به گزارش خبرنگار مهر، بعد از ۲۰ ماه توقف صدور ویزای گردشگری، این اتفاق بالاخره آبان ماه اجرایی شد و برای گردشگران ورودی به ایران ویزای توریستی هم صادر شد این در حالی بود که تا آن زمان ویزای سلامت و تجاری تنها ویزاهایی بود که برای مسافران خارجی صادر میشد.
بر این اساس از اول آبان ماه تا پایان آذر ماه حدود ۲۲۶ هزار گردشگر عراقی، ۱۰۳ هزار گردشگر افغانستان، ۹۰ هزار گردشگر از ترکیه، ۲۲ هزار گردشگر از آذربایجان، ۱۸ هزار گردشگر از بحرین، ۱۲ هزار گردشگر عمانی، ۱۱ هزار نفر از پاکستان، ۶ هزار روس، دو هزار آلمانی و ۸۸ هزار نفر از کشورهای دیگر به ایران آمدند.
همچنین از ابتدای دی ماه تا ۱۱ دی ماه ۱۴۰۰ نزدیک به ۲۳ هزار گردشگر عراقی، ۱۰ هزار افغانستانی، ۶ هزار ترکیهای، دو هزار آذربایجانی، ۳۴۱ نفر بحرینی، دو هزار عمانی، سه هزار پاکستانی، ۷۰۳ گردشگر روس، ۴۷۲ گردشگر آلمانی و ۶ هزار گردشگر از کشورهای دیگر به ایران سفر کردند.
با تجمیع این آمارها میتوان گفت که ۸۳۵ هزار و ۸۱۵ نفر از اول فروردین تا آخر مهر و ۶۳۵ هزار و ۸۶۲ نفر از اول آبان تا ۱۱ دی به ایران آمده اند. به معنای دیگر آمار دو ماه اخیر تقریباً به آمار هفت ماه اول سال نزدیک است.
البته این آمار هنوز تفکیک نشده که چه تعداد از این افراد ویزای توریستی و چه تعداد ویزای زیارتی، سلامت یا تجاری گرفته اند و چه تعداد ایرانیهایی بوده اند که توانسته اند پس از مدتها به ایران سفر کنند.
در دوره شیوع ویروس کرونا به جهت اهمیت سلامت و بهره مندی از خدمات درمانی ایران، بسیاری از کشورها خواهان ورود به کشور بودند به همین دلیل متقاضیان میتوانستند با ارائه مدارک پزشکی قابل قبول که نشان دهد برای درمان بیماری خاص یا استفاده از مراکز درمانی خاص قصد سفر به ایران را دارند، ویزای سلامت دریافت کنند.
آن دسته از تجار و بازرگانان و کسانی که مبادلات تجاری با ایران نیز داشتند با ارائه مدارک تجاری، ویزای بیزینس دریافت میکردند. اما صدور ویزای گردشگری که هدف آن تفریح و بازدید از مراکز دیدنی ایران است، تنها با درخواست متقاضی و بدون ارائه مدارک خاصی امکان پذیر است و بسیاری از اتباع کشورها میتوانند ویزای فرودگاهی گرفته و وارد ایران شوند به همین دلیل صدور ویزای توریستی به مراتب سهل تر خواهد بود و به رونق گردشگری نیز کمک بیشتری میکند.