محققان در یک شرکت دانش بنیان موفق به طراحی سامانه ای به همراه نرم افزار آن شدند که کشاورزان می توانند با استفاده از آن، آبیاری در کشاورزی را مدیریت کنند.

میترا اسمعیل زاده حسینی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با توجه به مباحث تغییر اقلیم و افزایش خشکسالی ها و همچنین برداشت بی رویه از ذخایر منابع آب، اکنون در شرایطی هستیم که بایستی بر مقوله افزایش بهره وری مصرف آب در کشور خصوصا بخش کشاورزی متمرکز شویم.

وی با تاکید بر اینکه در این زمینه برای کاهش مصرف و افزایش بهره وری آب در کشاورزی، سامانه ای هوشمند و پیشرفته تحت عنوان سامانه مدیریت مزرعه طراحی و پیاده سازی کردیم، گفت: در این سامانه کاهش مصرف آب و افزایش بهره وری با رویکرد ارزیابی یکپارچه عوامل موثر بر مصرف آب در بخش کشاورزی مد نظر بوده است.

اسمعیل زاده حسینی در خصوص سامانه طراحی شده در این شرکت گفت: این سامانه شامل دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری است؛ در بخش سخت افزاری «دیتالاگر هوشمند » را طی یک فرآیند پیچیده تحقیق و توسعه، طراحی و تولید کردیم.

وی افزود: این محصول دانش بنیان شامل سنسورهای مختلفی برای سنجش پارامترهای کلیدی محیطی مرتبط با هواشناسی، خاک و آب در مزارع، باغات و گلخانه ها است که کشاورز را هر لحظه از وضعیت زمین خود آگاه می سازد.

وی با بیان اینکه بخش نرم افزاری این سامانه، شامل دو قسمت است، گفت: قسمت اول، برنامه ها و مدل های تخصصی و پیشرفته توسعه یافته هستند که داده های خام جمع آوری شده توسط دیتالاگر و سایر منابع اطلاعاتی، در برنامه ها و مدل های مذکور، پردازش و آنالیز شده و در نهایت نتایج این تجزیه و تحلیل ها در قالب یک برنامه اندرویدی که طراحی کردیم در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.

به گفته اسمعیل زاده حسینی، دستاوردهای بارز این سامانه شامل مدیریت منابع آب در حوزه کشاورزی با بهینه سازی مصرف آب است، گفت: این مدیریت منابع آب ناشی از بهره گیری از مدل پایش و پیش بینی تنظیم زمان آبیاری، انجام می گیرد.

مدیر شرکت خاطر نشان کرد: در حال حاضر این سامانه در بخش خصوصی در سطح مزارع، باغات و گلخانه ها مورد استفاده قرار گرفته است.