مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری میان وزارت صمت، بانک مرکزی و هفت بانک عامل برای اجرای طرح تأمین مالی زنجیره‌ای بنگاه‌های تولیدی و اقتصادی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری میان وزارت صمت، بانک مرکزی و هفت بانک عامل برای اجرای طرح تأمین مالی زنجیره‌ای بنگاه‌های تولیدی و اقتصادی برگزار شد.

بانک مرکزی از امروز طرح تأمین مالی زنجیره‌ای تولید را کلید زد و بر مبنای آن علاوه بر اینکه زنجیره فلزات، ساختمان، خودرو، لوازم خانگی، ماشین آلات، صنایع غذایی، شیمیایی و پتروشیمی تأمین خواهند شد، قرار است اجرای آن، مطالبات غیرجاری بانک‌ها را نیز کمتر کند.

در روش تأمین مالی زنجیره‌ای، به جای شیوه سنتی دریافت تسهیلات مستقیم، فرآیند تأمین مالی بنگاه‌ها به صورت پیوسته و در طول زنجیره‌های تأمین و مبتنی بر جریان واقعی کالا و خدمات صورت می‌گیرد.

همچنین در این روش به جای تسهیلات نقدی می‌توان از ابزارهای اعتباری مانند اوراق و برات و همچنین فاینانس استفاده کرد که علاوه بر کاهش نیاز به نقدینگی بنگاه‌ها منابع بانکی نیز به سمت فعالیت‌های مولد و تولیدی هدایت می‌شود.

علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی گفت: اجرای این طرح مطالبات غیرجاری بانک‌ها را کمتر می‌کند و هدایت نقدینگی و نظارت بر مصرف صحیح منابع بانکی راحت‌تر انجام می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این مراسم گفت: با تأمین مالی زنجیره‌ای، پرداخت بانک‌ها بر اساس صورتحساب الکترونیک انجام می‌شود که با زیرساخت ایجاد شده در سامانه جامع تجارت امکان آن فراهم شده است.

سید رضا فاطمی امین افزود: با این کار دریافت تسهیلات شفاف می‌شود و بنگاه‌ها نمی‌توانند برای یک موضوع چند وام دریافت کنند؛ بنابراین گزارش این طرح برای زنجیره فلزات، ساختمان، خودرو، لوازم خانگی، ماشین آلات، صنایع غذایی، شیمیایی و پتروشیمی و با همکاری بانک‌های ملی، ملت، صنعت و معدن، مسکن، تجارت، پارسیان و صادرات انجام می‌شود.

گفتنی است، در مراسم امضای تفاهم نامه طرح تأمین مالی زنجیره‌ای با همکاری وزارت صمت و بانک مرکزی، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد، سید رضا فاطمی امین وزیر صمت، علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی و علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام حضور داشتند.

برچسب‌ها