به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان در جلسه علنی امروز (یکشنبه، ۱۲ دی ماه) مجلس شورای اسلامی با ۱۴۵ رأی موافق، ۵۷ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۳ نماینده حاضر در جلسه، با یک فوریت طرح استفساریه اصلاح بند ط تبصره یک قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور موافقت کردند.
در متن این استفساریه آمده است: «با توجه به بند ط تبصره ۱ قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور آیا کورههای آجرپزی مشمول این بند میباشد و گاز بهای آن مطابق ۱۰ درصد نرخ متوسط قیمت خوراک پتروشیمی میباشد؟
خیر، کورههای آجرپزی مشمول بند ط تبصره (۱) قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور نمیباشد و گازبهای آن مطابق کسب و خدمات و تجاری محاسبه میگردد.»
در بند «ط» قانون بودجه سال ۱۴۰۰ هم آمده است، «به منظور اجرای ماده ۱ قانون هدفمند کردن یارانهها مصوب ۸۸/۱۰/۱۵، نرخ سوخت واحدهای پالایشگاهی، پتروشیمی، فولادی و سایر واحدهای تولید فلزات و کانیهای فلزی برابر سیدرصد (۳۰٪) و واحدهای سیمانی برابر ده درصد (۱۰٪) و سایر صنایع (بهغیر از نیروگاه) برابر ده درصد (۱۰٪) نرخ متوسط خوراک گاز تحویلی به شرکتهای پتروشیمی که بر اساس جزء (۴) بند (الف) ماده (۱) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) تعیین میشود، خواهد بود. منابع حاصل از افزایش این بند به ردیف (۳) منابع دریافتی جدول تبصره (۱۴) این قانون اضافه میشود.»
باید قیمت آجر کاهش یابد
احمد امیرآبادی فراهانی در جریان بررسی این موضوع، گفت: تصویب این بند از بودجه در سال ۱۴۰۰ باعث افزایش شش تا هفت برابری قیمت کورهپزخانههای آجرپزی شد. به علت این گرانی، برخی از کورهپزخانهها تعطیل شدند و برخی هم از مازوت استفاده کردند که باعث مشکلات زیست محیطی میشود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شاهد افزایش لحظهای قیمتها در بازار هستیم و این موضوع توان تولید مسکن را کاهش میدهد. شرکت گاز نیز در پاسخ به اعتراضات مردمی در این خصوص اعلام کرده که افزایش قیمت گاز کورههای آجرپزی مصوبه مجلس است و اگر آنها اصلاح کنند، حرفی نداریم.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه دولت وعده ساخت یک میلیون مسکن را داده است و از آنجایی که با مشکل کمبود آجر روبرو هستیم، باید کاری کنیم که قیمت آجر کاهش پیدا کند.