اراک - سخنگوی شورای شهر اراک گفت: پیش‌نویس طرح شهر دوستدار کودک در اراک تدوین شده و بزودی برای تصویب نهایی در صحن علنی شورا مطرح می‌شود.

عباس خسروانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از ابتدای شروع به کار شورای ششم بر تحقق برنامه‌های شهر دوستدار کودک در اراک تاکید داشتیم و اعضا هم نسبت به این موضوع نگاه مثبت و سازنده‌ای دارند. به عنوان نماینده شورا در شورای شهر دوستدار کودک بر برگزاری مرتب جلسات این شورا تاکید دارم و بر اجرای مصوبات نظارت و پیگیری می‌کنم.

وی ادامه داد: در سال ۸۹ در شورای‌عالی استان‌ها با تصویب طرحی در حوزه کودک و با توجه به تأکیدهای دینی، اهمیت حقوق کودکان در دین اسلام و با استناد به وظایف قانونی شورای اسلامی شهر به‌خصوص ماده ۷۱ قانون تشکیلات، شورای‌عالی استان‌ها به شوراهای اسلامی شهرها پیشنهاد کرد تا شهرداری‌ها را در زمینه تحقق شهر دوستدار کودک موظف به انجام اقدامات لازم با لحاظ شرایط مقرر در مصوبه کنند بنابراین شورای ششم نسبت به این موضوع حساسیت دارد. بر همین اساس در مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اراک، پیش نویس طرح شهر دوستدار کودک را آماده کردایم که در آن با استناد به اسنادبالادستی، راهبردها و رئوس وظایف و برنامه‌ها را تدوین کرده‌ایم تا با تصویب شورای شهر و تائید کمیته تطبیق به یک سند برای پیشبرد برنامه‌های ما در این حوزه در اراک تبدیل شود و رسانه‌ها و نهادهای مردمی و نمایندگان مردم بتوانند بر اساس این قانون به مطالبه گری بپردازند.

پیش‌نویس طرح شهر دوستدار کودک تدوین شده است

سخنگوی شورای شهر اراک تصریح کرد: پیش نویس این طرح به اعضای شورای شهر دوستدار کودک ارائه شده‬ است تا با مشورت کارشناسان نهادهای متبوع خود ظرف یک هفته اصلاحات و نظرات خود را ارائه دهند تا در هفته بعد در کمیسیون‌های تخصصی شورا طرح و در نهایت در صحن علنی جهت تصویب مطرح شود.

خسروانی‬ گفت: این طرح مشتمل بر ۱۰ ماده و تبصره‌های ذیل آن است که بر اساس، دستورالعمل شهرهای دوستدار کودک ابلاغی وزارت کشور در سال ۹۷ و الزامات و ضوابط عام شهر دوستدار کودک ابلاغی شورای عالی شهرسازی و معماری کشور در سال ۱۴۰۰ و سایر اسناد بالادستی تدوین شده است.

وی‬ بیان کرد: امیدوارم این طرح پس از طی مراحل قانونی به راهنمایی برای هدایت‏ فعالیت‌ها و برنامه‌های دستگاه‌های سیاست‏گذار و اجرایی متولی حوزه کودک در شهر اراک و همچنین هم ‏افزایی بین دستگاه‌های مختلف شهر در حوزه مأموریت‌ها و وظایف مشترک با یکدیگر تبدیل بشود که زمینه ایجاد و توسعه فضاهای دوستدار کودک در قالب یکپارچه ‏سازی برنامه‌های متفرقه دستگاه‌ها را فراهم کند.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای شهر اراک عنوان کرد: این طرح در ۶ حوزه فضاهای عمومی، حمل و نقل و ترافیک، فرهنگی-اجتماعی، بهداشتی، شهرسازی و معماری، مشارکت‌های اجتماعی و مردمی، وظایف و رسالت‌هایی را تعریف کرده و ضمناً راهبردها، ارکان و اعضا و شرح وظایف ارکان و مقوله اعتبارات و بودجه را مشخص کرده است.

کودکان تریبونی برای بیان مطالبات خود ندارند

خسروانی تاکید کرد: تعریف ما در این طرح از شهر دوستدار کودک عبارتست از: شهری که در آن نیازهای اساسی کودک در اولویت قرار گرفته و شرایط فرهنگی- اجتماعی، شهرسازی- معماری و زیست‌محیطی شهر همسو با نیازهای کودکان اصلاح و حقوق آنان در سیاست‌ها، قوانین، برنامه‌ها و بودجه‌ها رعایت می‌شود. ما باید مسئولان شهر را نسب به حقوق کودکان در شهر حساس کنیم زیرا کودکان جزو اقشاری هستند که تریبونی برای بیان مطالبات خود ندارند و اینها فردا قضاوت کنندگان عملکرد ما خواهند بود.

وی تصریح کرد: پیش بینی‌ها نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۵۰، تقریباً ۷۰ درصد از کودکان جهان ساکن مناطق شهری خواهند بود و این وظیفه ما را سنگین‌تر می‌کند.کار در حوزه کودکان یک فعالیت لوکس نیست بلکه یک ضرورت است. خوشبختانه برنامه‌های خوبی در شورای شهر دوستدار کودک تصویب کرده‌ایم که بسیاری عملیاتی شده و برخی هم در بودجه ۱۴۰۱ مورد توجه قرار خواهد گرفت.

سخنگوی شورای شهر اراک گفت: ایمن سازی فضای بازی کودکان در پارک‌ها، ایجاد اتاق‌های مادر و کودک در پارک‌های پر مخاطب، تعویض وسایل بازی غیر استاندار کودکان در پارک‌ها، برگزاری جشنواره‌ها و مسابقات ویژه کودکان، برنامه‌های آموزشی در حوزه حقوق شهروندی و آموزش‌های شهروندی برای کودکان، ایجاد پارلمان کودک در شورا و اخذ نظرات کودکان و نوجوانان در حوزه مدیریت شهری و نامگذاری یک معبر به نام کودک و ایجاد پارک مطالعه کودک بخشی از برنامه‌هایی است که در شورای شهر دوستدار کودک مطرح شده است.

خسروانی عنوان کرد: هر چه در حوزه کودکان شهر هزینه کنیم در واقع سرمایه گذاری کرده‌ایم و زمینه‌های پیشرفت پایدار شهر را فراهم کرده‌ایم. برنامه ما در شورای اجرایی شهر دوستدار کودک در اراک این است تا شهرداری‌ها و دیگر ارگان‌ها و مسئولان را تشویق کنیم که توجه بیشتری به تحقق نیازهای شهروندی کودکان اراکی داشته باشند.