رئیس دانشگاه آزاد گفت: این دانشگاه در برنامه گفتمان مقاومت را با احصاء ۴۰۰ نظام موضوعات در حوزه پژوهشهای تحصیلات تکمیلی در دستور کار قرار داده و تاکنون ۱۳۶پژوهش توسط دانشجویان انجام شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی طهرانچی در همایش علمی پژوهشی «مکتب حاج قاسم؛ دانشگاه و رسانه» که صبح امروز در سالن غدیر واحد تهران مرکزی دانشگاه آزاد برگزار شد، با گرامیداشت سالروز حماسه ۹ دی، به بیان سخنرانی با موضوع «حاج قاسم، شهادت و موضوع علم» پرداخت و گفت: یکی از اتفاقات مهمی که در سال ۲۰۰۱ رخ داد، گردهمایی ۸۹ نفر از دانشمندان عرصه‌های مختلف در کاخ سفید بود که در این گردهمایی، سرمایه‌گذاری آمریکا تغییر کرد و بیوتکنولوژی و فناوری اطلاعات به عنوان جهت‌گیری جدید علم در ایالات متحده آمریکا مطرح شد. پس از ۱۸ سال شاهد ثمره این نشست و تصمیم‌گیری‌ها بودیم؛ یعنی جنگ جهانی علیه تروریسم و دیگری پاندمی جهانی کرونا. در حادثه اول، تعداد بیشماری از کودکان، زنان و مردان بی‌سلاح توسط دست‌پروردگان آمریکا کشته شدند و در حادثه دوم نیز همانطور که پیش‌بینی کرده بودند، دنیا در معرض تهاجم بیولوژیکی قرار گرفت و طی آن، پنج میلیون نفر از مردم جهان جان خود را از دست دادند.

طهرانچی با اشاره به نقش سردار سلیمانی در مقابل دخالت آمریکا در منطقه، گفت: حاج قاسم به عنوان شاگرد امامین انقلاب اسلامی، در مواجهه با حادثه اول که بهانه آمریکا برای جنگ جهانی علیه تروریسم بود، مانند یک منجی ظاهر شد و بازی که آمریکا ۱۸ سال برای آن برنامه‌ریزی کرده بود را بهم ریخت‌ به طوری که مردم منطقه سردار سلیمانی را منجی خود در برابر تروریست‌ها می‌دانستند.

رئیس دانشگاه آزاد به نتایج دو رویکرد آمریکا در مواجهه با علم اشاره کرد و گفت: ماحصل رویکرد علم برای دفاع کشتار ۲۰۰ هزار نفر در اقدام ضدبشری آمریکا در بمباران اتمی هیروشیما و ناگاساکی بود. ماحصل رویکرد علم برای امنیت نیز کشته و آواره شدن هزاران نفر از مردم سوریه، عراق و افغانستان و همچنین مرگ میلیون‌ها نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا بود. اهمیت این موضوعات می‌طلبد که دانشگاه این حوادث را درک و تبیین کند.

وی با اشاره به برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی برای توجه به گفتمان مقاومت، تصریح کرد: این دانشگاه افتخار دارد که در دو سال اخیر برنامه علمی گفتمان مقاومت را با احصاء ۴۰۰ نظام موضوعات در حوزه پژوهش‌های تحصیلات تکمیلی در دستور کار قرار داده و تاکنون ۱۳۶ پژوهش توسط دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد انجام شده است.

طهرانچی در پایان افزود: ما در دانشگاه آزاد اسلامی افتخار داریم که سردار سلیمانی مقطع کارشناسی ارشد خود را در واحد تهران مرکزی گذرانده و در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان درس وصایای حضرت امام(ره) و انقلاب اسلامی را تدریس می‌کرد. حاج قاسم برای همه ما یک معلم بود و ما دانشگاهیان وظیفه داریم با تعظیم در برابر این مرد بزرگ، به تبیین مکتب او در جامعه علمی همت بگماریم.