به گزارش خبرگزاری مهر، چند ماه پیش در سال ۲۰۲۰ میلادی در جریان درگیری نیروهای اسرائیلی با فلسطینیان بود که فضای اینستاگرام مملو از عکس و فیلمهایی با مفهوم ضد اسرائیلی شد. اینستاگرام هم که نماد آزادی بیان و آگاهی بی قید و شرط است در برخورد متقابل و در یک اقدام ناگهانی تمام مطالب مرتبط با این اتفاق و هشتگهای مربوط را از استوریها و پستها حذف کرد.
مردم فلسطین به نشانه اعتراض به این اپلیکیشن با مراجعه به پلتفرمهای ارائه دهنده مثل گوگل پلی و اپ استور، به اینستاگرام امتیاز پایین دادند و این امر باعث سقوط سهام اپلیکیشن و ضرر مالیاش شد که برای جبران ضرر مالی اعلامیهای صادر کرد با این مضمون که حذف محتواهایی با این مطلب اشتباهاً رخ داده بوده و از فلسطینیان عذرخواهی کرد.
این روزها همه ما در فضای اینستاگرام حذف پست و استوری را زیاد دیدهایم. از چه نشأت میگیرد؟ این اتفاق از زمانی رخ داد که سردار قاسم سلیمانی را به شهادت رساندند و مردم و دوستداران ایشان با نشر احساسات خود در قالب پست و استوری و زدن هشتگهایی با نام ایشان موجی از ناراحتی را در این فضا به اشتراک گذاشتند. با یک جست و جوی ساده میتوان به بغض مدیران اتاق فکر و روسای خط دهنده فکریشان در اینستاگرام پی برد. پستها و استوریهایی که شامل هر هشتگی که کلمه سردار را عنوان میکند، وجود خارجی ندارد؛ چرا؟! چون به سرعت از سمت این اپلیکیشن حذف میشوند و در صورت تکرار این اتفاق کل صفحه از دسترس خارج میشود.
در ایام دومین سالگرد شهادت شهید بزرگوار سردار سلیمانی مجدد با حذف صفحههای ایرانیان مواجه شدهایم با همین پروتکل. اما این بار بین مخاطبان ایرانی این اپلیکیشن پویشی در حال نشر است که با امتیازدهی پایین در پلتفرمهای ارائه دهنده اپلیکیشن، تا کنون امتیاز آن را در محدوده ایران، از ۴.۴ به ۲.۲ رسانده و پیش بینی میشود این سقوط امتیاز در گوگل پلی، برای اینستاگرام بدون عواقب نباشد.