به گزارش خبرنگار مهر، سیدرضا صالحی امیری در نشستی که امروز در محل کمیته ملی المپیک برگزار شد، گفت: سه مرحله کار داریم، مرحله اول سیاست گذاری است که در کمیته و ستاد عالی انجام می شود. مرحله دوم مربوط به آماده سازی ورزشکاران است که در هماهنگی با فدراسیون ها انجام می شود. مرحله سوم هم کارهایی است که در مجموعه کمیته و در تعامل با دیگر نهادها باید پیگیر آن شویم.
سیاست های پنجگانه اعزام کاروان
صالحی امیری در ادامه با اشاره به سیاست پنجگانه کمیته ملی المپیک برای حضور در بازی های آسیایی گفت: در متن تمام اقداماتی که برای حضور در بازی های آسیایی خواهیم داشت این سیاست ها را لحاظ می کنیم که اعزامی کاروان کیفی، توجه به بانوان، حمایت از تولیدات داخلی، توجه به مسایل فرهنگی و ارتقا جایگاه از جمله آنهاست.
وزنه برداری در بین سه فدراسیون از نظر مالی
رئیس کمیته ملی المپیک در مورد وزنه برداری و مشکلات مالی این فدراسیون گفت: وزنه برداری در میان سه فدراسیون اول ما قرار دارد اما ما به عنوان کمیته بودجه همه فدراسیون ها را صد در صد تخصیص داده ایم. آمار نشان می دهد میانگین ۱۲۰ تا ۱۳۰ درصد به همه فدراسیون ها پرداخت کرده ایم.
به تمام تعهدات مان عمل کردیم
صالحی امیری تاکید کرد: کمیته ملی المپیک طی چهار سال گذشته به تعهداتش عمل کرد و بیش از صد درصد بودجه مصوب را پرداخت کرد، علاوه بر این به صورت مستمر در حال کمک هستیم، به کاراته، هندبال و ... کمک ریالی ارزی هستیم. با هیچ فدراسیونی در بحث بودجه چانه زنی نداریم، سیاست ما از روز اول تا روز آخر شفاف سازی در بحث منابع مالی است.
کمک های ارزی به چند فدراسیون
رئیس کمیته ملی المپیک با اشاره به پرداخت های معمول به فدراسیون ها از پرداخت هزینه های ارزی به چند فدراسیون خبر داد و گفت: به هندبال ۲۰ هزار، به قایقرانی ۳۰ هزار یورو برای مربی خارجی، به وزنهبرداری ۲۰ هزار یورو برای اعزام جهت حضور در مسابقات جهانی ازبکستان پرداخت کردیم. ضمن این که از همه فدراسیون ها حمایت لازم را خواهیم داشت و در پایان سال هم شفاف سازی مالی خواهیم کرد.
نیاز به بودجه ۴۰۰ میلیارد تومانی
وی با اشاره به برنامه هایی که ورزش ایران باید برای حضور در بازیهای آسیایی و سایر رویدادها در نظر بگیرد گفت: هدفگذاری ما برای بودجه ۴۰۰ میلیارد تومان است که باید بتوانیم به آن برسیم. ورزش برای فعالیتهای بینالمللی به ارز نیاز دارد که این نیاز ۱۰۰ میلیارد تومان (۴ میلیون دلار) برای ۳ رویداد سال آینده است. برای بازیهای آسیایی پیشبینی کاروان ۵۰۰ نفره و ارز ۲ میلیون دلار را داریم. برای بازیهای جوانان هم یک میلیون دلار ارز پیشبینی کردهایم. برای جاکارتا ۲ میلیون دلار خریداری کردیم که حدود ۸ میلیارد تومان شد اما همین مبلغ برای بازیهای آسیایی ۵۰ تا ۶۰ میلیارد تومان میشود، یعنی ۷ برابر.
برای ادغام بودجه مشورتی با من نکردند
سیدرضا صالحی امیری با اشاره به ادغام بودجه وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک از سوی دولت گفت: من به معاون اول، ریاست مجلس و سایر مقامات نامه نوشتم و چند نکته را اعلام کردم و گفتم این تصمیم غیرکارشناسی بود. گلایه ما این بود که اساسا برای تصمیم باید مشورت شود اما هیچ گونه مشورتی با ما برای ادغام بودجه نشد. اگر با ما گفتوگو میکردند تصمیم شان عوض میشد.
چه کسی تبعات این تصمیم را قبول می کند؟
وی ادامه داد: این تصمیم خلاف منشور المپیک است و با واکنش IOC مواجه خواهیم شد. همین الان Ioc به ایتالیا در این خصوص اخطار داده است. طبق اساسنامه مجلس، دولت و شورای نگهبان، کمیته نهاد عمومی غیردولتی مستقل است پس باید استقلال بودجه هم داشته است. ردیف بودجه هم با عنوان کمک درج شده است. باید در ابتدای سال آینده ۱۰۰ میلیارد بودجه برای خرید ارز داشته باشیم و اگر وزارت به دلیل عدم تخصیص سازمان برنامه و بودجه نتواند این پول را تامین کند ما باید بگوییم در مسابقات شرکت نمیکنیم. در این شرایط چه کسی باید پیامد این اتفاق را قبول کند؟ ما حداقل ۶ ماه قبل برای تدارکات و سایر اقدامات برنامهریزی میکردیم این برنامه ریزی زمانی انجام میشود که منابع باشد. با این ادغام انگیزهها از دستگاه سلب میشود.
برگزاری انتخابات در ۱۷ اسفند قطعی است
رئیس کمیته ملی المپیک در مورد برگزار نشدن انتخابات چند فدراسیون و احتمال به تعویق افتادن مجمع انتخابات کمیته ملی المپیک نیز گفت: ۱۷ اسفند انتخابات را برگزار میکنیم و این قطعی است. انتطار داریم انتخابات فدراسیونهای المپیکی تا آن تاریخ برگزار شود. شواهد هم حاکی از این است که برگزار میشود. طبق اساسنامه کمیته نصف به علاوه یک اعضای مجمع باید فدراسیونهای المپیکی باشند در غیر اینصورت امکان برگزاری انتخابات نیست. وزیر هم مصمم به برگزاری انتخابات است. در خصوص اساسنامه فدراسیونها و آییننامه ما نه دخیل بودیم و نه مطلع.
هیچ نامه ای برای ژیمناستیک نیامده است
صالحی امیری در مورد دعوت از مسئولان ایران برای حضور در مجامع بین المللی و توضیح در مورد اتفاقات ژیمناستیک نیز گفت: هیچ مرجع بینالمللی و فدراسیون جهانی ژیمناستیک به ما نامه نداده و هیچ کسی ما را به لوزان فرا نخوانده است اما در خصوص مشکلات چند فدراسیون باید بگویم از طریق گفتوگو و تعامل ۲ جانبه این مشکلات در آینده نزدیک حل خواهد شد.
سجادی به انتخابات کمیته المپیک نمی آید
سیدرضا صالحی امیری در مورد حضور حمید سجادی در انتخابات کمیته ملی المپیک گفت: وزیر ورزش فردی سختکوش است و باید کمک کنیم در این مسئولیت سنگین موفق باشد. در چارچوب اساسنامه هر کسی میتواند نامزد شود و ارزیابی حقوقی برای حضور افراد زمانی است که آنها ثبت نام کرده باشند، برای پیشگوییها قضاوت نمیکنیم و سجادی هفته قبل این موضوع را تکذیب کرد. ۱۷ بهمن هم ستاد برای انجام انتخابات تشکیل میشود.
وی همچنین در مورد حضور خودش در انتخابات کمیته ملی المپیک نیز گفت: به تصمیم قطعی نرسیدم و هر زمانی به قطعیت برسم چه منفی چه مثبت مطرح خواهم کرد.