ساری- معاون بهداشتی وزارت بهداشت از کاهش ۳۰ درصدی نرخ تولد طی ۱۵ سال اخیر در کشور خبر داد و گفت: متوسط رشد جمعیت از ۲.۵ درصد به ۰.۷ درصد رسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، کمال حیدری عصر یکشنبه در نشست توجیهی اجرای قانون حمایت از خانواده با اشاره به کاهش ۳۰ درصدی نرخ تولد و زاد ولد در کشور اظهار داشت: نرخ تولد در کشور از ۲.۵ درصد طی ۱۵ سال به ۰.۷ درصد رسیده است.

وی با اظهار اینکه میانگین سن جمعیت جوانان از سال ۸۵ تاکنون ۳.۲ درصد کاهش یافته و ۳۲ سال رسیده، این مسئله را نگران کننده دانست و با اشاره به درمان ناباروری‌ها گفت: باید از ظرفیت مراکز مشاوره، خیران و سمن‌ها در آگاه سازی و تشویق مردم برای فرزند آوری استفاده کرد.

علی شیرازی سرپرست معاونت سیاسی امنیتی استانداری مازندران نیز با اظهار اینکه تا سال ۱۴۲۰ به کشوری سالمند تبدیل می‌شویم، گفت: با کاهش جمعیت و پدیده سالمندی روبرو هستیم.

وی با اظهار اینکه خانواده عنصر تشکیل دهنده جامعه و مایه اقتدار است، افزود: ما باید کشور را از آسیب‌ها و چالش‌های مشکلات جمعیتی نجات دهیم.

برکاتی مدیرکل دفتر سلامت و خانواده وزارت بهداشت نیز با اظهار اینکه وضعیت جمعیتی هفت استان از جمله مازندران نامناسب است، گفت: مازندران و گیلان در صدر بحران جمعیتی قرار دارند.

وی با بیان اینکه کلید جمعیت در دنیای آتی نهاد خانواده است، ترویج فرزند آوری را از اولویت‌های اساسی بیان کرد.

سید عباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز با اشاره به اینکه ۱۴ درصد جمعیت استان سالمند هستند افزود: میانگین سن ازدواج پسران و دختران به ۲۷ و ۲۲ سال در سال ۹۸ رسیده است.

وی به کاهش ازدواج ثبت شده اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۲۱ هزار و ۴۳۱ مورد ازدواج و ۹ هزار و ۷۹۷ مورد طلاق در استان ثبت شده است و نرخ موالید نیز به ۳۰ هزار و ۱۷۵ مورد در سال قبل رسیده است.