رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به نقش آفرینی مبلغان دینی در شناسایی ذائقه‌های فرهنگی مخاطب، گفت: حوزه علمیه باید در عرصه بین‌الملل حضور تأثیرگذاری داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه برنامه سفر خود به شهر مقدس مشهد، با حجج اسلام محمد باقر فرزانه، دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان، عیسی‌نژاد، معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی و سید محمدعلی حسینی زهانی، مدیرکل فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی دیدار و گفت‌وگو کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور در آغاز سخنانش، به نقش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در عرصه دیپلماسی فرهنگی و تأکید و فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص بازسازی انقلابی در ساختارهای فرهنگی و ایجاد تحول در عرصه امور بین‌المللی و فرهنگی اشاره کرد.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ذائقه شناسی مخاطب را لازمه تأثیرگذاری فعالیت‌های فرهنگی در خارج از کشور دانست و گفت: برای تأثیرگذاری در فعالیت‌های فرهنگی در خارج از کشور باید در گام نخست بتوانیم ذائقه مخاطب را بشناسیم و جهت رسیدن به اهداف متعالی فرهنگی، سیر تحولات فرهنگی را مدنظر قرار دهیم و برنامه ریزی کاربردی داشته باشیم.

وی با اشاره به نقش آفرینی مبلغان دینی در شناسایی ذائقه‌های فرهنگی مخاطب، ادامه داد: مبلغان با مخاطب شناسی و خلاقیت، ابتکار لازم را برای برقراری یک ارتباط ثمر بخش در دست داشته باشند و در کنار ارتباط چهره به چهره از ابزارهای نوین نیز استفاده کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور افزود: حوزه علمیه باید در عرصه بین‌الملل حضور تأثیرگذاری داشته باشد و برنامه‌ها و تولیدات خود را متناسب با جهان روز عرضه کند. با توجه به وجود بسترهای مناسب برای همکاری این سازمان و حوزه علمیه خراسان می‌توان روند اجرایی برنامه‌های فرهنگی را همراه با ذائقه شناسی مخاطب و شرایط محیطی در خارج از کشور تسری بخشید.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان اینکه قم و مشهد از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی ممتازی برخوردار هستند، گفت: باید فرهنگ پژوهش در زمینه شکل گیری تمدن نوین اسلامی ارتقا یابد و همه ارکان با رویکرد پژوهش محور، مورد توجه باشد. تحقق تمدن نوین اسلامی به تلاش حوزه نیاز دارد.

علی اکبر ضیایی، سرپرست معاونت همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در سخنانی، بیان کرد: حوزه علمیه مشهد می‌تواند در زمینه‌های فلسفه و علوم نقلی نقش راهبردی و جدی داشته باشد.

حجت‌الاسلام فرزانه نیز در این دیدار گفت: ما برای تأثیرگذاری در مخاطب چه بسا مخاطب خارجی، باید اهداف، نظام ارزشی سازمان مناسب با هدف، برنامه ریزی مدون و تربیت نیروی انسانی کارآمد را مدنظر داشته باشیم.

حجت‌الاسلام عیسی‌نژاد در سخنان خود، به بیان نکاتی در خصوص موضوع نظریه پردازی در حوزه تمدن نوین اسلامی پرداخت و بر لزوم استعداد شناسی و مسیر دادن به طلاب و فن خطابه تأکید کرد.
حجت‌الاسلام احمد صابری تولایی، عضو هیأت مدیره مجمع خطبای خراسان بزرگ خواستار همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای ذائقه شناسی مخاطبان و شناسایی ظرفیت‌های فرهنگی خارج از کشور شد.

حجت‌الاسلام حسینی زهانی، مدیرکل فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در این دیدار، پیشنهاد تشکیل مجموعه‌ای برای تبلیغ دین مبین اسلام با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دانشگاه علوم اسلامی رضوی و حوزه علمیه را داد.