وحید شقاقی شهری، کارشناس اقتصادی و عضو هیأت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: همانگونه که هرگونه جراحی در شرایط التهاب وضعیت بیمار را بدتر میکند، جراحی اقتصادی نیز در شرایط التهاب وضعیت را بدتر میکند.
وی با تأکید بر اساسی بودن این ۵ قلم کالا افزود: با این وجود بنده معتقدم حذف ارز ۴۲۰۰ جراحی خیلی سنگینی نیست زیرا اولاً بخش عمده از منابع حاصل از حذف این ارز به خود مردم میرسد و ثانیاً همانطور که مشاهده شد در سالهای گذشته اقلام مشمول ارز ۴۲۰۰ از ۲۵ قلم به ۱۰ قلم و سپس ۷ قلم رسیدند و آسیب چندانی نرسید.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: چنانچه در آینده و متأثر از مذاکرات، تجارت ایران بهبود پیدا کند و منابع ارزی آزاد شود، به تبع آن انتظارات تورمی نیز کاهش مییابد، بنابراین میتوان گفت اکنون فرصت مناسبی برای این اقدام است.
شقاقی شهری تصریح کرد: پیش از شروع این اقدام باید ذخایر کالایی و ارزی کشور در سطح قابل قبول و اقتصاد کشور در یک حالت پیشبینیپذیری قرار گیرد.
وی با تأکید بر اینکه نتیجه نامشخص مذاکرات مهمترین مؤلفه برای عدم پیشبینیپذیری اقتصاد است، افزود: با توجه به اینکه حذف ارز ترجیحی ۵ قلم کالای اساسی، اثر تورمی خود را بر سایر کالاها هم میگذارد، باید به درستی مدیریت شود و اگر بد مدیریت شود، شوک تورمی خواهیم داشت.
وی در پایان با تأکید بر اینکه در شرایط تورمی نباید یک سیاست تورمی مضاعف اعمال شود، خاطرنشان کرد: قطعاً درآمد حاصل از حذف ارز ترجیحی باید به خود مردم بازگردانده شود تا جبران کاهش قدرت خرید مردم باشد.