به گزارش خبرگزاری مهر، حسن خانجانی موقر یکشنبه در کارگاه پیشگیری از سرقت؛ روند افزایشی سرقتها در برخی مناطق استان هر چند اندک را قابل قبول ندانست و گفت: باید برای جلوگیری از سرقتها حساسیت دستگاههای مختلف و حتی مردم و خانوادهها را بالا برد.
وی، به نامناسب بودن آموزشهای همگانی اشاره کرد و افزود: بالا بردن حساسیت جامعه برای محدود کردن راههای سرقت سارقان امر پر اهمیتی است که متولیان میتوانند با آموزشهای متنوع از نصب بنر و پخش تیزر آموزشی در صدا و سیما گرفته تا بهره گیری از شبکههای اجتماعی در بستر فضای مجازی آگاه سازی های مناسب را انجام دهند.
دادستان همدان خطاب به نیروی انتظامی گفت: با تنوع در آموزشهای ارائه شده همچون استفاده از کلیپ، کاریکاتور و پخش مستندهای کوتاه جوابگوی سلیقههای مختلف در مسئله آموزش باشید و این گونه درصد فراگیری آموزشهای همگانی برای بالا بردن حساسیت جامعه نسبت به بهره گیری از تجهیزات مناسب به منظور پیشگیری از سرقتها را افزایش دهید.
وی تصریح کرد: در این زمینه شهرداریها هم در نصب بنرهای مناسب آموزشی، نقش خود در حوزه فرهنگی را با هدف جلوگیری از سرقتها ایفا کنند.
خانجانی موقر همچنین به مسئله ساماندهی ضایعات جمع کنها و شناسنامه دار کردن آنها در خصوص حرفه خودشان اشاره کرد و افزود: برخی سارقان به نام ضایعات جمع کنی اموال سرقتی را به فروش میرسانند، در حالی که اگر این قشر سر و سامان بیایند، جلوی سوءاستفاده سارقان هم گرفته میشود.
وی اظهار کرد: حتی برخی از این سارقان به اسم ضایعات جمع کن، فاکتورسازی میکنند و اموال سرقتی خود را به راحتی به فروش میرسانند که لازم است در این حوزه نیروی انتظامی با هوشمندی بالاتری برای بررسی صحت و سقم گفته آنان عمل کند.
خانجانی موقر در ادامه صحبتهای خود، تصریح کرد: نیروی انتظامی و سایر دستگاههای متولی برنامه ریزی داشته باشند تا آنانی که ضایعات را خریداری میکنند، هنگام خرید مشخصات شخص فروشنده را در دفتری به ثبت برسانند.
این مقام قضائی در ادامه با بیان اینکه مطابق با تبصره یک ماده ۶۱۷ قانون مجازات اسلامی حمل سلاح سرد از جمله؛ چاقو، قمه و پنجه بوکس و مانند اینها صرف نظر از قدرت نمایی جرم محسوب میشود، تأکید کرد: نیروی انتظامی مطابق با قانون با این اراذل و اوباش که امنیت روانی، مالی و جانی را به مخاطره میاندازند با جدیت برخورد و آنان را بازداشت کند.
خانجانی موقر با گلایه مندی از چرایی به سرقت رفتن خودروهای دستگاههای اداری، اظهار کرد: در این جلسه مقرر شد تا از طریق استانداری به تمام ارگانها اطلاع رسانی شود؛ که اگر خودروی دولتی شب هنگام در جای نامناسبی پارک شده باشد به نحوی که شرایط را برای سرقت سارقان فراهم کند، بلافاصله خودرو مربوطه را توقیف و به پارکینگ هدایت کنند.
وی افزود: صورتجلسه سرقتها و تشکیل پروندههای مربوطه در کلانتریها و پاسگاهها باید کامل و دقیق باشد و با ادله کافی، پروندهها را برای اخذ تصمیم نهایی قاضی، راهی دادسراها کنند، نه اینکه پروندهای بدون دلیل و مدرک یا ناقص ارجاع داده شود و نتوان با سارق برخورد قضائی مناسب را انجام داد.
دادستان همدان به آمار ارائه شده از سوی مسئولان امر در خصوص افزایش سرقت دریچههای آب و فاضلاب و کابلهای مرتبط با اداره برق هم پرداخت و گفت: بهره گیری از تجهیزات لازم برای جلوگیری از این گونه سرقتها از سوی ادارات امری است که باید با جدیت دنبال شود و نقاطی که احتمال سرقت در آنجا بیشتر است، بیشتر هم مورد توجه و گشتهای شبانه قرار گیرد.
خانجانی موقر اظهار کرد: استفاده از تجهیزات هوشمند ضد سرقت و یا جایگزینی کابلهای خودنگهدار به جای کابلهای مسی و مواردی از این قبیل هم میتواند دست سارقان را از سرقت کوتاه کند.
وی افزود: همچنین استفاده از طرحهای مرتبط با جمع آوری معتادین متجاهر مطابق با ماده ۱۵ و ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر، تقویت گشتهای شبانه، یاری گرفتن از گشتهای رضوی هم در کاهش سرقتها میتواند مؤثر باشد.