به گزارش خبرنگار مهر، عباس جم رز، صبح پنجشنبه در نشست اقتصادی این استان اظهار داشت: ۸۰ درصد مبالغ سرمایه گذاری در پروژههای اولویت دار استان از محل این اعتبار توسط بخش خصوصی و ۲۰ درصد آن از سوی منابع دولتی تأمین خواهد شد.
وی بیان کرد: مبلغ یاد شده برای طرحهای بزرگ تأمین منابع آبی، توسعه نیروگاههای خورشیدی، مزرعه استخراج ابری رمز ارز، ایجاد دهکده سلامت و گردشگری و زیرساختهای فناوری بلاکچین برای ثبت بین المللی مالکیت فرهنگی و هنری یزد در نظر گرفته شده که میتواند یزد را به قطب فناوریهای نوین مالی در کشور تبدیل کند.
جم رز اضافه کرد: طرح ایجاد مزارع نیروگاه انرژی خورشیدی در سفر رئیس جمهور توسط وزرا و هیأت دولت بررسی و مصوب شد و برای طرحهای اولویت دار در استان کارگروه تخصصی تشکیل شده است.
یزد قطب فناوریهای نوین مالی در کشور
وی با بیان اینکه کشور باید در بحث فناوریهای نوین مالی پیشرو باشد افزود: ورود برای این عرصه باعث رفع بسیاری از موانع فعلی و آغاز یک جهش بزرگ در تولید و توسعه علم و فناوری و عبور از تحریمها میشود.
جم رز با اشاره به تاکید رئیس جمهور بر استفاده از فناوری نوین مالی و رمزداراییها اظهار داشت: کارگروه اقتصادی در زمینه استفاده از این فناوری و تأمین سرمایه داخلی و خارجی برای استفاده در طرحهای کلان کشوری تشکیل شده است.
وی با اشاره به تشکیل کارگروه فناوریهای نوین مالی و فرصتهای سرمایه گذاری در وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: استان یزد با توجه به منابع خدادادی چون انرژی خورشیدی، معادن و برخورداری از نیروی انسانی نخبه میتواند قطب فناوری نوین مالی در کشور معرفی باشد.
جم رز تصریح کرد: در جلسات مختلفی که با مسئولان استان یزد برگزار شد، قرار است در طرحهای محوری و بنیادین استان از فناوری نوین مالی برای تأمین مالی آنها استفاده شود که میتوان به طرح احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت یکهزار مگاوات در استان یزد اشاره کرد که در فاز نخست آن قرار است نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی در این خطه با استفاده از این فناوری نوین و تأمین مالی جمعی از طریق مؤسسه خصوصی راه اندازی شود.
مدیر فناوریهای نوین مالی و فرصتهای سرمایه گذاری کشور با اشاره تأمین منابع آبی و توسعه کشاورزی کم آب در استان یزد افزود: بر اساس تحقیقات کارشناسی که صورت گرفته کاشت درخت زیتون روغنی در استان یزد، با توجه اینکه درخت کم آبخواه و مثمر است به همین دلیل طرحی برای زیر ساخت توسعه کشت آن در استان تهیه شده است که در این زمینه هزار هکتار زمین برای کشت زیتون در نظر گرفته شده که در فاز نخست حدود ۷۰۰ هکتار آن روز جمعه هفته جاری به یاد سردار دلها با عنوان بزرگترین باغ فوق متراکم زیتون روغنی کشور تحت عنوان نهالستان شهید سلیمانی رونمایی میشود.
وی، توسعه گردشگری سلامت در استان را از دیگر ظرفیتهای استان یزد نام برد و تصریح کرد: این استان با توجه به دارا بودن پزشکان حاذق و مراکز درمانی مجهز، ایجاد زیر ساخت بزرگترین دهکده سلامت و گردشگری سلامت در استان ضروری است که در این زمینه ۱۰۰ هکتار زمین برای ساخت آن در نظر گرفته شده که امید است یزد به عنوان قطب گردشگری محور سلامت در کشور مطرح شود.
جم رز با اشاره به ایجاد مزرعه استخراج رمز ارزها در استان گفت: این خطه از پتانسیلهای خوبی در این زمینه بهره مند است میتواند یک منطقهای برای استخراج ابری رمز ارز در کشور و خاورمیانه شناخته شود.
مدیر فناوریهای نوین مالی و فرصتهای سرمایه گذاری کشور یادآور شد: همه موضوعات یاد شده نیازمند آگاهی و اطلاع رسانی عمومی است و مدیران و کارشناسان استان باید با فناوریهای نوین مالی آشنا شوند.
جم رز، بر ترویج این دانش و فناوری در کشور از سوی استان یزد تاکید کرد و گفت: شرکتهای تولیدی، خدماتی و دانش بنیان استان برای توسعه صادرات و واردات و بروز رسانی تجهیزات به فناوریهای نوین مالی نیاز دارند.
وی ادامه داد: فناوری نوین مالی علاوه بر ایجاد زیر ساختهای استان در زمینههای مختلف موجب ایجاد اشتغال و کارآفرینی برای افراد نخبه، تحصیلکرده و دانش محور میشود.
مدیر فناوریهای نوین مالی و فرصتهای سرمایه گذاری کشور افزود: فناوریهای یاد شده موجب تحول در زیر ساختهای حیاتی استان میشود که در زمینه رسانهها باید با اطلاع رسانی و پیگیریها در این زمینه گام مثبتی بردارند.