رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مراسم سی و پنجمین سالگرد شهادت سردار سرافراز سپاه اسلام شهید «علی‌اصغر حسینی محراب» گفت: جامعه ایثارگری علی‌رغم همه مشکلات همچنان آماده فداکاری است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در این مراسم ضمن ادای احترام به مقام والای شهدا، گفت: حضرت امام سجاد (ع) پس از عاشورا اجازه ندادند این واقعه به فراموشی سپرده شود و برای حفظ این حماسه مدام آن را تکرار می‌کردند. در مقابل شایعات و دروغ دشمن سوالاتی در مورد شهادت حضرت علی‌اصغر و سایر حوادث مطرح شد و در این میان خانواده شهدای کربلا به تشریح هدف قیام و روشنگری پرداختند.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به واقعه شهادت ۶۸ دانش‌آموز لرستانی اشاره کرد و گفت: تاریخ ما پر از حوادث گوناگون است که ماهیت دشمنان را آشکار می‌سازد. چندی پیش سالگرد شهادت ۶۸ دانش‌آموز در شهرستان بروجرد لرستان بود که پس از کربلای ۴ دشمن حقیر یک مدرسه ابتدایی را مورد هدف قرار داد و ۶۸ دانش‌آموز را یک جا به شهادت رساند.

معاون رئیس جمهور افزود: ۱۳ آبان را روز دانش‌آموز نامیدند چون دانش‌آموزان در برابر ظلم رژیم پهلوی مبارزه کردند و بر اساس آمار ۵۶ دانش‌آموز توسط رژیم ستم‌شاهی به شهادت رسیدند اما در واقعه لرستان ۶۸ دانش‌آموز یک جا شهید شدند. اگر نام شهید را پاس بداریم هم به وجهه قهرمانانه شهید ارج نهاده‌ایم و هم به چرایی شهادت پرداخته‌ایم.

قاضی‌زاده در توصیف مقام شهدا و شهادت تأکید کرد: شهدا واقعیت دنیا را دیدند و درک کردند و خوشا به حال کسانی که از فرصت‌ها بهره بردند و شهادت را خریداری کردند. بسیاری پس از دوران دفاع مقدس در زندگی مادی غرق شدند اما عده‌ای منتظر شهادت ماندند و نمونه‌ای از آنان شخصیت‌هایی مانند حاج قاسم سلیمانی و یا شهید حججی هستند.

معاون رئیس جمهور افزود: اگر در زندگی شهدا دقت کنیم شوریدگی در طلب شهادت را مشاهده می‌کنیم. باید سبک زندگی شهدا را ادامه دهیم. خداوند در همین دوران انسان‌هایی را به همه نشان می‌دهد که عاشق خدا بودند و جز عشق خدا کسی را نمی‌دیدند و به خواسته خود یعنی شهادت دست یافتند.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه گرامیداشت یاد و نام شهدا، پیرو آنها بودن و پیمودن راه آنان است، ادامه داد: مسیر شهدا باید در جامعه پررنگ شود تا مردم به خوبی آن را بشناسند و درک کنند و مسیر را انتخاب کنند. اینکه به ظاهر بگوییم مسیر شهدا را ادامه می‌دهیم، کافی نیست و باید از شهدا پیروی کرده و بدانیم او چگونه زندگی کرده، آرمانش چه بوده و چه هدفی داشته است.

وی افزود: وقتی خدمت خانواده شهدا می‌رسیم می‌گویند ما هیچ طلبی از نظام و انقلاب نداریم و با افتخار فرزندمان را فدای انقلاب کرده‌ایم، همچنان سرباز ولایت هستیم و افتخار می‌کنیم که فرزند خود را تقدیم اسلام و انقلاب کردیم و همچنان آماده هستیم. آن‌ها فقط می‌گویند کاری نکنید مردم از این دین دور شوند. برخی به طور اغراق‌آمیز می‌گویند نظام، خدمات و امتیازات بسیاری به خانواده شهدا داده است، اگر این مطلب صحیح باشد باید همه خاندان شهدا شاغل بوده و دارای مسکن بودند و دنبال رفع مشکلاتشان نبودند، اما آمار و بررسی‌ها وضعیت دیگری را نشان می‌دهد.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به گزارش خود در مورد مسائل جامعه ایثارگری در برنامه «نگاه یک»، افزود: آمارهای ایثارگران فاقد شغل و مسکن نشان می‌دهد امتیاز با ارزشی به خانواده شهدا و ایثارگران داده نشده است. تعداد قابل توجهی از خانواده معظم شهدا و ایثارگران مسکن دریافت نکردند و فرزندانشان بیکار هستند، با این وجود این خانواده بزرگ خود را مدیون اسلام می‌داند و همچنان آماده فداکاری است.

در این مراسم تعدادی از خانواده شهدا و ایثارگران مشکلات خود را با معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران مطرح کردند.

قرائت وصیت‌نامه شهید حسینی محراب و مداحی میثم مطیعی از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

شهید دفاع مقدس «علی‌اصغر حسینی محراب» در پانزدهم مردادماه ۱۳۴۰ در مشهد چشم به جهان گشود. این سردار رشید اسلام به عنوان بنیان‌گذار تیپ عملیاتی انصارالرضا (ع) در عملیات‌های گوناگونی از جمله فتح، لیلةالقدر، قادر، والفجر ۴ و ۲، خیبر، بدر و والفجر ۸ و ۹ نیز حضور داشت و سرانجام با وجود آثار مجروحیت‌های شیمیایی همراه با جمعی از نیروهای اطلاعات عازم خط مقدم شد و در ۳۰ دی سال ۱۳۶۵ و پنج ماه پیش از تولد دومین فرزندش به علت اصابت راکت بالگرد به شهادت رسید.

در فرازی از وصیت‌نامه شهید حسینی محراب آمده است: اگر خانه‌ام را به آتش بکشند و قلبم را سوراخ کنند، آرزوی اظهار ضعف و شکست اسلام و دینم را به گور خواهند برد و اگر پیکرم را زنده‌زنده قطعه‌قطعه و پاره کنند و پاره‌های تنم را بسوزانند باز فریاد خواهم زد: اسلام پیروز است! کفر و منافق نابود است!