به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، افزایش وزن یکی از مشکلاتی است که بسیار از توانیابان با آن مواجه هستند. این مشکل، فرآیند درمانی این افراد را با مشکلات بسیاری مواجه میکند.
برای حل این چالش و کمک به بیماران مبتلا به اختلالهای حرکتی، سامانهای طراحی و به تجاریسازی رسیده است که با معلق کردن بخشی از وزن بیمار، کار او را برای حرکت آسانمیکند.
محمد لطفی مجری این پروژه فناورانه عنوان کرد: سامانه ای برای افرادی که در راه رفتن مشکلات مربوط به عصب یا اسکلت طراحی کردیم که به جای آنکه کاردرمانگر یا اعضای خانواده، به شیوه سنتی، زیربغل توانیاب را گرفته و با تحمل فشار زیاد، او را راه ببرند توانیاب می تواند برخی تمرینات را انجام دهد.
به گفته وی، توانیاب با پوشیدن هارنس یا حمایلبند مناسب، به دستگاه، متصل شده و هر مقدار وزن که به تشخیص پزشک یا درمانگر لازم باشد، بهصورت پویا، بخشی از وزن توانیاب تعلیق میشود و درنتیجه، شرایط را برای انجام تمرینات مستمر، متنوع، جدید و طولانیمدت فراهم میکند.
وی با بیان اینکه با استفاده از این دستگاه تمرینات متنوعی برای بهبود وضعیت حرکتی بیمار قابل انجام است، گفت: این تمرینات شامل گیت و راه رفتن، پله، رمپ، اسکات و ... است که بسیاری از آنها، تنها با دستگاه دینامیک قابل اجرا هستند. این دستگاه، توانیاب را نمیکشد بلکه با استفاده از یک دستگاه پیشران و با استفاده از دادههای چند حسگر دقیق، خود را با حرکت توانیاب، همگام میکند.
وی ادامه داد: تنها سه شرکت آمریکایی در این سطح از تکنولوژی، دستگاه مشابه با این دستگاه را ساختهاند. کاربردهایی چون هوشمندسازی، رصد آنلاین، ارسال نتایج به صورت آنی، تشخیص مفاصل و آنالیز حرکتی بر روی این دستگاه، برای نخستین بار در جهان بر روی چنین دستگاهی پیاده میشود.
دستگاههای مشابه خارجی هنوز به ایران وارد نشده است اما قیمت آن، بالغ بر ۲۵۰ هزار دلار یعنی بیش از ۲۰ برابر محصول این است.