به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، محمد جوانبخت، معاون آب وزیر نیرو در نشست وزیر نیرو با مدیران صنعت آب و آبفای کشور با اشاره به صرف اعتباری بیش از ۷۱ هزار میلیارد تومان برای اجرای این پروژهها در کشور، افزود: با اینکه اعتبارات فراوانی برای اجرای این طرحها در کشور صرف شده است، هنوز نتایج و تأثیرات مثبت آنها بر مدیریت منابع آب دیده نشده است.
وی افزود: برای این منظور بستهای تحت عنوان طرحهای قابل بهرهبرداری بخش آب در دستور کار قرار گرفته است که از جمله اهداف آن اجرای ۶۷ سد با حجم مخزن ۱۰ هزار و ۸۰۰ میلیون مترمکعب و حدود هفت هزار و ۷۰۰ میلیون مترمکعب تنظیم آب، احداث ۳۰ هزار شبکه آبیاری، تآمین آب شرب ۱۰ هزار روستا با برخورداری کمتر از ۹۰ درصد آب، تأمین آب شرب پایدار برای ۱۳۵ شهر با اجرای ۳۲ تصفیهخانه، احداث ۶۹ تصفیهخانه فاضلاب و ... است.
جوانبخت تأمین اعتبار، بازنگری در اجرای برخی پروژهها و مشکلات قراردادی را از چالشهای مهم مدیران در اجرای این طرحها برشمرد و اظهار کرد: اعتبارات مورد نیاز برای اتمام این پروژهها بالغ بر ۲۹۶ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده و راهکارهایی هم برای آن در نظر گرفته شده است، اما کارگروه راهبری در سطح ملی به طور گسترده تأمین اعتبارات را پیگیری خواهد کرد.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا ادامه داد: وضعیت آب کشور در شرایط بحرانی است و مجموعه مدیریت بخش آب کشور به عنوان یک ظرفیت دولتی و حاکمیتی با کار و تلاش بسیار میتواند در بهبود شرایط، مؤثر واقع شود.
جوانبخت افزود: همه ما به عنوان پیشانی مدیریت آب کشور باید به مدیریت صحیح و بهینه منابع آب، مدیریت مصرف و تقاضا و موضوع تخصیص آب به شکل یک ضرورت نگاه کرده و با برنامهریزی صحیح به عبور از این شرایط کمک کنیم.
وی بر اجرای مصوبات کارگروه سازگاری با کم آبی و اجرای صحیح طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی و حفاظت از رودخانهها تأکید کرد و گفت: در این شرایط مدیران باید بکارگیری نیروهای متخصص، متعهد، دلسوز و کارآمد را در اولویت قرار دهند.