دکتر محمد جعفرآقایی رئیس مرکز ملی مدیریت منابع ژنتیکی کشاورزی و منابع طبیعی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: تخم کدو آجیلی به دلیل دانه های آن برای مصرف به عنوان آجیل کاشته می شود و خود کدو به عنوان غذای دام مورد استفاده قرار می گیرد و مصرف نمی شود.
وی افزود: فرم این کدو ها به طور معمولی اغلب کشیده و بلند و همانند خربزه و زرد رنگ و گاهاً سبز و برخی اوقات کمی گرد است.
رئیس کارگروه زیست بانک ها در ستاد توسعه زیست فناوری، ادامه داد: در هر هکتار زمین ۶ تا ۹ کیلوگرم بذر کدو آجیلی برای کاشت نیاز است که این مقدار کاشت منجر به برداشت ۲۰ تن کدو قابل برداشت می شود؛ از این مقدار ۷۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم دانه های قابل استفاده کدو آجیلی به دست می آید و ضایعات کدوها خوراک دام می شود.
جعفرآقایی گفت: تولید کدوی آجیلی که یکی از پر طرفدارترین محصولات در کشور است، بصورت سنتی در نواحی آذربایجان تولید میَشود.
وی افزود: همچنین بذوری که کشاورزان می کاشتند از کیفیت خوبی برخوردار نبود که در همین راستا یک شرکت دانش بنیان پیشنهاد کرد رقم کدوی آجیلی تولید کند.
وی با بیان اینکه این کدوی آجیلی نیز در قالب یک پروژه به صورت پایلوت اجرایی شده است، بیان کرد: در حال حاضر تولید این رقم دو نسل پیش رفته و هم اکنون نیز بذور اولیه تولید شده با استقبال خوب کشاورزان روبرو شده است.
وی گفت: قرار است این شرکت تا دو سال آینده، رقم تجاری کدوی آجیلی به تولید برساند. بذر کدوی تخم اجیلی از گونه هایی است که تاکنون شرکتی به سمت تولید تجاری آن نرفته و کاملا موضوعی جدید خواهد بود.