به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام هادی صادقی در جمع کارکنان شوراهای حل اختلاف استان همدان و در آئین رونمایی از طرح وکلای مصلح، با گرامیداشت حماسه عظیم ۹ دی و سالروز به شهادت رسیدن سردار دلها، گفت: شهید سلیمانی برای گره گشایی از امور خود به حضرت فاطمه زهراء (س) متوسل میشد و این یک الگو میتواند برای ما باشد.
وی در ادامه با قدردانی از دستگاه قضائی استان همدان در اجرای طرحهای مبتکرانه ای از جمله کمیتههای مصلحین و وکلای مصلح، اظهار کرد: چنین طرحهای راهبردی میتواند کارکردهای مؤثری در ایجاد صلح و سازش در سطح جامعه داشته باشد.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور همچنین به سختیهای کار در شوراهای حل اختلاف اشاره کرد و افزود: هرچند که در ابتدا مطابق با قوانین کارکنان شوراهای حل اختلاف، به صورت داوطلبانه برنامههای خود را پیش میبردند، اما از آنجا که پس از مدتی و به ویژه در سالهای اخیر این شوراها بخشی از وظایف حاکمیتی در دستگاه قضائی را نیز انجام میدهند، دیگر افتخاری کار کردن معنایی ندارد.
صادقی تصریح کرد: بنابراین اگر بخواهیم این کار حاکمیتی به درستی استمرار داشته و تداوم داشته باشد ضرورت دارد، که چارهای برای مسئله حقوقهای این افراد اندیشیده شود.
معاون رئیس قوه قضائیه به پیگیریهای مستمر برای به سرانجام رسیدن لایحه جدید شوراهای حل اختلاف در یک سال اخیر اشاره کرد و گفت: دولت قبل از اساس با این طرح مخالف بود، اما مجلس موافق و امروز ما با توجه به استقرار دولت انقلابی جدید، انتظار داریم وضعیت استخدامی فعالان شوراهای حل اختلاف به جد دنبال شود.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور ادامه داد: در این بین هم شاهد هستیم برخی از درون دستگاه قضائی مخالفتهایی با طرح دارند و اشکالاتی بر آن وارد میکنند، که جا دارد آنان تلاششان به سمت رفع نواقص طرح باشد و موانع را برطرف سازند.
صادقی همچنین گفت: انتظار ما از نمایندگان به ویژه نمایندگان استان همدان این است تا در زمان تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۱ به مشکلات و مطالبات به حق اعضای فعال شوراهای حل اختلاف کشور توجه ویژه ای داشته باشند تا آنان نیز در مسئله استخدامی و دریافتیهای خود سرو سامان بگیرند.
وی با ابراز تأسف از اینکه حتی بودجههای تخصیص داده شده به شوراها از سوی سازمان برنامه و بودجه به صورت کامل پرداخت نمیشود، تأکید کرد: از آنجا که اعضای شوراهای حل اختلاف به صورت مستمر به مانند یک کارمند رسمی در هر ادارهای فعالیت دارند، نباید هیچ تفاوتی بین آنان و سایرین باشد و با نگاه یکسان به آنان حقوق تعلق گیرد.
معاون رئیس قوه قضائیه افزود: زمانی که میانگین رسیدگی به پروندههای قضائی در شوراهای حل اختلاف ۳۰ روز و در دادگاهها ۹۰ روز است، آیا روا نیست به شاغلان این شوراها دستمزد مناسبی اختصاص داده شود؟
کسب رتبه ۲ مصالحه در کشور توسط شوراهای حل اختلاف همدان
رئیس کل دادگستری استان همدان نیز در ادامه این مراسم، بر ضرورت بازنگری به قوانین شوراهای حل اختلاف با رویکرد حمایت از فعالان این شورا که در سطح استان ۶۳۴ نفر هستند، تأکید کرد.
محمدرضا عدالتخواه با اعلام اینکه ورودی پروندههای قضائی به این شوراها در ۲۶ ماه گذشته ۲۳۱ هزار فقره بوده، عنوان کرد: از مهرماه سال ۱۳۹۸ تاکنون نیز ۲۳۲ هزار پرونده در سطح شوراهای استان رسیدگی و مختومه شده است.
وی افزود: در شوراهای حال اختلاف، کمیتههای معتذرین و مصلحین به عنوان زیرمجموعههای ستاد تألیف قلوب در ایجاد صلح و سازش موفقیتهای بزرگی به دست آوردهاند.
عدالتخواه اظهار کرد: تلاشهای این شورا در ختم به مصالحه شدن تعداد قابل توجهی از پروندهها ستودنی است و میطلبد برای حقوق این جوانان فعال که به صورت افتخاری در شوراها با مدارک دانشگاهی مشغول به کار هستند حقوق مناسبی در نظر گرفته شود.
رئیس کل دادگستری استان همدان، همچنین از کسب رتبه دومی کشور در مصالحه پروندههای قضائی توسط شوراهای حل اختلاف استان خبر داد و اعلام کرد: آمارهای اعلامی نشان میدهد که ۴۸ درصد پروندههای وارده به شوراهای حل اختلاف استان ختم به مصالحه شده است.
وی ادامه داد: طرح هیئتهای صلح و صبر نیز با همراهی دو هزار نفر از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در قالب صلح یار کار خود را آغار کرده است.
عدالتخواه به رونمایی رسمی از طرح ابتکاری وکلای صلح اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۳۰۰ وکیل به صورت داوطلبانه برای مشارکت در این طرح ثبت نام کردهاند.
گفتنی است چهارشنبه بعدازظهر از طرح ابتکاری وکلای مصلح دادگستری استان با حضور معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور رونمایی شد.