در حالی که باغات پایتخت زیر سایه سنگین بلندمرتبه‌سازی در حال آسیب دیدن است، مدیریت شهری به بهانه مربوط بودن موضوع به دوره گذشته، از رسیدگی به این خطر شانه خالی می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، مدت‌هاست که بحث ساخت تعدادی برج در منطقه ۲۲ و در مجاورت باغ گیاه شناسی به سوژه رسانه‌ها تبدیل شده و کارشناسان ساخت و ساز در پیرامون این فضای سبز را موجب آسیب به آن می‌دانند.

این در حالی است که روز گذشته نیز علیرضا زاکانی شهردار تهران در حاشیه حضور خود در شورای شهر و در جمع خبرنگاران، در این باره گفت: با هر ساخت و ساز غیر مجاز مقابله می‌کنیم. البته برخی از این موارد مربوط به دوره قبل است و در دوره خودمان هیچ مجوزی هنوز نداده‌ایم.

شهردار تهران اظهار داشت: این موارد میراث گذشته است که به ما رسیده است. در منطقه ۲۲ از این دست موارد زیاد است و دارای مشکلات زیادی است موارد موجود نیز مربوط به دوره قبل است.

نظر عضو شورای شهر به ساخت و ساز در اطراف باغ گیاه شناسی

در همین خصوص نیز مهدی بابایی عضو کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، در این باره گفت: باید اول طرح تفصیلی این منطقه بررسی شود چرا که با تصویب طرح جامع تهران، بر اساس آن طرح تفصیلی نیز طراحی شده و باید بررسی شود که در طرح تفصیلی چه پهنه‌ای برای این منطقه در نظر گرفته شده و مجوز ساخت این برج‌ها چه زمانی اخذ شده است.

وی در پاسخ به این موضوع که بلند مرتبه سازی در اطراف این باغ موجب آسیب به محیط زیست می‌شود، بیان کرد: بر اساس طرح تفصیلی تعدادی برج بلند مرتبه در اطراف باغ گیاه شناسی ساخته شده و وجود برج بلند مرتبه در مجاورت باغ گیاه شناسی آسیبی به محیط زیست نخواهد زد.

این عضو شورای شهر اظهار داشت: این ساخت و ساز در پهنه باغ نیست بلکه در مجاورت آن است و خسارت معنوی یا زیست محیطی به باغ وارد نمی‌کند.

سخن آخر

هرچند مجوز ساخت برای برج‌های اطراف باغ گیاه شناسی برحسب ظاهر در دوره پنجم مدیریت شهری صادر شده است اما به نظر می‌رسد کلید واژه‌های «مدیریت قبلی»، «دوره گذشته»، «میراث گذشتگان» و از این دست این روزها در بین مدیران شهری فعلی بیش از پیش شنیده می‌شود.

این موضوع بیش از آنکه حلال مشکلات و برطرف کننده نقایص باشد به نظر می‌رسد پاک کننده صورت مسئله است. موضوعی که قطعاً با روح شعارها و برنامه‌های مدیریت شهری در تناقض است.