خبرگزاری مهر - گروه استانها: سالانه هزار و ۵۰۰ تن پشم در گلستان تولید میشود که به علت نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی توسط دامداران به اشکال مختلف معدوم میشود.
یک دامدار گلستانی در این خصوص گفت: استفاده از پشم در لحاف و تشک دیگر از مد افتاده و ما پشم را بعد از چیدن میسوزانیم.
سید مهدی حسینی افزود: از اینکه به دلیل رکود بازار مجبور میشویم پشم را بسوزانیم بسیار ناراحت هستیم اما چارهای هم نداریم.
وی بیان کرد: در سنوات قبل از پشم برای نمدمالی، نخریسی و در صنایع دستی استفاده میشد اما هم اکنون حدود ۱۰ سال است که ما دیگر پشمی نمیفروشیم.
یکی دیگر از دامداران گلستان هم گفت: مردم لحاف و تشک آماده از بازار میخرند که عمر کوتاهی هم دارد و بعد از مدتی مجبور به تعویض آن هستند اما استفاده از لحاف و تشک پشمی خواص فراوانی دارد و رطوبت را به خود جذب میکند.
شیرعلی ایزدی بیان کرد: در منطقه گرگان ۱۷۸ هزار رأس دام وجود دارد و هر کدام از آنها در سال دو کیلوگرم پشم تولید خواهند کرد که در مجموع رقم بسیار بالایی است ولی این سرمایه در نبود صنایع تکمیلی و یا بازار خرید معدوم میشود.
وی اضافه کرد: چرا نباید در این زمینه، کارخانجات وابسته ایجاد شده و حیف است که سرمایههای خود را با دست خودمان از بین ببریم؛ معدوم سازی پشم از بین بردن ظرفیت اشتغال در این سرزمین است.
ایزدی عنوان کرد: معدوم سازی پشم، سبب واردات نخ و مانند آن از دیگر کشورها و باعث خروج ارز از کشور میشود لذا باید مسئولان در این زمینه چاره اندیشی کنند.
کیفیت پشم گلستان پایین است
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی گلستان در این خصوص گفت: در سالهای گذشته از پشم در صنایع دستی استفاده میشد ولی هم اکنون کارایی خود را از دست داده و دیگر در این فضاها استفاده نمیشود.
رحمتالله سمیعی افزود: ضخامت پشم تولیدی گلستان از حالت استاندارد بالاتر است و کیفیت لازم را برای تولید محصولات وابسته که در دیگر استانها و کشورها تولید میشود، ندارد.
وی بیان کرد: هر چقدر کیفیت پشم افزایش یابد به همان نسبت میزان کیفیت گوشت کاهش مییابد لذا عمده فعالیتهای همکاران ما افزایش میزان تولید گوشت قرمز است.
سمیعی اضافه کرد: چنانچه در زمینه تولید گوشت قرمز به ثبات برسیم در مرحله بعد فرآوری پشم و تولید آن میتواند به عنوان یکی از فعالیتها لحاظ شود.
به گزارش خبرنگار مهر، در شرایطی که دامداران گلستانی با افزایش هزینه نهادههای دامی روبرو هستند ایجاد صنایع تبدیلی و رونق بازار پشم علاوه بر اشتغالزایی میتواند بخشی از هزینههای آنها را هم جبران کند.