کرمان – اهالی یک روستا در نزدیکی شهر کرمان می‌گویند مالکیت روستای محمودآباد به یکی از ادارات دولتی منتقل شده و روستاییان با مشکل مواجه شده اند.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: روستای محمود آباد یکی از نزدیک ترین روستاهای اطراف کرمان به این شهر و در ابتدای محور گردشگری هفت باغ قرار گرفته است این روستا ۲۰۱ نفر جمعیت دارد که شامل ۵۰ خانوار است، اهالی این روستا به کار پرورش ماهی، دامداری و کشاورزی و زنبور داری مشغول هستند.

اما مردم این روستا طی ماه‌های اخیر با مشکلی جدی و عجیب مواجه شده‌اند به طوری که یکی از ادارات شهر کرمان با فراخوان این افراد سندی مبنی بر واگذاری زمین‌های این روستا از سوی اداره منابع طبیعی را ارائه کرده و خواستار عودت زمین‌های این روستا به اداره راه و شهر سازی شده است.

روستایی که باید واگذار شود

در صورت اجرایی شدن این روند ساکنان این روستا باید روستا را تخلیه و در اختیار اداره مربوطه قرار دهند.

دهیار محمود آباد در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: این روستا دارای کد ۸۰۸۶۵۱ است و زمین‌های روستا در سال ۵۹ از سوی اداره مرکز گسترش خدمات تولیدی و عمرانی استان کرمان به مردم واگذار شده است کاربری این زمین‌های نیز کوره و کشاورزی بوده است اما بعد از اینکه تشخیص داده شد کوره‌ها موجب آلودگی زیست محیطی می‌شوند اکثر مردم به کشاورزی روی آوردند و هکتارها زمین در این روستا زیر کشت محصولات کشاورزی قرار گرفته است.

مردم سال‌ها عمر خود را برای آبادی این زمین‌ها گذاشته‌اند و حالا که این زمین‌ها مرغوب و در نزدیکی شهر کرمان قرار گرفته‌اند این حواشی هم ایجاد شده است

محمد نظیری با اشاره به اینکه صدها کارگر نیز در باغ‌ها، دامداری و مراکز پرورش ماهی در این روستا و ۱۵ آبادی اطراف مشغول کار هستند گفت: در حالی که این زمین‌ها در سال ۵۹ به مردم واگذار شده است اما طی ماه‌های اخیر اخطاریه‌هایی به روستاییان داده شده مبنی بر اینکه این زمین‌ها تصرف شده است یعنی بعد از سال‌ها کار و تلاش و آباد کردن زمین‌ها می‌گویند این اراضی به اداره راه وشهر سازی واگذار شده و روستاییان باید اینجا را تخلیه و واگذار کنند.

وی افزود: ظاهراً در سال ۷۵ اداره منابع طبیعی بدون توجه به وجود سندهای دستی و فعالیت روستاییان این زمین‌ها را به مسکن و شهرسازی واگذار کرده است و مشخص نیست در این میان تکلیف مردم و زمین‌ها شأن و واگذاری دولتی زمین در سال ۵۹ چیست؟

پیگیری روستاییان به نتیجه نرسید

وی گفت: در خصوص توسعه کشاورزی در این روستا گفت مردم سال‌ها عمر خود را برای آبادی این زمین‌ها گذاشته‌اند و حالا که این زمین‌ها مرغوب و در نزدیکی شهر کرمان قرار گرفته‌اند این حواشی هم ایجاد شده است و سوال ما این است چگونه منابع طبیعی زمین‌های مردم را به مسکن و شهرسازی واگذار کرده است.

در این روستا سال‌ها انتخابات شورای‌های دهیاری و شورا برگزار شده است و امتیاز برق نیز به مردم واگذار شده است

وی ادامه داد: این مشکل فقط مختص محمود آباد نیست بلکه ۱۵ پارچه آبادی با این مشکل مواجه هستند و با وجود اینکه مراجع مختلف را در جریان قرار داده‌ایم کسی اقدامی نمی‌کند و به همین دلیل از دولت می‌خواهیم مشکلی که برای مردم این روستا ایجاد شده را پیگیری کند.

دهیار محمود آباد گفت: در این روستا سال‌ها انتخابات شورای‌های دهیاری و شورا برگزار شده است و امتیاز برق نیز به مردم واگذار شده است.

وی گفت: محمود آباد در ۶ کیلومتری شهر کرمان در بخش مرکزی مواقع شده است که شغل اکثر اهالی کشاورزی و دامپروری است در حال حاضر بیشتر از هزار و ۵۰۰ رأس دام و واحدهای پرورش طیور و پرورش زنبور عسل در روستا وجود دارد که قسمتی از نیازهای شهر را تأمین می‌کنند متأسفانه علی رغم اینکه دغدغه دولت جدید ساخت مسکن می‌باشد اما اداره راه و شهر سازی قصد تخریب منازل یک روستا حدود ۵۰ خانواری را دارد.

محمود آباد در ۶کیلو متری شهر کرمان در بخش مرکزی مواقع شده است که شغل اکثر اهالی کشاورزی و دامپروری است در حال حاضر بیشتر از هزار و ۵۰۰ رأس دام و واحدهای پرورش طیور و پرورش زنبور عسل در روستا وجود دارد

وی این سوال را مطرح کرد که چگونه زمینی که به مردم واگذار شده است بعد از چند سال از سوی منابع طبیعی به اداره دیگری واگذار می‌شود و در نهایت یک روستا با چنین سرنوشتی مواجه می‌شود.

یکی از ساکنان این روستا نیز در گفتگو با مهر اظهارداشت: ۴۰ سال زحمت کشیدیم بر مبنای واگذاری که توسط دولت در سال ۵۹ انجام شده بود زمینی خشک را به منطقه‌ای سر سبز و آباد تبدیل کردیم در طول این سال‌ها در راستای تبدیل سندهای دستی به رسمی اقدام نکردیم و از همین خلأ نیز استفاده شد و در نهایت زمین مردم به نام یک اداره منتقل شده است.

اکثر زمین‌های روستایی در کرمان سند دستی دارند

علیرضا در این خصوص گفت: اکثر روستاهای منطقه و زمین‌ها و باغ‌های مردم فاقد سند رسمی و اکثراً دستی است که یا از اجدادشان به ارث رسیده است و یا اینکه از سوی دستگاه‌های مختلف واگذار شده است.

وی گفت: این زمین‌ها نیز در ابتدای انقلاب برای ایجاد اشتغال و آبادانی به مردم واگذار شد آیا این انصاف است که بعد از سال‌ها زندگی و کار و تلاش در این روستا، به یکباره سند اراضی روستا به یک اداره واگذار شود.

کشاورزان در معرض بیکاری قرار دارند

وی افزود: صدها نفر در این روستا در قالب ساکن و یا کارگر در حال فعالیت هستند، چطور ممکن است به همین سادگی زمین مردم به یک اداره واگذار شود؟

محمد محمدی یکی دیگر از ساکنان این روستا است که به خبرنگار مهر می‌گوید: به مراجع مختلفی مراجعه کرده‌ایم اما تاکنون کسی به داد ما نرسیده است و خانه و زندگی ما در آستانه چالش جدی قرار گرفته است و بعد از سال‌ها صرف عمر و هزینه فراوان به همین سادگی زمین‌های ما دچار این مشکل شده است.

وی از دستگاه قضائی، استانداری و نماینده‌های مجلس خواست در این زمینه ورود کنند و دلایل بروز چنین مشکلی را شناسایی و به مردم اعلام کنند که چرا چنین مشکلی ایجاد شده است؟

وی گفت: در سال تولید ملی در یک روستا که مرکز تولید محسوب می‌شود چنین مشکلی ایجاد می‌شود و اگر کسی به داد ما نرسد بسیاری از مردم بیکار می‌شوند.

مردم این روستا خواستار رسیدگی مراجع ذی صلاح و تعیین تکلیف اختلاف به وجود آمده در خصوص مالکیت زمین‌های روستای محمود آباد هستند.