرعت بیشتر و راهکارهای دیگری طی کنیم.
وی گفت: معلم مقبول ترین قشر کارکنان دولت است و طی سالیان زیاد این مساله مشخص شده است. مهمترین عنصر در سند تحول بنیادین است باید به او خوب رسید و او را خوب دید.
وی با بیان اینکه معلمان کار مفیدشان بالاتر از کارکنان دولت است، گفت: امیدوارم بتوانیم قدردان معلمان باشیم.
وی با اشاره به اینکه برنامه خود را پیشتر در ۵ محور ارائه داده ام گفت: مجوز ۳۴ هزار استخدام را برای مناطق مرزی گرفتیم تا مناطق مرزی که مدتهاست به دلیل عدم استقرار عدالت توزیعی وضعشان مطلوب نیست بتوانیم کاری بکنیم. در بودجه نیز سرانه این قسمت ها را جدی دیدیم.
وی بیان کرد: روش های توانبخشی مرسوم ارزشیابی جوابگوی ارتقا معلمان نیست بلکه روش ارزشیابی موثر است که مدرسه را از مرحلهای به مرحله دیگر سوق بدهد.
نوری گفت: نظام رتبه بندی با آنچه در مجلس مصوب شده تغییرات چشمگیری داشته است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: توصیه من این است که به سمت بحث خیریه و وقف برویم؛ این حرکت ها را باید به سمت مناطق لازم توجه ببریم.