قدس- عضو شورای اسلامی شهرقدس گفت: شهر قدس مشکلات و نیازهای متعددی دارد که باید بازآفرینی شهری، احیای بافت فرسوده و صدور اسناد مالکیت در اولویت کاری مدیریت شهری قرار گیرد.

روح‌انگیز یوسفی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: موضوع بازآفرینی شهری به مفهوم احیا، تجدید حیات و نوزایی شهری و به عبارتی دوباره زنده شدن محلات هدف در شهرها است که با اجرای برنامه‌ها و پروژه‌های امکان‌سنجی شده ارتقای کیفیت زندگی در محلات هدف را دنبال می‌کند.

وی افزود: طرح‌های بازآفرینی سعی در استفاده از پتانسیل‌های موجود در مناطق فرسوده را دارند و سعی دارند با بهره‌گیری از مشارکت گسترده عمومی با صرف کمترین بودجه، حیات اجتماعی و رونق اقتصادی را به بافت فرسوده بازگردانند.

یوسفی افزود: با توجه به ویژگی‌های کالبدی، ریزدانگی و گستردگی بافت فرسوده در شهر قدس که تقریباً ۴۰۰ هکتار از محدوده قانونی شهر را دربرمی‌گیرد و جمعیتی در حدود ۲۰۰ هزار نفر را در خود جای داده است و نظر به اینکه در صورت بروز حوادث طبیعی خسارات غیر قابل تصور و جبران در محلات مذکور می‌توان متصور بود به نظر و پیشنهاد اینجانب اولویت اول، برنامه ریزی و تمرکز مدیریت شهرستانی باید به این موضوع و استفاده از ظرفیت‌های طرح‌های بازآفرینی و احیای بافت فرسوده معطوف گردد و با اطلاع‌رسانی و استفاده از ظرفیت‌ها ومشوق‌های قانونی تحرک لازم در مناطق هدف را افزایش داده و ضمن افزایش سرانه‌های خدماتی و تأمین زیرساخت‌ها جریان تولید مسکن و تخریب و بازسازی و ساخت و ساز را به این مناطق هدایت نمود.

عضو شورای اسلامی شهر قدس عنوان کرد: در این راستا برنامه‌ریزی دقیق و توجه به ۴ موضوع کاربردی الزامی است، ابتدا جلب نظر اداره کل راه و شهرسازی استان تهران برای بازنگری، گسترش و تصویب محدوده جدید بافت فرسوده و محلات هدف شهر قدس، تخصیص محرک‌های تشویقی برای توجیه فنی و اقتصادی، تجمیع قطعات ریزدانه، معافیت‌های لازم در صدور پروانه و اهدای تراکم مناسب برای املاک واقع در این محدوده لازم است.

وی ادامه داد: سپس عزم عمومی و برنامه ریزی منسجم مدیریت شهرستان برای تسهیل در صدور اسناد مالکیت املاک واقع در بافت فرسوده بمنظور امکان استفاده از تسهیلات بانکی در غالب اجرای طرح تبدیل به احسن و صدور اسناد مالکیت ۶ دانگ عرصه و اعیان مطابق دستور مقام معظم رهبری در سال ۸۶ در خصوص موقوفه میرشکار و پلاک ۲۴ اصلی است.

یوسفی اظهار داشت: افزایش و تقویت دفاتر تسهیل گری در محلات هدف که عمده ترین و اصلی ترین وظیفه آنها برقراری ارتباط با ساکنان بافت‌های فرسوده، معرفی مشوق‌ها، تسهیلات و معافیت‌های موجود و حل مشکلات احتمالی آنها در زمینه‌های نوسازی بناها و تجمیع ساختمان‌ها و همچنین همکاری متقابل با مجمع سازندگان شهر قدس به عنوان عنصر اصلی سرمایه گذاری بخش خصوصی و اداره اوقاف برای صدور اسناد مالکیت ۶ دانگ عرصه و اعیان باشد.

عضو شورای اسلامی شهر قدس گفت: و در پایان با توجه به ظرفیت‌های دستورالعمل شرح وظایف، ترکیب، تعداد و چگونگی اداره کمیسیون‌های شوراهای اسلامی شهر، کمیته بازآفرینی شهری زیرمجموعه کمیسیون زیربنایی شورای اسلامی شهر قدس با حضور اعضای علاقمند، کارشناسان و مدیران مربوطه و مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهرداری قدس تشکیل و بصورت مستمر گزارش اقدامات اطلاع رسانی عمومی گردد.