سامانه ۱۵۷۰ مربوط به فوریت های روانی اجتماعی دانش آموزان تهرانی است امروز رونمایی شد و مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در این مراسم گفت: باید مهارت مقابله با آسیب‌های اجتماعی را نهادینه کنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالرضا فولادوند در مراسم افتتاحیه سامانه تلفنی فوریت‌های روانی اجتماعی دانش آموزان، اولیاء و فرهنگیان شهر تهران با شماره ۱۵۷۰ (مرکز روانشناختی توحید) گفت: متاسفانه در جامعه هنوز مراجعه به مراکز مشاوره جا نیفتاده و نهادینه نشده است. ارائه خدمات از طریق این سامانه تلفنی می‌تواند بخشی از مشکلات جامعه هدف را که آینده سازان کشور هستند، مرتفع کند.

وی افزود: در این میان آنچه مهم است بررسی نیاز روز جمعیت هدف است. باید از راهکارها و حل مسائل با روش‌های گذشته فاصله گرفته و با توجه به زیست بوم جدید که بخش عظیمی از نقش‌های اجتماعی را تغییر داد و باعث شد نقش های اجتماعی بازتعریف شوند، لازم است یک‌بار دیگر مشکلات را مرور کرده و نیازهای روز جامعه هدف را به درستی تشخیص دهیم.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به ضرورت استفاده از تجربیات بین المللی برای مواجهه با مسائل ناشی از کرونا گفت: باید تلاش کنیم مهارت مقابله با آسیب‌های اجتماعی را نهادینه کنیم.

وی ادامه داد: اکنون در فصل امتحانات قرار داریم و بعد از مدت‌ها آموزش غیرحضوری قرار است امتحانات حضوری برگزار شود، به همین دلیل برخی خانواده‌ها و دانش آموزان دچار استرس شده‌اند که ارائه مشاوره، پاسخ دادن به سوالات و دغدغه‌های آنها از نان شب هم برای این خانواده‌ها واجب‌تر است.

فولادوند تاکید کرد: باید تلاش کنیم نیروی انسانی آینده را از بلیات و آفات در امان بداریم و اتفافات خوبی رقم بزنیم. امروز با تلاش و کوشش، مرکز فوریت‌های ۱۵۷۰ شکل گرفت. سعی می‌کنیم به تناسب مشکلات خانواده‌ها راهکار ارائه دهیم.

مسعود شکوهی نیز در مراسم افتتاحیه اظهار کرد: ۱۵۷۰ یکی از بخش‌های طرح "نماد" است که دارد به سرانجام می‌رسد.

وی افزود: "نماد" از برنامه‌های محوری آموزش و پرورش است و آموزش و پرورش بعد از سال‌های طولانی صاحب نقشه راه شده است و می‌تواند مسائل حوزه دانش‌آموزی را عالمانه‌تر و آگاهانه‌تر مدیریت کند.

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه از زمان پایلوت طرح نماد در ۳۵ منطقه، کمترین آسیب و اختلال را در این مناطق داشته‌ایم، گفت: این موضوع نشان می‌دهد که اگر با برنامه پیش برویم حتی در حوزه حساسی چون آسیب‌های اجتماعی نیز می‌توانیم عملکرد بهتری داشته باشیم.

شکوهی افزود: در حال تکمیل تمام فرایندها و حلقه‌های طرح نماد هستیم. امسال شمار مناطق پایلوت طرح نماد از ۳۵ به ۱۷۰ منطقه و شمار مدارس تحت پوشش از ۶۰۰۰ به ۲۰ هزار مدرسه افزایش یافته است. تعداد دانش‌آموزان تحت پوشش نیز از یک میلیون به بیش از پنج میلیون رسیده و می‌توان گفت که یک‌سوم دانش‌آموزان تحت پوشش هستند و امید است به سرانجام خوبی برسد.

وی با اشاره به اینکه مطمئنیم تلاش‌های انجام شده و تجارب اندوخته شده، می‌تواند ابزار مهمی برای کنترل آسیب‌ها در سطح دانش آموزی باشد، اظهار کرد: طبق اعلام ستاد مبارزه با مواد مخدر برای اولین بار شیوع مصرف مواد در بین دانش آموزان متوقف شد و موفقیت ارزشمندی است که حاصل تلاش همه همکاران است.

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش‌وپرورش در خاتمه از تربیت ۳۰۰ نیروی تخصصی برای مشاوره تلفنی در سامانه ۱۵۷۰ خبر داد و گفت: روز گذشته در جلسه شورای اجتماعی کشور مصوب شد که خط ۴ رقمی نماد به خط ۳ رقمی تبدیل شود که یک امتیاز است و می‌تواند ارتباط را تسهیل کند. خط ملی نماد می‌تواند حلقه‌های مختلف مقابله با آسیب‌ها را به هم وصل کند.