امتحانات پایان ترم در اغلب دانشگاه ها قرار است به صورت مجازی برگزار شود و در حالی که دانشگاه‌ها برای ترم آتی بر آموزش حضوری تاکید دارند اما مشخص نیست اومیکرون چه شرایطی را رقم خواهد زد.

به گزارش خبرنگار مهر، دانشگاه‌ها چندی است که با مهیا شدن شرایط و کاهش آمار مبتلایان به کرونا، آغوش خود را به روی دانشجویان گشودند اما خبر شیوع ویروس جهش یافته اومیکرون در ایران، به یکباره حضور دانشجویان در دانشگاه‌ها و پررنگ شدن آموزش حضوری را به نوعی متزلزل کرده است. دانشگاه‌ها در حال حاضر در انتظار تصمیم جدید ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص نحوه برگزاری امتحانات و ترم جدید تحصیلی هستند.

در همین رابطه علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم درباره آخرین وضعیت امتحانات پایان ترم دانشگاه‌ها با توجه به شناسایی ویروس جهش یافته اومیکرون در کشور می‌گوید: تصمیم گیری در ارتباط با نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم در نیمسال اول ۱۴۰۰-۱۴۰۱ به عهده دانشگاه‌ها گذاشته شده است. برخی دانشگاه‌ها به لحاظ امکانات امکان برگزاری امتحانات پایان ترم و اسکان دانشجویان را دارند و برخی دیگر خیر.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها باید برای برگزاری آزمون حضوری با ستاد کرونای استان خود هماهنگ کنند، افزود: اگر پیک جدیدی در کشور رخ دهد، قطعاً دانشگاه‌ها به لحاظ رعایت پروتکل‌ها و حفظ سلامتی دانشجویان این موضوع را مد نظر قرار خواهند داد.

خاکی صدیق همچنین در خصوص تصمیم گیری برای حضوری بودن ۱۰۰ درصدی آموزش در ترم جدید تحصیلی گفت که هنوز اظهار نظر درباره این موضوع زود است و باید منتظر بمانیم که با توجه به سویه جدید کرونا در کشور چه اتفاقی خواهد افتاد.

در نیمسال اول تحصیلی جاری تقریباً بخشی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اغلب دانشجویان دکتری امکان حضور در دانشگاه‌ها را پیدا کردند اما کارشناسی‌ها همچنان به صورت مجازی ترم را پشت سر می‌گذارند؛ از ابتدای شروع ترم وزارت علوم و دانشگاه‌ها بر برگزاری حضوری امتحانات تاکید کردند اما حالا مشخص نیست با شیوع اومیکرون مدل برگزاری امتحانات به کدام سو تغییر خواهد کرد. برخی دانشگاه‌ها حتی برای آموزش حضوری تمامی مقاطع در ترم بعد ابراز امیدواری کرده‌اند اما باز هم محقق شدن را تابعی از شرایط کرونایی در کشور عنوان می‌کنند.

در دانشگاه‌های زیر مجموعه وزارت بهداشت اما کلاس‌های آموزشی از ابتدای ترم به صورت حضوری برگزار شد و امتحانات نیز به صورت حضوری برگزار خواهد شد.

در همین حال مسعود یونسیان عضو کمیته علمی مقابله با کرونا انتقاد کرده است که تعامل پررنگی بین ستاد ملی و کمیته علمی کرونا نیست و در حال حاضر نه تنها امتحانات مدارس برقرار است، بلکه معاونت آموزشی وزارت بهداشت هم اعلام کرده که امتحانات دانشجویان باید به شکل حضوری باشد.

آخرین وضعیت برگزاری امتحانات در دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی و همچنین تقویم آموزشی در نیمسال دوم تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ در ادامه این گزارش آمده است:

دانشگاه تهران

معاون دانشجویی دانشگاه تهران در گفتگویی که با خبرنگار مهر داشت اعلام کرد: امتحانات دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری قطعاً حضوری است اما امتحانات دانشجویان کارشناسی احتمالاً مجازی خواهد بود. بر اساس تقویم آموزشی دانشگاه تهران در نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ ثبت نام دانشجویان در تمامی مقاطع از روز شنبه ۹ بهمن ماه آغاز می‌شود و تا روز پنج شنبه ۱۴ بهمن ماه ادامه دارد.

کلاس‌ها از ۱۶ بهمن ماه آغاز می‌شود و فرایند حذف و اضافه در روزهای ۳۰ بهمن، ۱ اسفند و ۲ اسفند ماه صورت می‌گیرد. امتحانات میان ترم نیز از ۲۰ فروردین ماه آغاز می‌شود و یکم اردیبهشت ماه پایان می‌پذیرد. حذف اضطراری نیز در روزهای ۳۱ اردیبهشت ماه، یکم و ۲ خردادماه انجام می‌شود. بر اساس تقویم آموزشی دانشگاه تهران ۱۸ خرداد زمان پایان کلاس‌ها خواهد بود. همچنین امتحانات (دروس عمومی) پایان ترم از ۲۶ خردادماه ۱۴۰۱ آغاز می‌شود و تا تاریخ ۹ تیرماه ۱۴۰۱ ادامه دارد.

دانشگاه شهید بهشتی

معاون آموزشی دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر اینکه امتحانات نیمسال اول ۱۴۰۰-۱۴۰۱ از ۱۸ دی‌ماه آغاز خواهد شد، گفت: امتحانات کارشناسی و ارشد غیرحضوری و امتحانات مقطع دکتری به‌صورت حضوری است.

بر اساس تقویم آموزشی دانشگاه در نیمسال دوم تحصیلی، انتخاب واحد از روز شنبه ۹ بهمن ماه شروع می‌شود و ۱۱ بهمن ماه پایان می‌یابد. شروع کلاس‌ها ۱۶ بهمن ماه خواهد بود و ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ پایان می‌یابد. امتحانات نیز در بازه زمانی شنبه ۲۱ خردادماه تا چهارشنبه یکم تیرماه ۱۴۰۱ برگزار می‌شود.

دانشگاه شریف

دانشگاه شریف هنوز تکلیف برگزاری امتحانات را مشخص نکرده اما از دانشگاه خبر می‌رسد که به احتمال زیاد امتحانات در تمامی مقاطع به صورت مجازی برگزار می‌شود.

رسول جلیلی سرپرست دانشگاه در آخرین اظهار نظر خود نیز اعلام کرد: با توجه به مشکلات خوابگاه‌ها، احتمال برگزاری حضوری امتحانات پایان‌ترم خیلی ضعیف است. برای ما مهم‌تر از تصمیمات بخشنامه‌ای، سلامت دانشجویان، استادان و کارمندان دانشگاه است و علی‌رغم درخواست‌های مکرر برای از سرگیری فعالیت‌ها و حضور دانشجویان و استادان، تلاش خواهیم کرد تا در این تصمیم به سلامت دانشجویان که مشتریان و ذی‌نفعان اصلی ما هستند توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز همچنان تکلیف برگزاری امتحانات را روشن نکرده و قرار است در یکی دو روز آینده معاونت آموزشی اطلاعیه‌ای در این خصوص صادر کند. ثبت نام دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی در نیمسال دوم تحصیلی در روزهای ۹ و ۱۰ بهمن ماه انجام می‌شود؛ شروع کلاس‌ها از روز شنبه ۱۶ بهمن ماه خواهد بود و آزمون‌های پایانی نیز از روز شنبه ۲۱ خردادماه آغاز می‌شود و ۲ تیرماه به پایان می‌رسد.

دانشگاه تربیت مدرس

مدیریت آموزشی دانشگاه تربیت مدرس تقویم آموزشی بازنگری شده سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ را برای اجرا به دانشکده‌ها ابلاغ کرد. بر اساس این برنامه؛ پایان کلاس‌های نیمسال اول ۱۴۰۱-۱۴۰۰، روز ۳۰ دی ماه و امتحانات پایان‌ترم از ۲ تا ۲۳ بهمن برگزار خواهد شد.

هچنین ثبت اولیه نمرات در سامانه گستان از ۲ تا ۲۹ بهمن و مهلت اعتراض دانشجویان ۳۰ بهمن تا ۴ اسفندماه در نظر گرفته شده است. نمرات نهایی نیز ۵ تا ۹ اسفند ثبت می‌شود.

بر اساس این اطلاعیه، انتخاب واحد نیمسال دوم ۱۴۰۱-۱۴۰۰ برای دانشجویان دکتری ۲۵ تا ۲۹ دی ماه و برای دانشجویان کارشناسی ارشد ۲۷ تا ۲۹ دی ماه صورت می‌گیرد. همچنین کلاس‌های دانشجویان نیمسال دوم سال تحصیلی از ۳۰ بهمن آغاز می‌شود.

حذف و اضافه دروس نیز در تاریخ ۱۵ و ۱۶ اسفندماه و پایان کلاس ۲ تیرماه ۱۴۰۱ خواهد بود. امتحانات نیمسال دوم نیز از ۴ تا ۲۵ تیر برگزار می‌شود. در این اطلاعیه تاکید شده است که شیوه برگزاری امتحانات همچون نیمسال گذشته مجازی خواهد بود و در صورت بروز هرگونه تغییر در این باره، مراتب اعلام و اطلاع‌رسانی می‌شود.

دانشگاه علامه طباطبایی

علی آدمی، معاون آموزشی دانشگاه علامه با اشاره به بخشنامه مورخ وزارت علوم، تحقیقات و فناوی که تصمیم‌گیری در خصوص برگزاری حضوری امتحانات را با توجه به شرایط واکسیناسیون دانشجویان و اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا، بر عهده دانشگاه‌ها گذاشته است، اعلام کرد: بر اساس تصمیمات دانشگاه و تدوین دستورالعمل از سرگیری تدریجی آموزش حضوری که به وزارت عتف نیز اطلاع داده شده، فقط امتحانات دانشجویان مقطع دکتری ورودی سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به صورت حضوری برگزار می‌شود و امتحانات سایر دانشجویان به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دانشگاه آزاد

رضا همدانچی، مدیر کل روابط عمومی دانشگاه آزاد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با توجه به شناسایی سویه جدید کرونا در کشور بر اساس تصمیم هیات رئیسه، امتحانات مقاطع کاردانی و کارشناسی تمامی واحدهای دانشگاه آزاد به صورت مجازی برگزار می‌شود.

وی افزود: در خصوص نحوه برگزاری امتحانات دانشجویان ارشد و دکتری هنوز تصمیم گیری نشده اما به زودی در این زمینه اطلاع رسانی خواهد شد.‌

وی در ادامه تاکید کرد که امتحانات دانشجویان گروه پزشکی و آن دسته از دانشجویانی که امتحان عملی و آزمایشگاهی دارند، به صورت حضوری برگزار خواهد شد.

بر اساس تقویم آموزشی دانشگاه آزاد، ثبت نام و انتخاب واحد دانشجویان از ۹ بهمن ماه آغاز می‌شود و تا تاریخ ۲۱ دی ماه ادامه خواهد داشت. شروع کلاس‌ها نیز ۲۳ بهمن ماه خواهد بود.

بر همین اساس پایان کلاس‌های دانشجویان رشته‌های غیرپزشکی ۲۶ خردادماه و پایان کلاس‌های دانشجویان گروه علوم پزشکی ۲ تیرماه اعلام شده است. امتحانات دانشجویان غیرپزشکی از ۲۸ خرداد آغاز می‌شود و تا ۹ تیرماه ادامه دارد؛ امتحانات پزشکی‌ها نیز در بازه زمانی ۴ تیرماه تا ۱۶ تیرماه ۱۴۰۱ برگزار می‌شود.

دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران

افشین حراجی، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با ابلاغ دستورالعملی به دانشکده‌های زیر مجموعه اعلام کرد: آزمون‌ها برای دانشجویان رشته‌های تحصیلات تکمیلی به صورت حضوری و برای رشته‌های دکتری حرفه‌ای، کارشناسی و کاردانی به صورت مجازی است و در صورت صلاحدید رئیس دانشکده با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، برنامه ریزی‌های لازم و تسهیلات در نظر گرفته شده بخشی از آزمون‌ها می‌تواند به صورت حضوری برگزار گردد.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران افزود: همچنین آزمون دروس عملی، کارگاهی، آزمایشگاهی و آزمون دروس برای دانشجویان دوره‌های انترنی و استاژری به صورت حضوری است.

وی خاطر نشان کرد: ارزیابی دانشجویان در هر درس به صورت مستمر و تکوینی، در طول نیمسال تحصیلی انجام می‌شود و با توجه به رویکرد فعالیت محور در آموزش مجازی قسمت عمده‌ای از نمره باید به فعالیت‌های مستمر دانشجو در طول نیمسال تحصیلی اختصاص یابد. شرکت در آزمون برای دانشجو الزامی است و در صورت عدم شرکت در آزمون‌های پایانی وضعیت درس برای دانشجو غیبت ثبت می‌شود.

دانشگاه آزاد استان تهران

محمودرضا آقامیری، رئیس دانشگاه آزاد استان تهران درباره وضعیت برگزاری امتحانات پایان ترم برای واحدهای استان تهران به خبرنگار مهر توضیح داد و گفت: امتحانات پایان‌ترم دانشگاه آزاد استان تهران در نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ در مقاطع کاردانی و کارشناسی به صورت مجازی برگزار می‌شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران افزود: بر همین اساس قرار است طی دو سه روز آینده، در خصوص نحوه برگزاری امتحانات در مقاطع تحصیلات تکمیلی تصمیم گیری شود.

دانشگاه الزهرا

ابوالفضل شاه آبادی، معاون آموزشی دانشگاه تهران به خبرنگار مهر می‌گوید: امتحانات دانشجویان در تمامی مقاطع تحصیلی در نیمسال اول به صورت مجازی برگزار می‌شود مگر اینکه در مقطع دکتری اساتید طی هماهنگی قبلی با دانشجویان تصمیم بر برگزاری امتحان به صورت حضوری گرفته باشند.

معاون آموزشی دانشگاه الزهرا افزود: همچنین برنامه دانشگاه برای ترم آینده و در نیمسال دوم تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ این است که حتماً آموزش در مقاطع تحصیلات تکمیلی به صورت حضوری برگزار شود البته اگر ستاد کرونا با توجه به شرایط کرونایی تصمیم دیگری بگیرد، ما تابع آنها خواهیم بود.

دانشگاه خوارزمی

زمان پایان کلاس‌ها در نیمسال اول تحصیلی در دانشگاه خوارزمی ۱۵ دی ۱۴۰۰ خواهد بود؛ امتحانات در این دانشگاه در بازه زمانی ۲۰ دی تا ۴ بهمن ماه ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.

نحوه برگزاری امتحانات این دانشگاه تاکنون اطلاع رسانی نشده است.

دانشگاه پیام نور

امتحانات دانشگاه پیام نور نیز از دوم دی ماه آغاز می‌شود و تا ۲۶ دی ۱۴۰۰ ادامه دارد؛ آزمون تمامی مقاطع در این دانشگاه غیر حضوری خواهد بود.

دانشگاه‌های علوم پزشکی

نیمسال دوم تحصیلی دانشگاه‌های علوم پزشکی برای ورودی‌های قبل از سال ۱۴۰۰ از شنبه ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۰ آغاز می‌شود و پنجشنبه ۲۶ خردادماه ۱۴۰۱ به پایان می‌رسد. همچنین نیمسال دوم تحصیلی دانشگاه‌های علوم پزشکی برای ورودی‌های سال ۱۴۰۰ از شنبه ۷ اسفند ماه ۱۴۰۰ آغاز می‌شود و پنجشنبه ۱۶ تیرماه ۱۴۰۱ به پایان می‌رسد.

حذف و اضافه نیمسال دوم تحصیلی دانشگاه‌های علوم پزشکی دو هفته پس از شروع نیمسال انجام می‌گیرد و حذف اضطراری در مدت ۳ هفته مانده به پایان نیمسال تحصیلی انجام خواهد شد. مدت زمان برگزاری امتحانات برای هر دو گروه ورودی به مدت ۲ هفته خواهد بود. تعطیلات میان دو ترم و دوره برای ورودی‌های قبل از سال ۱۴۰۰ به مدت ۱۴ روز و برای ورودی‌های سال ۱۴۰۰ به مدت یک هفته تعیین شده است.

امتحانات دانشجویان ورودی قبل از ۱۴۰۰ از روز شنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ آغاز می‌شود و تا پنجشنبه ۹ تیر ۱۴۰۱ ادامه دارد. امتحانات دانشجویان ورودی ۱۴۰۰ نیز از روز شنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۱ آغاز می‌شود و تا پنجشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۱ ادامه می‌یابد.

برچسب‌ها