به گزارش خبرنگار مهر، سعید سرکار امروز در افتتاحیه نمایشگاه دستاوردهای حوزه نانو که در محل خانه نوآوری و فناوری ایران (نمایشگاه بین المللی تهران) گفت: این نمایشگاه متعلق به معاونت علمی و فناوری است و محصولاتی که امروز به نمایش در آمده با بودجه این معاونت به مرحله تولید رسیده اند.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به حضور صنعت نفت در این نمایشگاه افزود: اعتقاد داریم که صنعت نفت و پتروشیمی صنعتی پیشران در کشور است. اکنون صنایع به مرحلهای رسیدند که معتقدند فناوری نانو میتواند باعث توسعه محصولاتشان شود، از این رو صنعت نفت هم به این یقین رسیده که ارتقای کیفیت محصولات در این حوزه میتواند وابسته به فناوری نانو باشد.
به گفته وی، در اصل، فناوری نانو ارتقا کیفیت محصولات، افزایش رقابت پذیری و ارزش افزوده را به دنبال دارد به همین دلیل صنایع این موضوع را پذیرفته اند.
وی با تأکید بر اینکه محصولات جدید فناورانه میتواند به ایجاد اشتغال تخصصی منجر شود، گفت: جوانان این مملکت توانسته اند ظرفیت فناوری در این حوزه را به ظهور و بروز برسانند.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با تأکید بر اینکه آنچه در حوزه دانش بنیانی اتفاق افتاده تنها ۱۰_۱۵ درصد قابلیتهای کشور است، تصریح کرد: لازم است که بیشتر از گذشته در حوزه فناوری سرمایه گذاری شود تا شاهد شکوفا شدن اقتصاد کشور شویم زیرا نمیتوانیم در آینده کماکان اقتصاد مبتنی بر نفت و گاز داشته باشیم.
سیاستگذاران دولت به پتانسیل کشور بی توجه هستند
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری همواره تأکید دارند اقتصاد دانش بنیان عمود بر اقتصاد مقاومتی است، گفت: اما جای تأسف دارد که سیاستگذاران دولت به این پتانسیل بی نظیر کشور یعنی همان جوانان بی توجه هستند.
سرکار افزود: نیروهای انسانی متفکر سرمایههای ماندگار کشور خواهند بود و لازم است که به این موضوع توجه کنیم. زیرا این ثروت را تا ۲۵ سال دیگر بیشتر نخواهیم داشت.
وی یادآور شد: متأسفانه اکنون در شرایطی هستیم که نیروهای انسانی میتوانند توسعه پیدا کنند اما ما آنها را تأمین نمیکنیم.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به دستاوردهای نمایشگاه نانو اظهار داشت: این محصولات حاصل حدود ۲۰ سال تلاش مملکت در حوزه نانو بوده است؛ در ابتدای کار نانو، شاید تنها ۱۰ استاد با نانو تکنولوژی آشنایی داشت اما به مرور پژوهشگاهها و مراکز نوآوری فعال شدند و این در توسعه علم کشور تأثیرگذار بود.
سرکار با بیان اینکه همین توسعه علمی باعث شد در بحث نانو درجا نزنیم و علم را به فناوری تبدیل کنیم، گفت: در حال حاضر ۸۵۰ قلم محصول تأیید شده در ستاد نانو در بازار توزیع شده است و این نشان میدهد نانو تکنولوژی به خوبی به صنایع رسوخ پیدا کرده است.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو گفت: در دو سال گذشته طی مراسمی اعلام کردیم که فروش محصولات نانو ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بوده است و پیش بینی کردیم طی یک سال دیگر (سال ۹۹) میزان فروش محصولات نانو به ۸ هزار میلیارد تومان برسد.
سرکار ادامه داد: اکنون خوشحالم که فراتر از آنچه پیش بینی در فروش محصولات نانو اتفاق افتاده و ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان حاصل فروش دستاوردهای نانویی بوده است.
وی تأکید کرد: پیش بینی میکنیم فروش محصولات نانو در سال ۱۴۰۰ از ۲۰ هزار میلیارد تومان فراتر رود؛ این پیش بینی را مبتنی بر اسناد دقیق اعلام کرده ایم.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با تأکید بر اینکه ما به فروش محصولات نانو در داخل کشور راضی نیستیم، گفت: به دلیل اینکه ظرفیت ما قابل رقابتی از نظر قیمتی با سایر کشورها هست، بنابراین قصد داریم صادرات را بیش از گذشته ادامه دهیم.
سرکار با تأکید بر اینکه توانسته ایم در حوزه نانو ظرف ۲۰ سال تعداد ۸۵۰ محصول را به تولید برسانیم، خاطرنشان کرد: این میتواند یک الگوی بی نظیر باشد تا بتوانیم محصولات در همه حوزههای تکنولوژی را توسعه دهیم.
وی با بیان اینکه پیش بینی میکردیم تا سال ۱۴۰۴ صادرات محصولات نانو به یک میلیارد دلار برسد، خاطرنشان کرد: اما موانعی همچون تحریمها، نقل و انتقالات پول و کرونا برسر راه تکنولوژی به وجود آمد که شاید چنین هدفی محقق نشود.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو گفت: اما ما ناامید نیستیم چون بنیه خوبی داریم و میتوانیم علاوه بر داخل در عرصه جهانی پیشرفت کنیم. ما تلاش داریم به سطح بالایی از صادرات برسیم.
سرکار افزود: قصد داریم با ایجاد کنسرسیوم از صندوق سرمایه گذاری به رشد شرکتهای داخلی و تولید فرازمینی محصولات هایتک برسیم تا به این واسطه بازار کشورهای خارجی را در اختیار بگیریم.
وی ادامه داد: لازم است به جای سرمایه گذاری روی کشورهای خارجی، شرکتهای داخلی را حمایت کنیم تا آنها بتوانند بابی برای پیشرفت کشور باشند.