به گزارش خبرنگار مهر، مسعود خوانساری امروز در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده توسط مراجع رسمی، مشخص شد که وضعیت تولید و تجارت در کشور کمی رونق گرفته و نسبت به گذشته بهتر شده و شاهد افزایش ۴۰ درصدی صادرات غیرنفتی و ۳.۳ درصدی تولید ناخالص بودهایم.
رئیس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: کماکان با تورم بالایی مواجه هستیم که مانع بزرگی برای تولید و ثبات اقتصادی در کشور است و از سوی دیگر معیشت خانوارها را نامناسب کرده است.
خالص حساب سرمایه ۶۳ درصد تضعیف شده است
وی افزود: همچنین طبق آمار بانک مرکزی شاهد افزایش تراز منفی حساب سرمایه هستیم؛ بر این اساس خالص حساب سرمایه در نیمه نخست سال جاری، منفی ۶.۳ میلیارد دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶۳ درصد تضعیف شده است که احتمال تشدید خروج سرمایه را به وجود میآورد.
خوانساری گفت: علیرغم سقوط لیر (پول ملی ترکیه) اما باز هم ایرانیها رتبه اول را در خرید خانه در ترکیه به خود اختصاص دادهاند. این در حالی است که طبق پیشبینیها، ارزش لیر همچنان سقوط خواهد کرد. این نگرانی وجود دارد که چرا ایرانیها همچنان به دنبال خرید ملک در ترکیه هستند؟ دولت حتماً باید این مسئله را آسیبشناسی کند که چرا با این شدت شاهد خروج سرمایه از کشور هستیم.
وی تصریح کرد: در شرایط خروج سرمایه از کشور آیا اجرای مالیات بر عایدی سرمایه به نفع کشور است؟ اگر اجرای این سیاست به صلاح نیست، دولت آن را کمی به تأخیر بیندازد زیرا وقتی سرمایهگذاری داخلی و خارجی نداریم، خروج سرمایه بسیار خطرناک است.
رشد سرمایهگذاری در سال جاری منفی بود
رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به سرمایهگذاری نامناسب در کشور گفت: رشد سرمایهگذاری در دو فصل سال ۱۴۰۰ منفی بوده که در فصل دوم به شدت اُفت کرده است.
وی ادامه داد: طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، امنیت سرمایهگذاری مهمترین عامل عدم سرمایهگذاری در کشور است. همچنین نبود ثبات اقتصادی و نداشتن محیط کسب و کار مناسب از دیگر عوامل است.
خوانساری همچنین به ارتباط ایران با کشور چین اشاره کرد و گفت: بار دیگر مباحثی در مورد ارتباط بین ایران و چین مطرح شده است. در هر حال ما نباید تحت تأثیر یکسری مسائل قرار بگیریم. همانطور که ارتباط با غرب مهم است، شرق هم دارای اهمیت است. چین دومین اقتصاد بزرگ دنیاست و سرمایهگذاریهای بزرگی انجام میدهد. اتاق بازرگانی به عنوان نماینده بخش خصوصی باید واقعبینانه عمل کند و ضمن اینکه در مورد انعقاد درست پیمانها هشدار میدهد که یک رابطه برد – برد وجود داشته باشد اما نباید تحت تأثیر شبهات قرار گیرد.
وی با اشاره به اظهارات رئیس اتاق بازرگانی ایران در مورد نمایندگان مجلس گفت: در دو روز گذشته مباحثی بین مجلس و اتاق بازرگانی به وجود آمد که بحثهای خوبی نبود. در تقابل قرار گرفتن مجلس و اتاق آن هم در این شرایط درست نیست. اینکه قرار باشد بین بخش خصوصی و مجلس تعارض و اختلافی سر بگیرد، خطرناک است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: اعلام میکنم بدون همکاری با سه قوه، بخش خصوصی نمیتواند موفق باشد. دست خود را به پیشگاه سران سه قوه، دراز و اعلام میکنیم که با همدلی میتوانیم کارها را جلو ببریم.
وی همچنین با اشاره به مذاکرات هستهای در وین گفت: امیدواریم هر چه سریعتر تحریمها لغو شوند و به تبعیت از آن کسب و کارها رونق بگیرد و با اشتغالزایی بیشتر مردم راحتتر زندگی کنند و آینده بهتری پیشروی کشورمان و مردم قرار گیرد.