به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا سوقندی عصر پنجشنبه در اختتامیه جشنواره ملی فیلم کوتاه روستا و عشایر که در سالن گلشن بجنورد برگزار شد، اظهار کرد: در جنگ فرهنگی، فرهنگ سنگر بومی و محلی، آخرین سنگر است و روستا و عشایر سنگربانان فرهنگ کشور هستند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد ادامه داد: فرهنگ را در زمان تهاجم فرهنگی نباید در فعالیتهای فانتزی جستجو کرد بلکه باید به میان مردم رفت و فرهنگ را از آنان دریافت نمود.
وی افزود: جشنواره فیلم کوتاه روستا و عشایر دارای دو بخش معرفتی و فرهنگ شناسی است که میتواند در قالب فیلم آثار جهانی تولید کند.
سوقندی بیان داشت: متأسفانه سهم سینما ایران در عرصه جهانی ناچیز است در حالی که وقتی به فرهنگ اسلامی و ایرانی نگاه میکنیم متوجه میشویم در زمینه فرهنگی بسیار بیشتر از غرب توسعه یافته هستیم.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد ادامه داد: به خاطر غفلت از فرهنگ بومی، این مسئله در سینماها بسیار اندک بوده است.
وی افزود: باید به ادبیات بهای بیشتری داده شود زیرا اگر این ادبیات را از فرهنگ بگیریم کالبدی بی روح باقی میماند لذا در کنار فیلم باید ادبیات را مورد توجه و حمایت قرار دهیم.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد تصریح کرد: سینما نهادی اجتماعی و تخصصی بوده که نباید صرفاً معطوف به نمایش فیلم باشد بلکه باید فرهنگ ساز شود.
وی با تاکید بر اینکه شکوفایی استعدادهای جوانان در کنار گسترش زیرساختها اتفاق میافتد، گفت: باید جامعه فرهنگ ساز و مولد را افزایش دهیم تا از مصرف گرایی فرهنگی فاصله بگیریم.
سوقندی در انتها بیان کرد: نباید در حوزه فرهنگ مصرف کننده باشیم و این مسئله صرفاً با بها دادن به نیروی انسانی رقم خواهد خورد.