به گزارش خبرنگار مهر، عبداله مهاجر دارابی شامگاه سه شنبه در جمع صادرکنندگان استان با اشاره به افزایش ۵۸ درصدی صادرات استان، این میزان رشد را کمتر از ظرفیت صادراتی مازندران عنوان و اظهار کرد: بخشی از صادرات ما به دلیل آنکه خارج از راه معمول صورت میگیرد در آمار صادرات استان نمیآید که باید برای آن فکری کرد.
وی از مسئولان خواست تا نگاه جدیدی به حوزه صادرات داشته باشند و تاکید کرد که اگر مبنای ما صادرات است باید مشکلات این حوزه را شفاف ببینیم و در این سالها حرفهای قشنگی به بخش خصوصی گفتند اما اقدام و عمل نشده است.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران با بیان اینکه گرچه مازندران ظرفیت صادراتی بالایی دارد و ۳۰ کشور در لیست صادراتی آن هستند اما اکنون تنها به ۷ تا ۱۰ کشور صادرات دارد و شاخص مقصد صادراتی این استان نیز عراق است.
علیرضا پیمان پاک رئیس سازمان توسعه تجارت ایران نیز با بیان اینکه نقشه راه صادرات را تدوین کردهایم، افزود: این برنامه بیشتر روی زنجیره تأمین نهاده، توسعه بازار، تنوع بخشی محصولات و بازارهای هدف، الزامات در شبکه بانکی و لجستیک، و … است که در تمام موارد متناسب با جهش تولید سیاستگذاری را انجام دادیم.
وی بیان کرد: نکته مهم این است که الزامات طراحی شده با همکاری بخش خصوصی، اتاق اصناف، اتاق تعاون و اتاق بازرگانی در قالب هم اندیشی و تبادل نظر برنامه ریزی و دسته بندی شده است که باید عملیاتی و اجرا کنیم.
رئیس سازمان توسعه تجارت از تشکیل کارگروهی با کمک فعالان اقتصادی گفت: در این مدت برای رفع مشکلات صادرات تشکیل شده و مهمترین آن ضوابط ارزی و تجاری بوده که در مهرماه امسال محقق شده است.
این مسؤول با اظهار امیدواری از اینکه گشایش در فعالیتهای اقتصادی به ویژه تلاش برای افزایش سهم ضمانت صادرات را با کمک خود بخش خصوصی دنبال میکنیم، افزود: اقدامات دیگری نیز در شرایط فعلی اقتصادی را دنبال میکنیم، از جمله اینکه برای نخستین بار توانستیم که رمزارزها را به عنوان اعتبار و نه پول به رسمیت بشناسیم تا در این تحریمها کمک کننده باشد.