به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، همانطور که میدانیم بخش قابل توجهای از درآمد هر دولتی از مالیات های مستقیم و غیر مستقیم است. دولت ها همواره قوانین جدیدی برای بهبود یافتن اوضاع مالیاتی خود وضع می کنند. در کشور ما هم قوانین مالیاتی در این چند سال اخیر بهبود وضعیت یافته است. یکی از این قوانین مالیاتی قوانین مربوط به معافیت مالیاتی است. همانطور که مودیانی که در پرداخت مالیات خود دیرکرد داشته باشند مشمول جریمه می شوند، کسانی که مشارکت حداکثری در پرداخت مالیات خود داشته باشند نیز مشمول معافیت هایی می شوند. همین جاست که بحث خوداظهاری مالیاتی به میان می آید! با آگاهی یافتن حتی با مشاوره مالیاتی آنلاین وتلفنی از قوانین مربوط به خوداظهاری مالیاتی می توان مشمول معافیت هایی شد. در این مطلب قصد داریم تا به خوداظهاری مالیاتی بپردازیم.
خوداظهاری مالیاتی چیست؟
هنگامی که یک فرد با اظهارات خود به پرسش هایی پاسخ می دهد آن را خوداظهاری می گویند. پس می توان نتیجه گرفت مودی ای که به سوالات سازمان امور مالیاتی در فرم های خود اظهاری مالیاتی پاسخ می دهد تا مالیات او حساب شود، خوداظهاری مالیاتی انجام داده است. بدون شک صاحب یک شرکت بیش تر از همه به وضعیت مالی شرکت آگاه می باشد و محق ترین فردی است که می تواند سود و زیان شرکت را محاسبه کند. به همین دلیل است که خوداظهاری مالیاتی را به عهده صاحبان شرکت ها می گذارند. جالب است بدانید که از سال ۱۳۸۱ که در ایران برای اولین بار خوداظهاری مالیاتی باب شد تا سال ۱۳۹۱ به صورت کتبی توسط مودیان انجام می گرفت. پس از سال ۱۳۹۱ این فرآیند به طور الکترونیکی انجام می شود.
فرم خوداظهاری مالیاتی چگونه تنظیم میشود؟
مودیان مالیاتی برای ارائه ی خوداظهاری مالیاتی باید به سامانه امور مالیاتی کشور مراجعه کنند و فرم های ارائه شده در این سامانه را پر کنند و به ثبت برسانند. این روش به مراتب بهتر از روش های پیشین است چرا که در وقت صرفه جویی می شود.
اما مراحل ثبت خوداظهاری مالیاتی چگونه است؟
۱- ابتدا وارد سامانه سازمان امور مالیاتی کشور شوید و به بخش اظهارنامه الکترونیکی بروید
۲-باید یکی از گزینه ها را همچون اظهارنامه اجاره املاک، اظهارنامه ارزش افزوده، اظهارنامه شخص حقیقی، اظهارنامه اجاره املاک و یا اظهارنامه شخص حقوقی را انتخاب کنید.
۳-سپس کدملی و شماره ی تلفن همراه خود را وارد کنید
۴-جدول های اطلاعات مودیان حقیقی و جدول های مالی برای مودیان حقوقی را تکمیل کنید
۵- پس از آن قبل از تمام شدن مهلت برای خوداظهاری مالیاتی ثبت نام الکترونیکی کنید و مدارک مورد نیاز در سامانه را ارسال کنید
۶-پس از این مراحل ماموران مالیاتی فرم خوداظهاری شما را مورد بررسی قرار می دهند تا صحت و سقمش مورد تایید قرار گیرد.
۷- در مرحله آخر قبض الکترونیکی برای شما صادر می شود و می توانید آنلاین وجه مورد نظر را پرداخت کنید.
چه کسانی مشمول ارائهی فرم خود اظهاری مالیاتی هستند؟
بر اساس قانون مالیات های مستقیم کشور،هر کسی که ساکن در کشور باشد و فعالیت اقتصادی داشته باشد، در شرایطی که مشمول معافیت مالیاتی نباشد ملزم به پر کردن فرم خود اظهاری مالیاتی می باشد. پس می توان نتیجه گرفت که تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی ساکن ایران که دارای کسب و کار اقتصادی فعال می باشند مشمول این قانون هستند. همه ی اشخاص حقیقی و حقوقی دارای تابعیت ایرانی که خارج از ایران ساکن هستند اما دارای کسب و کار اقتصادی فعال در ایران هستند و همچنین تمام اشخاص حقیقی و حقوقی با تابعیت غیر ایرانی که در ایران درآمد کسب می کنند، مشمول خود اظهاری مالیاتی می شوند.
برای ارائه ی دقیق خود اظهاری مالیاتی چه کنیم؟
ارائه دقیق فرم خوداظهاری مالیاتی مستلزم بررسی دقیق حساب ها و سود و زیان های شرکت شما است. پس باید از مشاورین مجرب و متخصص در این حوزه استفاده کنید یا درباره مالیات آموزش ببینید. این امکان فراهم شده است تا از مشاورین و متخصصین در خصوص مباحث مالیاتی استفاده کنید و شرکت ما دارای یک دپارتمان تخصصی برای مسائل مالیاتی است.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.