خرمشهر- رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خرمشهر گفت: امید است بتوان با تصویب قانونی در خصوص حفظ آثار شاخص باقی مانده از جنگ، نگاه ویژه‌تری به این موضوع داشت.

سجاد پاک گهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: جنگ تحمیلی بعد از انقلاب اسلامی که در آن عراق به نیابت و پشتیبانی چندین کشور با ایران وارد جنگ شد ازجمله جنگ‌هایی است که در آن رشادت‌ها و جان فشانی‌های بسیاری توسط جوانان این مرز و بوم در آن صورت گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه در طول سالیان گذشته روند تخریب آثار و شواهد باقی مانده از جنگ که دارای ارزش موزه‌ای بوده شتاب فزاینده‌ای داشته است، توضیح داد: هرچند روند ثبت ملی برخی از این آثار در کشور با شتاب بیشتری دنبال شده و چندین موزه دفاع‌مقدس نیز به بهره‌برداری رسیده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خرمشهر افزود: بررسی‌ها و شواهد نشان می‌دهد که نگاه جامعی به حفظ و نگهداری این آثار به خصوص آثاری که در محدوده شهری هستند، وجود ندارد هر چند این موضوع در همه کشورهای توسعه یافته در حوزه گردشگری، موضوعی با اهمیت و شناخته شده است.

پاک گهر ادامه داد: با اندکی بررسی می‌توان به حفظ بسیاری از آثار جنگ‌های جهانی اول و دوم را در کشورهایی از جمله فرانسه، انگلیس، آلمان، ژاپن، چین و غیره مشاهده کرد به عنوان نمونه در کشور ژاپن با حفظ یک دیوار از جنگ جهانی دوم که روی آن چند ترکش است و نیز ثبت روایت آن، گردشگران بین‌المللی زیادی را جذب کرده‌اند.

وی بیان کرد: ضرورت دارد ابتدا نگاه‌ها به سمت این باشد که آثار و بناهای شاخص باقی مانده از جنگ در کشور علاوه بر ارزش‌های ملی، دارای ارزش‌های بین‌المللی نیز هستند؛ بر این اساس نیاز است اقدامات موردنیاز در راستای حفظ، نگهداری و در صورت نیاز تملیک و احیای این اماکن، به طور ویژه در دستور کار قرار گیرد و ضرورت دارد قانونی در این خصوص توسط نمایندگان مجلس تصویب شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خرمشهر تاکید کرد: امید است بتوان با تصویب قانونی در خصوص حفظ آثار شاخص باقی مانده از جنگ، نگاه ویژه‌تری به این موضوع داشت و بر اساس آن امیدوار به حفظ و انتقال این آثار برای آیندگان بود.