به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر محمدحسین آیتی معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست بررسی مسائل پیش روی دانشجویان عراقی مشغول به تحصیل در دانشگاه، گفت: هفته گذشته شورای بینالملل معاونت آموزشی وزارت بهداشت با رأی مثبت اعضا، مجوز برگزاری آزمون دانشجویان بینالمللی مقطع فوق تخصص به زبان انگلیسی را صادر کرد و مصوبهاش به زودی ابلاغ خواهد شد.
آیتی با بیان اینکه تأمین خوابگاه متأهلی برای دانشجویان بین الملل از دغدغه های این معاونت بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران است، تاکید کرد: معاونت بین الملل دانشگاه تلاش می کند طی تعامل با معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه در صورت فراهم شدن خوابگاه متاهلی برای دانشجویان ایرانی، دانشجویان بین الملل نیز از این امکان برخوردار شوند.
وی همچنین با ابراز تمایل برای توسعه همکاریهای مشترک با دانشگاهها و مراکز علمی عراق، از درخواست انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک در سطح روسای دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه واسط استقبال کرد.
معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه توجه به کشورهای منطقه و گسترش ارتباطات با کشورهای همسایه از اولویتهای اصلی دولت سیزدهم است، اظهار داشت: در کنار این اولویتبندی منطقی و عاقلانه، وقت آن رسیده که کشورهای مسلمان برای رشد، اعتلا و افزایش قدرت، دوستیها را بیشتر از قبل کنند و به همین دلیل لازم است روابط با عراق توسعه یابد.
وی خاطرنشان کرد: رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بسیار علاقهمند به تعامل با عراق و پیگیر همکاری با مراکز علمی این کشور و راهاندازی شعبه دانشگاه در کربلا است که این موضوع در کنار تمایل دولت برای توسعه ارتباطات، فرصت بسیار خوبی در روابط آکادمیک و بهداشت و درمان دو کشور ایجاد کرده است.
آیتی به تشریح مأموریت دانشگاه در قالب طرح آمایش سرزمینی وزارت بهداشت پرداخت و اظهار داشت: طی این طرح دانشگاه علوم پزشکی تهران مأمور توسعه روابط در حوزه سلامت با کشور عراق است و نقش اصلی را در ارتباط سایر دانشگاههای علوم پزشکی ایران با این کشور برعهده دارد.
وی از برنامهریزی جدی برای پیشبرد این مأموریت توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد و گفت: در این زمینه ارتباط با سفارت عراق در ایران بسیار راهگشا خواهد بود.
در این جلسه دکتر امجد المظفر، رایزن فرهنگی سفارت عراق در ایران با اشاره به مسائل و چالشهای دانشجویان عراقی مشغول به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بسیاری از پزشکان عراقی به دلایلی چون سطح کیفی بالای دانشگاه علوم پزشکی تهران و قرابت دینی و فرهنگی با کشور ایران علاقهمند هستند که دوره بورد تخصصی خود را در این مجموعه بگذرانند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر آزمون دوره بورد برای دانشجویان بینالمللی به زبان فارسی برگزار میشود که با توجه بر کوتاه بودن دوره و نبود فرصت کافی برای یادگیری کامل زبان فارسی، مانعی جدی برای حضور پزشکان عراقی در دانشگاه علوم پزشکی تهران به وجود آورده است.
وی توضیحاتی در خصوص مسائل مربوط به بورس تحصیلی دانشجویان عراقی ارائه کرد و خواستار توجیه دانشجویان در بدو تحصیل و دریافت تعهد از آنها در خصوص مقررات آموزشی و تحصیلی و قوانین مالی در دانشگاه شد.
رایزن فرهنگی سفارت عراق در ایران درخواست اختصاص خوابگاه به دانشجویان متأهل را نیز مطرح کرد و گفت: این در حالی است که لزوم تسریع در صدور ویزای دانشجویان با وجود تلاشهای انجام شده توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران در این باره، همچنان احساس میشود.
امجد المظفر با اشاره به تعامل دانشگاههای علوم پزشکی تهران و واسط عراق طی سالهای اخیر، از آمادگی رئیس این دانشگاه عراقی برای سفر به ایران و امضای تفاهمنامه با رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد.