با پیوستن کشور آفریقایی مراکش به طرح «یک کمربند و یک جاده» چین، حال پکن طرح زیرساختی خود را تا آفریقا گسترش داده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، چین و مراکش درباره برنامه اجرایی مشترک برای ادغام این کشور آفریقای شمالی در «طرح یک کمربند و یک جاده» به توافق رسیدند.

این قرارداد توسط «نینگ جیزه»، نایب رئیس کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین و «ناصر بوریتا»، وزیر امور خارجه مراکش در یک نشست ویدئویی امضا شد.

مراکش اولین کشور آفریقای شمالی است که چنین توافقنامه‌ای را امضا کرده است و براساس آن همکاری عملی در زمینه زیرساخت‌ها بین دو کشور را مشخص می‌کند.

کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین نیز در یک بیانیه خبری توضیح داد: «طرح پیاده‌سازی نقشه راه مشترک بین چین و مراکش با شفاف‌سازی و دستورالعمل‌ها و اولویت‌های همکاری، مکانیسم‌های هماهنگی و غیره را به تصویر می‌کشد.»

این کمیسیون افزود: «شیلات، انرژی، مالی، فرهنگی، ورزش و گردشگری، آموزش، علم، فناوری و توسعه سبز، بهداشت، امنیت، همکاری‌های غیردولتی و سایر زمینه‌های مرتبط در این توافق گنجانده می‌شود.»

نایب رئیس کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین همچنین گفت: «این قرارداد با صلح و همکاری همراه است و بر اساس قراردادهای قبلی مانند قرارداد ژوئیه ۲۰۲۱؛ تولید ۵ میلیون دوز واکسن SARS-CoV-2 سینوفارم در کارخانه‌ای در حومه کازابلانکا آغاز می‌شود.»

در حال حاضر سرمایه گذاری مستقیم چین در مراکش به ۳۸۰ میلیون دلار می‌رسد که بیشتر به زیرساخت‌ها، قطعات موبایل، مخابرات و ماهیگیری اختصاص دارد. در سال ۲۰۲۰ تجارت دو کشور حتی با وجود همه‌گیری کووید -۱۹ و رکود تجارت بین‌المللی با افزایش ۲ درصدی نسبت به سال گذشته به ۴.۷۶ میلیارد دلار رسید.

بر اساس داده‌های سال ۲۰۱۹، چین تنها ۱.۴۷ درصد از صادرات مراکش شامل مواد معدنی مانند سرب، روی، مس و کلسیم را خریداری کرده و مراکش ۹.۰۹ درصد از واردات خود را از چین دریافت کرده است که بزرگترین آنها تجهیزات پخش، چای و پارچه بود. تا کنون اسپانیا و فرانسه بزرگترین شرکای تجاری مراکش بوده‌اند.

سایر کشورهای آفریقایی نیز اخیراً همکاری خود را با چین نیز گسترش داده‌اند. از جمله اریتره که به تازگی میزبان وزیر امور خارجه چین بوده است.