خبرگزاری مهر، گروه استانها: روز مادر بهانهای برای گرامی داشت اسوه عشقورزی است و تا زمانی که عشق در دنیا است، همه روزها روز مادر هستند. ولادت با سعادت حضرت زهرا (س) بانوی بزرگوار جهان اسلام فقط بهانهای است که بیشترین تبریکات خود را نثار مقام مادران کنیم وگرنه جایگاه مادران آنقدر در فرهنگ ایرانی اسلامی بالا است که هر روزمان روز مادر است.
روز مادر روز گرامی داشت شخصیتی است که عشق بی دریغش را نثار میکند فداکاری بی حد و اندازهاش از وی الگویی ساخته که هم پای عشق معنی میشود کسی که به ندیدن خود شهره است، کسی که خود را نمیبیند تا فرزندانش دیده شوند کسی که از خود میگذرد تا اعتلای همسر و خانوادهاش شود کسی که از خواستههایش چشم میپوشد تا اطرافیانش را غرق در عشق و محبت کند. مادر بودن یعنی از خود گذشتن.
توجه به مقام زن
زن و مادر شخصیتی است که امام جمعه مهدیشهر در وصف آن به خبرنگار مهر، میگوید: افتخار مسلمانان این است که روز ولادت با سعادت حضرت زهرا (س) را به نام روز زن و مادر نامگذاری میکنند تا بدانند که باید از این بانوی بزرگ جهان اسلام الگو بگیرند. زنی که در مقام دختر برای نبی مکرم اسلام (ص) دردانه بود و در مقام زن برای علی (ع) بهترینها را رقم زد.
حجتالاسلام محمد بارانی با بیان اینکه زن کانون محبت است، بیان داشت: زنان در خانه محبت و آرامش را فراهم میکنند و در تربیت فرزندان نقشی بسزا دارند لذا مردان در قبال زنان رسالتهایی بر دوش دارند که باید به آنها پایبند باشند. از سوی دیگر در دین اسلام محبت به زن بسیار تاکید شده و در احادیث آمده است که هر کس ایمانش افزون شود، به همسرش بیشتر توجه میکند لذا محبت با زن از جمله شاخصههای ایمان است.
وی افزود: مردان باید توجه کنند زنی که با یک شاخه گل محبت را درک کرده و شاد میشود با یک حرف درشت هم افسرده و ناراحت میشود لذا باید بسیار مراقبت کرد نباید با کلامی زن را افسرده کرد چرا که در قیامت باید پاسخ زخمی که تا سالها بر روان یک زن نقش بسته را داد لذا مردان باید مراقب باشند که با کلامی خدایی ناکرده زنان را آزرده نکنند.
دل تنگی برای مادر
این روزها همه از مادر صحبت میکنند اما کسانی هم هستند که از مادرانشان دور هستند، سربازان، نیروهای مسلح مأمور در شهرها، کسانی که مادرانشان را از دست دادهاند و یا کسانی که مادرانشان در بستر بیماری هستند و نزدشان حضور ندارند شاید بیش از هر زمان دیگر این دل تنگی و دوری را درک کنند.
یکی از شهروندان درباره مقام مادر، میگوید: خدا را شاکر هستم که هنوز گرمای مادر را کنارم حس میکنم اما دوران کرونا تلنگر محکمی به ما زد و یک باره احساس کردیم که زندگی بدون مادر میتواند چقدر دشوار باشد و اصلاً تصورش هم دشوار است.
احسان کریمی با بیان اینکه چند وقتی بود که در دوران کرونا فقط مادر را از طریق تماس تصویری میدیدم، بیان داشت: من بعد از پیک دوم به هیچ وجه طاقت نیاوردم و ریسک دیدار مادر را پذیرفتم اما با رعایت کامل پروتکلها به دیدار او رفتم چرا که نمیتوانستم زندگی کنم فکر میکردم یک چیزی در زندگی ام کم است با اینکه امروز خودم پدر دو فرزند هستم اما نمیدانستم واقعاً زندگیام بدون مادر چطور پیش میرود.
دوری از مادر
یک سرباز ارتش اما در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه تا زمان سربازی اصلاً نمیدانستم مادر چیست صادقانه میگویم که شاید مادرم را بارها رنجاندم شبها دیر به منزل میآمدم و متوجه میشدم ناراحت میشود اما نمیدیدم همین که برای آموزشی به سربازی آمدم اولین بار بود که در زندگیام ۴۰ روز مادرم را ندیدم همانجا فهمیدم که اصلاً چه میکردهام.
روی لباس این سرباز ارتش نوشته محمد نیک پور و اهل گلستان است و با بیان این جملات شانههایش را لرزان میبینم. میخواستم سوال کلیشهای را که همه خبرنگاران میپرسند یعنی یک جمله برای مادرت بگو را بپرسم اما دیدم حال و هوایش به این سوالات نمیخورد و از او درباره دیدار مادر پرسیدم و گفت: باید تا عید صبر کنم چون ۹۰ روز باید پر کنیم تا بتوانیم مرخصی برویم اما شب چله او را دیدم و هشت روز در خانه بودم و سیر نگاهش کردم.
وی با بیان اینکه حال قدر مادرم را بیشتر میدانم و میافزاید: حالا بهتر درک میکنم که دوری یعنی چه؛ تا پارسال که ۱۸ ساله بودم چندان نمیفهمیدم که داستان چیست اما در همین یگانی که خدمت میکنم سه دوست دارم که مادر ندارند و میفهمم که چه میگویند.
دنیا رنگی دیگر پیدا میکند
یک بانو که کودکی در خودرو دارد نیز به خبرنگار مهر، میگوید: معنای مادر شدن شاید برای بانوان کمی متفاوت باشد اما وقتی نقشها از دختر بودن و همسر بودن به مادر بودن تغییر میکند یکباره همه چیز عوض میشود و شما یک درک دیگری از مقام مادر پیدا میکنید چرا که خودتان در مقام مادر قرار میگیرید و دنیا برایتان رنگی دیگر دارد.
معصومه ابراهیمی با بیان اینکه حس مادر بودن قابل توصیف نیست اما فرض کنید که میخواهید به غیر قابل باورترین کار ممکن فکر کنید مثلاً کوهی را از وسط بتراشید این در ذهن شما اصلاً خطور هم نمیکند اما همین که حس میکنید مادر شدهاید فکر میکنید که هیچ کاری برای فرزندتان نیست که نتوانید انجام دهید حتی اگر از وسط به دو نیم تقسیم کردن کوه باشد نمیدانم چقدر توانستم منظورم را برسانم اما مادر بودن چنین حسی دارد.
وی با بیان اینکه ما هر وقت شیطنتی میکردیم یا حرفی میزدیم و کاری میکردم (نه الزاماً کارهایی که بد هم باشند) مادرمان همیشه میگفت که خودت روزی مادر میشوی و من صد درصد امروز درک میکنم که او چه میگفت، افزود: امروز در قبال فرزندم حسی دارم که هرگز در این ۲۹ سال زندگی تجربه نکردم و این مشخصاً همان حسی است که از مادر بودن بیان میشود که در تعریفی نمیگنجد شاید بتوان مثلاً آن را عشق از جنس دیگری دانست.
الگوسازی از سبک زندگی فاطمی
در کنار مقام مادر اما این روزها بسیار هم درباره الگو سازی از سیره حضرت زهرا (س) صحبت به میان میآید آنطور که امام جمعه میامی با بیان اینکه توجه به سیره حضرت زهرا (س) میتواند موجب پیاده سازی دین اسلام در جامعه شود، میگوید: حضرت فاطمه زهرا (س) الگوی ولایتمداری و دین داری محسوب میشوند لذا مقام شامخ ایشان بسیار بالا است.
حجتالاسلام قربانعلی صفایی پور با بیان اینکه زنان ما باید از حضرت زهرا (س) الگو بگیرند، ابراز داشت: جامعه امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند شناخت سیره حضرت فاطمه (س) است و بانوان باید در این مسیر حرکت کنند.
وی با بیان اینکه سبک زندگی حضرت فاطمه (س) برای نسلهای جوان و نوجوان باید تبیین و نهادینه شود، گفت: بر مسئولان و فعلان فرهنگی است که با تاکید بر سیره حضرت زهرا (س) سبک زندگی فاطمی را برای جوانان مطرح سازند.
الگوسازی با توجه به نسل جوان
چه چیزی درباره الگوسازی از سیره فاطمی در جامعهمان اهمیت دارد؟ دیگر کارشناس مسائل مذهبی و فرهنگی در این باره میگوید: آنچه مهم است این است که ما بتوانیم از حضرت زهرا (س) ولایتمداری و دینداری را درک کنیم یعنی بصیر باشیم و به خصوص بیشتر مراقب جوانانمان باشیم که امروز در جنگ نرم بی دفاع ماندهاند و اتاقهای فکر بیگانگان مدام برایشان نقشه میکشند.
محمد جواد بخشی با بیان اینکه دیگر موضوع این است که جوانان ما چه پسر و چه دختر بدانند که حیا ویژگی بارز حضرت زهرا (س) بود، ابراز داشت: ایشان دارای ویژگیهای بسیاری بودند که توجه به آنها نسل ما را در مقابل تهدیدات ایمن میسازد.
از او میپرسم برای الگوسازی باید چه کرد و میافزاید: باید فعالان فرهنگی به میدان بیایند و میدان داری کنند باید به بانوان فرصت شکوفایی بدهیم و دنیا بداند که بانوان ما چقدر توانمند هستند از سوی دیگر باید از همان آموزش و پرورش شروع کنیم و کم کم به خصوص در فضای مجازی که دست بیگانگان در آن است، جوانانمان را ایمن سازی کنیم و چه راهی بهتر از توجه به الگوسازی از اهل بیت (ع) برای مقابله با دشمنان؟
مادر شدن...
برای اولین بار در دوران کاری، میخواستم به سراغ مادر خودم هم برای مصاحبه بروم اما دیدم مادری که ۱۴ ماه پیش خودش مادرش را به دلیل کرونا از دست داده در این شب عیدی چیزی جز اشک و سوگ برای گفتن ندارد مادری که رفتن مادرش را دید مثل تمام کسانی که در دوران کرونا رفتن عزیزان شأن را به چشم دیدند مثل تمام کسانی که آخرین دیدارها با مادرانشان همین مدتهایی رقم خورد که حتی از دیدار نزدیکانمان محروم بودیم. مادرانی که اسیر خاک شدند مادرانی که حتی فرصت نکردند یک دل سیر با فرزندانشان دیدار و خداحافظی کنند مادرانی که امروز شاید حضور فیزیکی در بینمان ندارند اما همیشه در لابلای تمام نفس کشیدن ما حضور دارند حضوری سبز حضوری پر رنگ از جنس عاشقی و نور…
مادر شدن مثل مفهومهایی است که تعریف ندارند مثل انسان، عشق، روح، زندگی و… که نمیتوان یک تعریف کامل از آن داشت از سوی دیگر من فکر میکنم اصلاً مادر شدن را نباید تعریف کرد چرا که وقتی تعریف میشود یعنی دست یافتنی میشود یعنی زمینی میشود، یعنی در کمیت میگنجد پس شاید اصلاً باید مادر بودن را مادر بودن دانست.
مادر بودن را نور دانست و مادر بودن را همه چیز پنداشت که به عشق منتهی میشود هر وقت انسان معنایی برای عشق یافت میتواند معنایی هم برای مادر بیابد، مگر میتوان عشق را معنی کرد؟ عشق را باید درک کرد، مادر هم همین است مادر را باید عاشقانه دوست داشت.
روز مادر بر همه مادران ایران زمین مبارک باد.