برای انتخاب مرکز واکسیناسیون، کافی است در «بلد» به بخش مربوط به مراکز تزریق واکسن مراجعه کنید تا بتوانید مراکزی را که در نزدیکی شما هستند پیدا کنید.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، این روزها همه جا صحبت از واریانت جدید ویروس کرونا تحت عنوان «امیکرون» است و دولت‌ها در مواجهه با افزایش آمار مبتلایان، در پی برقراری مجدد محدودیت‌های کرونایی هستند.

امیکرون اخیرا نیز در ایران مشاهده شده و بر اساس اعلام کمیته کشوری کرونا، تمامی بیمارستان‌ها و مراکز امدادی در حال آماده‌باش برای مقابله با این سویه هستند.

همچنین طبق مصوبه ستاد ملی کرونا و ابلاغ وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، مقرر شده است تمامی افراد بالای ۱۸ سال کشور که سه ماه از تزریق دوز دوم واکسن آنها گذشته باشد، برای تزریق دوز سوم به مراکز تعیین شده مراجعه کنند.

برای انتخاب مرکز واکسیناسیون، کافی است در «بلد» به بخش مربوط به مراکز تزریق واکسن مراجعه کنید تا بتوانید مراکزی را که در نزدیکی شما هستند پیدا کرده و پس از اطمینان از باز بودن یا خلوت بودن هرکدام از این مراکز، برای تزریق نوبت اول، دوم یا سوم واکسن مراجعه کنید.

در این اپلیکیشن به طور دقیق مشخص شده که در کدام مراکز دوز سوم تزریق می‌شود و برای راحتی کار، شما می‌توانید با استفاده از فیلترهای متنوع، مراکزی که فقط دوز سوم واکسن را تزریق می‌کنند نیز به تفکیک پیدا کنید. همچنین امکان فیلتر کردن مراکز فعال، واجدین شرایط واکسن یا فقط مراکز خلوت نیز در «بلد » وجود دارد.

همچنین می‌توانید از طریق فیلترهای جدیدی که در «بلد» فعال شده، نوع واکسن مورد نیاز خود را انتخاب کرده و مثلا از «بلد» بخواهید فقط مراکزی را که واکسن آسترازنکا برای دوز سوم تزریق می‌کنند، به شما معرفی کند.

اما بیایید ببینیم تغییرات جدیدی که در ویروس کرونا رخ داده شامل چه مواردی است و بهترین اقدام برای پیشگیری از ابتلا به این سویه چیست.

علائم و نشانه‌های امیکرون

سویه جدید ویروس کرونا علائمی خفیف‌تر از سویه‌های قبلی و خصوصا دلتا دارد و محققان را امیدوار کرده است که این جهش آغازی بر پایان کرونا در جهان باشد.

نکات مهم درباره علائم امیکرون:

دوره پنهان بیماری در این سویه کوتاهتر از نوع معمول و حدود سه روز است.

امیکرون زودتر علائم نشان می‌دهد، بسیار سریع شایع شده و عده زیادی را مبتلا کرده و ایمنی ایجاد می‌کند.

تست «پی.سی.آر» روتین در اغلب موارد منفی است و تنها برخی از آزمایشگاه‌ها کیت تشخیص امیکرون را دارند.

گلودرد، آبریزش بینی، سرفه خشک و درد بدن (بخصوص درد پشت) از علائم شایع این بیماری هستند و از دست دادن حس بویایی و چشایی دیگر علامت اصلی نیست.

امیکرون در کودکان شایع‌تر است و در برخی موارد با ایجاد جوش در بدن کودک گزارش شده است.

امیکرون کمتر از دلتا منجر به بستری بیمارستانی می‌شود. چنانچه نتایج تحقیقات کشورهای مختلف نشان داده است: در اسکاتلند ۶۰ درصد کمتر، در افریقای جنوبی ۷۰ درصد کمتر، در انگلیس ۴۵ درصد کمتر و در دانمارک ۸۰ درصد کمتر بستری بیمارستانی داشته‌اند.

ابتلای قبلی به دلتا، تضمین نمی‌کند که فرد به امیکرون مبتلا نشود.

«بلد» با قابلیت تشخیص مراکز پر تردد در شهر، این امکان را به شما می‌دهد که قبل از خروج از منزل، با فعال کردن این گزینه، مراکز پرتردد و شلوغ شهر را شناسایی کرده و تا حد امکان از عبور و مرور در آنها خودداری کنید. این امر در کاهش امکان ابتلا به کرونا بسیار موثر است زیرا سرعت شیوع امیکرون در فضاهای شلوغ بسیار بالا برآورد شده است.

مثلا ممکن است قصد خرید لباس داشته باشید یا بخواهید برای صرف غذا به رستوران بروید، با استفاده از این قابلیت، می‌توانید مرکز خرید یا رستوران خود را در نقاطی که تردد کمتری دارد انتخاب کنید تا هم کمتر در ترافیک معطل شوید و هم از ازدحام در مراکز شلوغ کاسته شود.

واکسیناسیون در مقابل امیکرون

به دلیل تازگی انتشار سویه امیکرون، هنوز تحقیقات کاملی در خصوص اثربخشی واکسن‌ها در مقابل این سویه منتشر نشده است. اما طبق آخرین نتایج تایید شده از سوی سازمان بهداشت جهانی، تزریق دوز سوم واکسن کرونا می‌تواند تا حد بسیاری از ابتلا به امیکرون جلوگیری به عمل آورد. در همین راستا، آژانس دارویی اروپا نیز تزریق دوز بوستر برای تمامی واکسن‌ها، سه ماه بعد از تزریق دوز دوم را، موثر و بی‌خطر دانسته است.

بر همین اساس، وزارت بهداشت ایران نیز اعلام کرده است تمامی افراد بالای ۱۸ سال کشور که دو دوز واکسن دریافت کرده‌اند، سه ماه بعد از تزریق دوز دوم می‌توانند برای تزریق دوز سوم مراجعه کنند.

همچنین از افرادی که به هر دلیلی هنوز واکسن کرونا دریافت نکرده‌اند درخواست شده هرچه سریعتر برای واکسیناسیون اقدام کنند.

با مراجعه به «بلد» می‌توانید نزدیک‌ترین مرکز واکسیناسیون به محل کار یا زندگی خود را پیدا کرده و با توجه به اطلاعات تکمیلی، در زمان‌های خلوت به یکی از این مراکز مراجعه کنید.

دوز سوم چه واکسنی بزنیم

بر اساس ابلاغیه جدید کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، تمامی افرادی که دو دوز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند، فارغ از اینکه چه واکسنی بوده، سه ماه بعد از تزریق دوز دوم می‌توانند برای دریافت دوز سوم مراجعه کنند.

تا پیش از این مقرر شده بود که دوز سوم در افرادی که دو دوز سینوفارم تزریق کرده‌اند سه ماه بعد از تزریق دوز دوم و برای افرادی که دو دوز واکسن آسترازنکا یا اسپوتنیک دریافت کرده‌اند، شش ماه پس از تزریق دوز دوم باشد. اما بر اساس مصوبه جدید ستاد ملی کرونا، برای ایجاد ایمنی سریع در مقابل امیکرون، این زمان برای همه یکسان شده است.

به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت، اینکه واکسن تزریقی در دوز سوم مانند دوزهای اول یا متفاوت از آن‌ها باشد هر دو از نظر علمی مورد تایید است.

بر اساس دستورالعمل اعلام‌شده از سوی وزارت بهداشت، برای تزریق دوز یادآور، کسانی که در نوبت اول و دوم، اسپوتنیک‌وی، سینوفارم، آسترازنکا و کووایران برکت تزریق کرده باشند، بهتر است دوز سوم را هم از همان نوع اول تزریق کنند. البته با توجه به واردات کم بهارات و اسپوتنیک‌وی، واکسن‌های آسترازنکا، سینوفارم یا پاستوکووک پلاس به عنوان دوز سوم در نظر گرفته شده است.

این در حالی است که سازمان بهداشت جهانی در آخرین دستورالعمل خود توصیه کرده است افرادی که دو دوز سینوفارم دریافت کرده‌اند بهتر است برای دوز سوم آسترازنکا تزریق کنند.

در اپلیکیشن «بلد» با ورود به بخش مراکز تزریق واکسن، می‌توانید از نوع واکسن تزریقی در هر نوبت اطلاع یافته و بر اساس نوع واکسن مرکز مورد نظر خود را انتخاب کنید.