آبیک - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار آبیک گفت: زمین‌های واگذار شده برای صنایع، معادن و دامداری‌ها عوایدی برای شهرستان آبیک نداشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی‌اکبر رشوند عصر چهارشنبه در جلسه گرامیداشت هوای پاک شهرستان آبیک ضمن گلایه از عدم حضور مسئولان ادارات در این جلسه و شرکت معاونان یا کارمندان باسابقه در این جلسه اظهار کرد: دلیل نارضایتی مردم از دستگاه‌های اجرایی که مطرح و به نمازجمعه و دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی کشیده می‌شود ناشی از عملکرد نامناسب مسئولان است.

رشوند اضافه کرد: مسئولان، مدیر عملیاتی در شهرستان هستند و باید کار اجرایی انجام دهند، در ستاد باید تصمیم گیری و به مسئولان شهرستان دیکته شود و درخواست شود عملیاتی کنند؛ مسئولان شهرستانی مدیر ستادی نیستند که بخواهند در استان حضور یافته و تصمیم گیری کنند، هر وقت رصد می‌کنیم متوجه می‌شویم که مسئولان در جلسات استان حضور دارند.

وی با ابراز تأسف از عدم خروجی جلسات، تصمیمات و مصوبات اخذ شده در جلسات خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه در جلسات مصوب می‌کنیم مجوز معدن صادر نشود اما روزی دیگر خبر منتشر می‌شود که مجوز معادن، صنایع و طرح‌های توسعه‌ای داده شده که باید گفت به هیچ عنوان پشتوانه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برای شهرستان ندارند؛ زمین‌های شهرستان برای معادن، صنایع و دامداری‌ها به تاراج رفته و هیچ عوایدی برای شهرستان نداشته‌اند.

این مسئول با تاکید بر اینکه مصوبات جلسات باید ضمانت اجرایی داشته باشد و مسئولان همسو باشند، تصریح کرد: اگر جلسات خروجی نداشته باشد و مصوبات هم اجرایی نشود جز وقت تلف کردن چیز دیگری نیست و یا باید با مدیریت، وضعیت شهرستان را ساماندهی کنیم با بهتر است پُست خود را رها کنیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار شهرستان آبیک با اشاره به وضعیت آلودگی در این شهرستان افزود: مقرر شده به دو جایگاه سوخت که در مسیر راه‌های مواصلاتی پرتردد قرار دارند، گازوئیل یورو ۴ اختصاص یابد که موضوع در حال انجام و پیگیری بوده و لازم است در این امر تسریع بخشیده شود.

سرانه فضای سبز به ازای هر نفر را هفت تا ۱۲ مترمربع است

امید رحمانی رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک در این جلسه بر رعایت الزامات زیست محیطی و خود اظهاری آلایندگی دستگاه‌های گرمکن و شوفاژخانه‌های ادارات از سوی مسئولان تاکید کرد و گفت: این مهم در کاهش مصرف سوخت و صرفه‌جویی در مصرف انرژی تأثیر بسزایی دارد.

وی میزان سرانه فضای سبز به ازای هر نفر را هفت تا ۱۲ مترمربع دانست و افزود: در شهرهای شهرستان آبیک باید کمربند سبز ایجاد شود که در شهر آبیک، کاشت درختان توت بی‌ثمر با توجه به برگ پهنی که دارد هم چشم‌انداز خوبی دارد و هم می‌تواند در پیشگیری از ایجاد آلودگی هوا کمک کند.
این مسئول ادامه داد: در زمینه گاوداری‌ها بوی نامطبوع آنها مطرح است که مدیران این واحدها موظف هستند کنترل کود دامی و پسماندها را از طریق سامانه محیط زیست پیگیری کنند.

رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک بر بهبود وضعیت تیرپارک‌های اتوبان از روستای ناصرآباد و ضلع شمالی و جنوب اتوبان نزدیک مجتمع‌های خدماتی و همچنین پاکسازی فاصله بین آبیک تا سه راهی زیاران از زباله را به صورت روتین توسط راهداری و حمل و نقل جاده‌ای تاکید کرد.

رحمانی افزود: در زمان افزایش وارونگی و آلودگی هوا، تردد خودروها در داخل و خارج شهر آبیک به صورت استفاده تک سرنشین یا نداشتن معاینه فنی مناسب نباید صورت گیرد که برخی از مردم رعایت نمی‌کنند و همین امر به ماندگاریِ آلودگی هوا منجر می‌شود.

وی تاکید کرد: از دهیاران روستاهای ناصرآباد، کوندج و انجیلاق درخواست می‌شود برای توسعه فضای سبز در روستاها نسبت به کاشت درخت در مسیر اتوبان اقدام کنند.

شهرستان آبیک بیشتر دارای خاک سنگین رُسی است

حمید چگینی بخشدار بخش مرکزی آبیک هم در ادامه جلسه به مساحت ۲۵۰۰ کیلومترمربعی شهر آبیک و اختصاص ۱۶۰۰ کیلومترمربع آن به بخش مرکزی اشاره و بیان کرد: بیشتر خاک شهرستان آبیک که مورد بررسی قرار گرفته و مشخص شده، خاک سنگین رُسی است و با کمترین آلودگی، در فضا منتشر می‌شود و با توجه به پراکنش کارخانجات، دامداری‌ها و غیره کشت گیاهانِ سازگار با اقلیم ضرورت دارد.

وی بر اختصاص نهال‌هایی با تعداد بیشتر از سوی مسئولان جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آبیک به روستاها تاکید کرد و افزود: ماشین‌های سبک و سنگین در شهرستان آبیک یا کاتالیزور نیم سوز دارند، یا اصلاً کاتالیزور ندارند و یا از شهرهای دیگر معاینه فنی دریافت می‌کنند که باید دقت نظر بیشتری صورت گیرد.

این مسئول ادامه داد: طرح هادی شهر قشلاق که روستایی است باید به طرح تفصیلی تبدیل شود.

آلودگی از هر طرف شهر قشلاق را احاطه کرده است

حمیدرضا دلوی شهردار قشلاق هم سرانه فضای سبز این شهر را صفر ذکر کرد و گفت: آلودگی از هر طرف شهر قشلاق را احاطه کرده و این شهر در محاصره بوی نامطبوع ناشی از فعالیت واحدهای کشاورزی و دامداری قرار گرفته است.

وی افزود: طرح هادی قشلاق، روستایی لحاظ شده که پیگیر هستیم این طرح اصلاح شود و با تبدیل به طرح تفصیلی، بتوانیم حریم داشته باشیم و از نظر قانونی از واحدهای آلاینده عوارض دریافت کنیم.

این مسئول ادامه داد: تا دیوار روستای یعقوب‌آباد، اراضی کشاورزی شهر قشلاق قرار دارد که صنایع کشاورزی مستقر شده‌اند و سودی هم برای این شهر ندارند و بوهای مشمئزکننده ناشی از فعالیت آنها برای مردم دردسر و مزاحمت ایجاد کرده است.