ساری- رئیس خانه صمت مازندران با بیان اینکه بخش تولید از حذف ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی حمایت می کند، گفت: این ارز مبنای رانت و احتکار است.

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی رضوی ظهر پنجشنبه در نشست بررسی مشکلات واحدهای تولیدی در بشل سوادکوه با بیان اینکه دقت کافی در بودجه نویسی نشده بود و اکنون با یکسری وقایعی روبرو هستیم، افزایش قیمت‌های حامل‌های انرژی به طرح فاجعه بار را سبب بروز فشار بر واحدهای تولیدی دانست.

وی افزود: افزایش قیمت‌های حامل‌های انرژی ماحصل عدم توجه کافی به بخش صنعت در بودجه نویسی است و بهای انرژی واحدهای تولیدی نسبت به ابتدای سال پنج تا شش برابر شده است و بهای برق و گاز رشد یافته است.

وی با اشاره به حذف ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی گفت: بخش صنعت و تولید از حذف این ارز استقبال می‌کند زیرا معتقدیم مبنای اصلی رانت و احتکار در کشور به شمار می‌رود و چیزی جز فساد درپی نداشته است.

رضوی همچنین با اشاره به یارانه بنزین و اجرای آن به صورت پایلوت در منطقه، این طرح را خوب توصیف کرد و افزود: اگر قرار است یارانه‌ها را حذف کنیم باید حساب شده عمل کنیم واین این طرح عرضه و تقاضا را در سوخت مدیریت می‌کنیم.

رئیس خانه صمت مازندران اضافه کرد: در زمینه بودجه نویسی دولت‌ها حسابگرهای قوی هستند و همیشه سعی می‌کنند درآمدها و هزینه‌ها را نوعی برابر کنند و کاری به واقعیت‌های موجود در جامعه ندارند و در نهایت با کسری و تورم روبرو می‌شویم.

وی گفت: در بودجه جاری نیز وقتی اوراق را مطرح می‌کنیم این مسئله مساوی با کسری بودجه است و متأسفانه سرمایه را خرج می‌کنیم تا زنده بمانیم و فروش اموال دولتی و کارخانه‌های دولتی و نفت بسیار اسفبار است.

رضوی گفت: در حال حاضر در زمینه مالیات ۵۰ درصد و در زمینه عوارض نیز با رشد ۱۸ درصدی مواجه هستیم و این رشد در دوره کنونی رکود، نشان می‌دهد که از واحدهای تولیدی بیشتر مالیات گرفته می‌شود زیرا مکانیزم خاصی برای درآمدهای مالیاتی نداریم.