ضربات کوبنده پهپادی و موشکی ارتش و کمیته های مردمی یمن به شدت ریاض را فرسوده کرده است و بزرگترین بحرانی که بن سلمان این روزها با آن دست و پنجه نرم می کند، کمبود ذخایر موشکهای رهگیر است.

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: بر کسی پوشیده نیست که عربستان سعودی در بحران و مخمصه‌ای سخت در یمن گرفتار شده است. جنگ یمن به شدت عربستان را فرسوده کرده و بیش از چند سال است که درگیر جنگی شده که حاصلی برای آن نداشته است. موشک‌های دقیق ارتش و کمیته‌های مردمی یمن به عمق عربستان رسیده است.

به دلیل افزایش حملات انصارالله یمن به اهداف اساسی در عربستان با موشک‌های بالستیک و پهپاد در ۲ سال گذشته در پاسخ به جنایت‌های این کشور علیه یمن، ذخایر موشک‌های «پاتریوت» عربستان در آستانه تمام شدن است.

بزرگ‌ترین بحرانی که عربستان این روزها از آن رنج می‌برد، بحران کمبود ذخایر موشک‌های رهگیر با توجه به تشدید حملات پهپادی و موشکی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن است بزرگ‌ترین بحرانی که عربستان این روزها از آن رنج می‌برد، بحران کمبود ذخایر موشک‌های رهگیر با توجه به تشدید حملات پهپادی و موشکی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن است. روزنامه فایننشال‌تایمز انگلیس گزارشی را منتشر کرد که موشک‌های پاتریوت عربستان برای مقابله با انبوه موشک‌های انصارالله یمن رو به اتمام است و برخی کشورهای حوزه خلیج‌فارس مانند قطر و امارات تا حد امکان از این کشور حمایت می‌کنند زیرا ممکن است ذخایر آن ظرف ۳ ماه تمام شود.

دولت آمریکا اجازه فروش ۲۸۰ موشک به عربستان سعودی به ارزش ۶۵۰ میلیون دلار را صادر کرد که کنگره آن را تأیید کرده بود اما تحویل این موشک‌ها ممکن است ماه‌ها یا شاید سال‌ها طول بکشد و به همین دلیل است که عربستان به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس متوسل می‌شود تا آنچه را که دارند، فوری در اختیار آن قرار دهند.

این کشورها برای اینکه بتوانند این موشک‌های آمریکایی را به عربستان یا هر کشور دیگری بفروشند، نیاز به تاییدیه آمریکا دارند و بر اساس اطلاعات منتشر شده، آمریکا تاییدیه خود را برای قطر، کویت و امارات فرستاده اما هنوز مشخص نیست این کشورها به درخواست عربستان پاسخ مثبت دهند یا نه و این اقدام محرمانه است و تنها از خلال افشاگری مقامات آمریکایی یا گزارش‌های مطبوعاتی ممکن است اخباری درباره آن درز کند.

هزینه یک موشک پاتریوت بیش از یک میلیون دلار است و این در حالی است که موشک‌های یمنی قیمتی کمتر از ۱۰ هزار دلار دارد و همین موضوع درباره هواپیماهای بدون‌سرنشین نیز صدق می‌کند که این امر یکی از برجسته‌ترین پارادوکس‌های جنگ یمن را نشان می‌دهد.

نیروی هوایی عربستان در هفته‌های اخیر حملات خود را به نیروهای جنبش انصارالله برای جلوگیری از پیشروی آنها و کنترل شهر راهبردی مأرب تشدید کرده است. انصارالله ممکن است در پاسخ به جنایت‌های عربستان علیه یمن، تأسیسات اساسی و مهم عربستان از جمله آرامکو و فرودگاه‌ها را مورد هدف قرار دهد و این امر می‌تواند فاجعه بزرگ دیگری را برای عربستان رقم بزند.

حملات پهپادی به مراکز و تأسیسات نفتی شرکت آرامکو در ریاض، جده، ینبع، الظهران، خمیس مشیط و جازان، موجبات وارد شدن ضربات مهلک به سعودی شده است و ادامه این جنگ از سوی عربستان به مثابه خودکشی نظامی و سیاسی است حملات پهپادی به مراکز و تأسیسات نفتی شرکت آرامکو در ریاض، جده، ینبع، الظهران، خمیس مشیط و جازان، موجبات وارد شدن ضربات مهلک به سعودی شده است و ادامه این جنگ از سوی عربستان به مثابه خودکشی نظامی و سیاسی است.

جنگی که ائتلاف سعودی-اماراتی-آمریکایی در تاریخ ۲۶ مارس ۲۰۱۵ ضد یمن به راه انداختند تاکنون به اهداف خود نرسیده است. در کنار اخباری که از جنگ یمن مخابره می‌شود و تلفاتی که به ویژه سعودی‌ها در جبهه‌های مرزی متحمل می‌شوند، خبر مربوط به وام و قرض گرفتن عربستان از بانک‌های جهانی سخت توجه ناظران امور را به خود مشغول کرد.

بخش زیادی از ذخایر مالی عربستان صرف قراردادهای تسلیحاتی باج گیرانه آمریکا شده است و بیشتر پروژه‌های زیرساختی آن متوقف شده و دچار کسری بودجه شدید شده و به وام گیری روی آورده است.

در واقع یکی از مهمترین دلایل بحران اقتصادی عربستان جنگ ضد یمن و هزینه‌های سرسام آور آن است. بخش اعظم هزینه‌های جنگ یمن برعهده عربستان است به ویژه که برخی کشورهایی که وارد ائتلاف تحت رهبری عربستان شدند با پول وارد شده اند و ریاض بهای آنرا پرداخت کرده که این بر مشکلات اقتصادی عربستان افزوده است.

رسوایی ویدئویی اخیر هم که نشان از اوج سردرگمی ائتلاف تحت سرکردگی سعودی دارد. اخیراً ائتلاف متجاوز عربی به سرکردگی عربستان سعودی ویدئویی را منتشر کرد و مدعی هدف قرار دادن سایت موشکی انصار الله در حدیده شد، اما پس از بررسی مشخص شد که این ویدئو بخشی از یک مستند آمریکایی است رسوایی ویدئویی اخیر هم که نشان از اوج سردرگمی ائتلاف تحت سرکردگی سعودی دارد. اخیراً ائتلاف متجاوز عربی به سرکردگی عربستان سعودی ویدئویی را منتشر کرد و مدعی هدف قرار دادن سایت موشکی انصار الله در حدیده شد اما پس از بررسی مشخص شد که این ویدئو بخشی از یک مستند آمریکایی است.

صحنه‌های منتشر شده توسط ائتلاف متجاوز عربی نشان می‌دهد که این صحنه‌ها بخش‌هایی از مستند آمریکایی است که درباره تهاجم به عراق منتشر شده است.

اکنون نزدیک به هفت سال از جنگ گذشته است وطی این مدت ارتش و کمیته‌های مردمی یمن به رهبری انصارالله توانسته با توکل بر خدا و پایداری و تکیه بر دانش فنی خود صحنه جنگ را رفته رفته به نفع خود تمام کند.

طولانی شدن جنگ سبب شد تا ارتش و کمیته‌های مردمی یمن با بهینه سازی موشک‌هایی که در اختیار داشت و ساخت و رونمایی از دستاوردهای جدید نظامی خود همچون موشک‌های بالستیک با برد بیشتر و همچنین مدل‌های مختلف و پیشرفته پهپادهای انتحاری، علاوه بر تغییر موازنه جنگ در صحنه میدانی، جنگ را به عمق خاک عربستان بکشاند و تأسیسات نفتی چون آرامکو و پایگاه‌های نظامی این کشور را هدف قرار دهد.

همین دستاوردها و شکست ائتلاف سعودی سبب شد تا امارات که شریک اصلی عربستان در تجاوز نظامی به یمن بود دو بار اعلام کند که نیروهای خود را از یمن خارج می‌کند؛ تا اینکه با پیروزی‌های اخیر ارتش وکمیته های مردمی یمن در استان‌های شبوه و مارب که به لحاظ داشتن منابع انرژی و همچنین قطع خطوط ارتباطی ائتلاف سعودی با مزدورانشان اهمیت داشت دوباره امارات به جنگ در شمال یمن بازگشت تا از آزادسازی مارب جلوگیری نماید.

این اقدام سبب شد تا ارتش و کمیته‌های مردمی یمن امارات را هدف حملات موشکی و پهپادی قرار دهد. این حمله نشان داد که ارتش و کمیته‌های مردمی یمن توانسته است موشک‌ها و پهپادهایی تولید کند که بُرد حداقل آنها ۱۶۰۰ کیلومتر است و این دستاورد چیزی جز نتیجه طولانی شدن جنگ و چاره جویی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن برای دفاع از خود نیست.

قدر مسلم آن است که با گذشت چند سال از جنگی که ریاض علیه یمن به راه انداخته است اما نیروهای ائتلاف تحت سرکردگی ریاض ناتوان از رقم زدن سرنوشت جنگ به شکل نظامی هستند. با وجود حمایت اطلاعاتی و لجستیکی آمریکایی‌ها از نیروهای سعودی اما ائتلاف سعودی راه به جایی نبرده است و فقط غیر نظامیان را هدف قرار می‌دهد.

از سوی دیگر، حملات ارتش و کمیته‌های مردمی یمن به مناطق مختلف عربستان با پهپاد یا موشک‌های بالستیک متوقف نشده است. خریدهای تسلیحاتی از غرب به ویژه آمریکا تاکنون نتوانسته است برای سعودی‌ها مؤثر واقع شود و آنها روز به روز در برابر حملات ارتش و کمیته‌های مردمی یمن عاجزتر از قبل شده‌اند. بهتر است که سعودی‌ها به جای ریختن پول به جیب آمریکایی‌ها و خریدهای تسلیحاتی و حملات هوایی دیوانه وار که به قربانی شدن شمار دیگری از غیر نظامیان یمنی منجر می‌شود، به پایان جنگ یمن فکر کنند. جنایت حمله به زندان صعده اوج وحشیگری و سنگدل بودن ائتلاف سعودی را نشان داد. مدتهاست هزاران هزار یمنی بخاطر محاصره جان خود را از دست می‌دهند و انگلیس و آمریکا، عامل اصلی ادامه محاصره و جنگ یمن هستند. جامعه جهانی جنایات ائتلاف سعودی را نمی بیند. حملات سعودی و متحدانش به یمن تنها منافع تسلیحاتی و نظامی آمریکا و غربی‌ها را تأمین می‌کند. عرب‌ها باید در راستای توقف این جنگ ظالمانه گام بردارند. سکوت رژیم‌های عربی در مقابل این جنایات پیامدهای منفی و ناگواری را به همراه خواهد داشت.