مجید شاه پسند در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به صدور دامدارکارت گفت: دامدار کارت به دامداران برای تأمین سرمایه در گردش کمک میکند تا بتوانند از طریق آن نهادههای دامی مورد نظر خود را خریداری کنند. سهم شهرستان ساوه از دامدارکارت ۲.۴ میلیارد تومان است که تقریباً به هر دامدار ۵۰ میلیون تومان پرداخت میشود.
وی افزود: دامدارکارت با هدف تسهیل بخشی از مشکل کاهش و عدم نقدینگی در واحدهای تولیدی دامی و صرفاً برای خرید و تأمین نهادههای دامی است و تولیدکنندگانی که دامدار کارت را تهیه کنند، میتوانند متناسب با دامی که دارند به محل معرفی شده توسط جهاد کشاورزی مراجعه و نهاده مورد نیاز خود را دریافت کنند.
رئیس امور دام جهاد کشاورزی ساوه تصریح کرد: برای برخورداری از تسهیلات دامدارکارت داشتن کارت دامداری معتبر روستایی از نظام مهندسی کشاورزی و منابع طییعی ضروری است است که دام خود را هویت گذاری کرده باشند و سرانه تسهیلات برای هر رأس دام سبک ۳۰۰ هزار تومان و برای هر دام سنگین ۷۰۰ هزار تومان تعیین شده است.
شاه پسند با بیان اینکه این میزان تسهیلات جوابگوی آمار دامداریهای شهرستان ساوه نیست، گفت: حداقل ۷ هزار دامدار در شهرستان فعالیت دارند و از این تعداد ۴ هزار آن هویت گذاری شدند و از سویی با توجه به گرانی نهادهها، سهم تخصیص یافته نمیتواند تأمین کننده نیاز دامداران باشد.
وی افزود: با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اگرچه در ابتدا دامدار با چالش قیمت برای تأمین نهادههای دامی مواجه میشود اما تبعات دو نرخی بودن قیمت نهادهها برای دامدار سنگینتر است. ممکن است مرغداریها از مزایای ارز ۴۲۰۰ تومانی بهره مند شده باشند اما بهره مندی دامداران از مزایای ارز ۴۲۰۰ تومانی حداکثر ۲۰ درصد است.
رئیس امور دام جهاد کشاورزی ساوه تصریح کرد: علاوه بر تسهیلات دامدارکارت، تسهیلات دیگری برای دامداران پیش بینی شده است و تاکنون ۵۰ پرونده متقاضی به بانک معرفی شده اند اما به دلیل نبود اعتبار، پرداختی صورت نگرفته است.