به گزارش خبرگزاری مهر، علیاکبر نظری چهارشنبه در جلسه کمیسیون خدمات شهری، زیست محیطی و بهداشت شورای اسلامی شهر همدان که با حضور اعضای کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ شهرداری برگزار شد؛ بیان کرد: باید زیرساختهای لازم برای ساماندهی مشاغل مزاحم ایجاد شود.
به گفته وی، شهرداریها بسیاری از اوقات برای کسب درآمد طبیعتاً گاهی یکسری مجوزهای صادر میکنند که به نوعی خلاف کمیسیون بند ۲۰ است که اگر در این زمینه هماهنگی وجود داشته باشد این مشکلات پیش نمیآید.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان خاطرنشان کرد: در راستای رفع بسیاری از مشکلات مشاغل مزاحم، ضروری است هماهنگیهای لازم بین مجمع امور صنفی و مدیریت شهری صورت پذیرد.
وی با بیان اینکه مشاغل مزاحم در جای جای شهر دیده میشود و این مخل آرامش مردم است، یادآور شد: در صدور مجوز کسب، چنانچه مجمع امور صنفی و شهرداری با هم هماهنگ باشند بسیاری از مشکلاتی که اکنون وجود دارد و به کمیسیون بند ۲۰ ارسال میشود قطعاً کاهش خواهد یافت.
نظری ادامه داد: زیبنده شهر دارالمومنین و پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین نیست که مشاغل مزاحم در سطح شهر فعال بوده و آلایندههایی ایجاد کنند.
وی ساماندهی مشاغل مزاحم را امری ضروری برشمرد و اظهار کرد: در امر جمعآوری و دپوی ضایعات در شهر نباید تنها به پلمب آنها بسنده کرد بلکه میطلبد با هماهنگی ارگانهای مرتبط این ساماندهی صورت پذیرد تا بتوانیم مقدمات شهری آرام و مبرا از همه آلایندهها را داشته باشیم.
زبالههای عفونی چالش مهم مدیریت شهری همدان
نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از عملکرد فعالیت کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ شهرداری همدان، اظهار داشت: کمیسیون بند ۲۰ وظیفه جلوگیری از ایجاد و تأسیس تمامی اماکنی که به نحوی موجب بروز مزاحمتهای، شغلی، بهداشتی، زیست محیطی، سد معبر برای ساکنان شهر را دارند میشود و شهرداریها را مکلف کرده از تأسیس کارگاهها، گاراژهای عمومی، تعمیرگاهها، مراکز دامداری و به طور کلی تمامی مشاغلی که به نحوی برای ساکنان شهر ایجاد مزاحمت میکنند، جلوگیری کند.
سعید نظری اضافه کرد: ضروری است شهرداری و شورای شهر از این اختیار قانونی استفاده کنند و در مورد مشاغل مزاحم کار ساماندهی را به جایی برسانند که از تأسیس اماکن مزاحم و غیربهداشتی جلوگیری شود.
وی اضافه کرد: اعضای کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداریها توسط شورای شهر انتخاب میشوند و از ویژگیهای بارز آن این است که آرای صادره قطعی است و تجدید نظر نداشته و صرفاً دیوان عدالت میتواند رأی به اصلاح احکام بدهد.
نظری افزود: از ابتدای تأسیس کمیسیون بند ۲۰ در شهرداری همدان اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته است و هم اکنون نیز باید بر اساس سیاستهای شورای ششم از تمامی توانمندیهای این کمیسیون برای ساماندهی مشاغل مزاحم و ایجاد امنیت، آرامش روحی و روانی شهروندان استفاده شود.
رئیس کمیسیون بند ۲۰ شواری اسلامی شهر همدان، اظهار کرد: برخی از این مشاغل مزاحم به دلیل ناآگاهی از قانون ایجاد شده است و میطلبد ضمن اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در این زمینه خود شهروندان نیز قبل از راهاندازی کسب و کار اطلاعات لازم را در خصوص قوانین شغل خود کسب کنند چرا که در صورت ایجاد شغل مزاحم طبق رأی کمیسیون، جریمه این مشاغل سنگینتر از هزینه راهاندازی آن شغل خواهد بود.
وی با اشاره به خطرات، آسیبها و آلودگیهای زبالههای عفونی، افزود: جمع آوری زبالههای عفونی چالشی برای کلانشهر همدان شده است، زیرا زبالههای عفونی بسیار خطرناک بوده و سلامت زبالهگردها و پاکبانان را تهدید میکند و در راستای ساماندهی مطبهای شهر و جمع آوری زبالههای عفونی، با همکاری سازمان نظام پزشکی اقداماتی در حال انجام است.
نظری با بیان اینکه در زمینه جمع آوری زبالههای عفونی با قاطعیت وارد شدهایم، افزود: ما ضمن برگزاری جلسات مختلف با مسئولین مرتبط از جمله سازمان نظام پزشکی، معاونت درمان، دادگستری و دیگر ارگانها، با جدیت پیگیر این موضوع هستیم.
وی از همکاری خوب سازمان نظام پزشکی همدان در زمینه مدیریت زبالههای عفونی با شهرداری خبر داد و اظهار کرد: تلاش بر این است که تا پایان سال جاری معضلی به نام زبالههای عفونی در شهر همدان وجود نداشته باشد.
استفاده بخشی از زمینهای الحاقی شهر برای ساماندهی مشاغل مزاحم
عضو شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه با تاکید بر ساماندهی مشاغل مزاحم، گفت: در حال حاضر مباحث اجتماعی مقدم بر بسیاری از مباحث فنی است چرا که یکی از مشکلات امروز جامعه اقتصاد است که در ساماندهی مشاغل مزاحم باید معیشت افرادی که از این راه ارتزاق میکنند در نظر گرفته شود.
علی رحیمیفر با اشاره به اینکه طرح جامع شهری همدان در حال حاضر تدوین شده است، یادآور شد: بر اساس این طرح ۶۸۰ هکتار زمین به شهر همدان الحاق شده است که میتوان بخشی از این زمین اضافه شده را برای ساماندهی مشاغل مزاحم استفاده کرد.
وی اضافه کرد: لازم است در امر ساماندهی مشاغل مزاحم بررسیهای کارشناسان صورت پذیرد و شاید این موضوع مغفول مانده و نیاز است با هماهنگی فرمانداری، مجمع امور صنفی و مدیریت شهری پیگیری شود.
این عضو شورای شهر همدان با تاکید بر اینکه شهرداری باید با دیدی کارشناسانه در آیندهای نزدیک فضایی مناسب برای انتقال و ساماندهی مشاغل مزاحم اقدام کند، افزود: در گذشته هر چند در این زمینه اقداماتی صورت گرفته اما کافی نبوده و باید پیگیری شود تا بخشی از مشکلات مشاغل مزاحم حل شود.
معراج عاشورلو در این جلسه ضمن ارائه گزارش کوتاهی از روند ساماندهی مشاغل مزاحم، گفت: با توجه به اینکه آئیننامه مشاغل مزاحم به شهرداری ابلاغ شده است در این راستا ۲۵ رسته شغلی در همدان معرفی شدند و طی دو سال گذشته به خارج از محدوده شهری انتقال یافتند اما کامل نبوده و پیگیر ادامه کار هستیم.
تعیین مکان برای ساماندهی مشاغل مزاحم
رئیس گروه سیاسی اجتماعی فرمانداری همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه قانونگذار برای شهرداری وظایفی را تعریف کرده است، گفت: چنانچه شهرداری مکان و زمینهایی را برای مشاغل مزاحم در نظر بگیرد به مرور زمان میتوان این مشاغل را به این مکانها انتقال داد و در این راستا باید از مجمع امور صنفی نیز کمک گرفته شود.
مجتبی زارعی ضمن تشکر از اقدامات کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان، یادآور شد: برای آسایش شهروندان میتوان با همکاری فرمانداری و ارگانهای مربوطه در زمینه ساماندهی مشاغل مزاحم وارد شد.
در ادامه، محمد ارغوان؛ نماینده اتاق اصناف همدان نیز با بیان اینکه پروانه کسب برای واحدهای مشاغل مزاحم با پیشنهاد کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ شهرداری صادر نمیشود، عنوان کرد: همچنین برای عدم فعالیت واحدهای تعمیرگاهها و تعویض روغنیها اتحادیه صنفی برای صدور پروانه کسب برای این واحدها منعی ندارد.