به گزارش خبرنگار مهر، حسین عباسی پیش از ظهر سه شنبه در جریان بازدید از بازدید نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس و معاونان امور حقوقی و مجلس وزارت اقتصاد و دارایی و گمرک ایران از روند ساخت پایانه مرز رازی خوی اظهار کرد: پیش بینی میشود ساخت این پایانه تا ۳ ماه آینده با صرف بیش از ۲۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر بهره برداری برسد.
وی پایانه رازی را یکی از مهمترین پایانههای مرزی کشور در توسعه ترانزیت، صادرات و تردد مسافر دانست و گفت: ساخت این پایانه از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است و تا پایان امسال آماده بهره برداری میشود.
فرماندار خوی نقش این پایانه را در رونق صنعت گردشگری بسیار مهم دانست و گفت: با تکمیل جاده خوی قطور رازی به عنوان راه دسترسی این پایانه که در حال حاضر ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد این پایانه نقش بی بدیلی را در تردد مسافر از مرزهای شمال غرب کشورمان در پساکرونا ایفا خواهد کرد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجان غربی نیز در این بازدید گفت: پایانه رازی بi علت نزدیکی به استان وان ترکیه و استقبال طرف ترک از ساخت این پایانه یکی از مهمترین پایانههای مرزی کشور در تردد مسافر و ترانزیت کالا است که قبل از شیوع کرونا سالانه بیش از یک میلیون نفر مسافر از این پایانه تردد میکردند.
ارسلان شکری افزود: در حال حاضر ساخت این پایانه با تکمیل عملیات سالنهای ورودی و خروجی مسافر مطابق با استانداردهای جهانی در مراحل پایانی است، تاکنون برای ساخت این پایانه بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
عادل نجف زاده نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی هم در این بازدید پایانه رازی را یکی از زیرساختهای توسعه تجارت و صادرات در کشور دانست و افزود: با عزم جدید وزارت اقتصاد و دارایی و گمرک ایران زیرساختهای توسعه منابع انسانی و ارتقای زیر ساختهای فیزیکی و ۲۴ ساعته شدن این مرز در دستور کار کار گرفته است.
هادی قوامی معاون امور حقوقی و مجلس وزارت اقتصاد و دارایی نیز در این بازدید تکمیل و بهره برداری از این پایانه را در مثبت شدن تراز تجاری آذربایجان غربی با استانهای همجوار ترکیه بسیار مؤثر دانست و گفت: در حال حاضر این میزان صادرات شهرستان خوی به ترکیه ۱۴ میلیون دلار و واردات کالا از این کشور ۴۵ میلیون دلار است که این رقم قطعاً با تکمیل زیر ساختهای پاینه و راه اندازی ترانزیت میتواند مثبت باشد.
احمد ذاکری معاون توسعه و سرمایه انسانی گمرک ایران هم در این بازدید با تاکید بر ضرورت ارتقای مدیریت گمرک خوی به اداره از کل از سرمایه گذاری بخش خصوصی برای ایجاد سامانه ایکس ری در گمرک رازی خبر داد.
طرح جامع ساماندهی پایانه رازی خوی از جمله طرحهای زیر بنایی ملی در توسعه پایانههای مرزی کشور در جهت توسعه ترانزیت و صادرات کالا و تردد مسافر است که در ۱۲ هکتارزمین و ۹ هزار متر مربع روند ساخت پایانه رازی خوی در مرز ایران و ترکیه زیر بنا در مرز ایران و ترکیه ساخته میشود.
با توجه به توافق دو کشور ایران و ترکیه در ارتقای مبادلات تجاری فیمابین به ۳۰ میلیارد دلار پایانه رازی در صورت تکمیل نقش مهمی را در دستیابی به این هدف در کنار سایر پایانههای آذربایجان غربی ایفا خواهد کرد.
برای ارتقای تجارت در مرزهای دو کشور، ترکیه در ۳ سال گذشته در پایانه رازی - کاپی کوی اقدام به ساخت پایانه مجهز کرده است.
سهم استان آذربایجان غربی از ترانزیت کالا در کشور سالانه بیش از یک میلیون ۳۰۰ هزار تن است، این استان با ۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک با همسایگان وداشتن ۵ پایانه ۲۳ درصد از پایانههای مرزی در کشوررا در بخود اختصاص داده است.