معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، ضمن حمایت از فرهنگسازی برای اهدای خون بانوان گفت: اهدای خون بانوان در برنامه فرهنگی استانداری ها قرار می گیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، جمعی از مسئولان امور بانوان صبح دوشنبه با پیوستن به پویش اهدای خون بانوان در جلسه‌ای مشکلات و موانع اهدای خون را بررسی کردند و برای همکاری و حمایت از گسترش این فرهنگ در میان بانوان قول مساعد دادند.

انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در این جلسه با تاکید بر استمرار حرکات فرهنگی و مشارکت طلبانه بانوان برای اهدای خون خبر از حمایت همه جانبه این معاونت داد.

همچنین، محمدرضا مهدی زاده مدیرکل انتقال خون استان تهران، ضمن تبریک به مناسبت میلاد فاطمه زهرا (س) و هفته زن گفت: باورهای غلط مربوط به کم خونی و مواردی از این دست، نبود مراکز گسترده در سطح شهر و مشکلات و موانع دیگر حضور بانوان را برای اهدای خون کاهش داده است که نبود مراکز سیار و ثابت گسترده در استان تهران بیش از سایر نقاط نمود پیدا می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه هر اهدا کننده باید سالم وارد مرکز اهدای خون شود و سالم از آن خارج شود گفت: در مراکز اهدای خون وضعیت کم خونی و سلامت عمومی جسمی بانوان بررسی می‌شود و در صورت واجد شرایط بودن از آنها خون گرفته می‌شود.

مهدی زاده، مشارکت بانوان در اهدای خون را بسیار مهم بر شمرد و گفت: با اهدای خون بانوان هر خانه یک مرکز اهدای خون می‌شود زیرا بانوان در آموزش و انتقال فرهنگ به خانواده و مراقبت از سلامت جسمی آنان نقش مهمی دارند.

وی همچنین با ارائه گزارشی از عملکرد انتقال خون استان پس از شیوع کرونا در دریافت پلاسمای بهبود یافتگان و عبور از نشیب و فرازهای اهدای خون در همه گیری این ویروس گفت: هم اکنون اهدای خون بانوان به کمتر از ۵ درصد رسیده است و برای گروهی که نیمی از مصرف خون و نیمی از جامعه را تشکیل می‌دهند مقداری ناچیز به شمار می‌رود.

در این جلسه رئیس بسیج جامعه زنان کشور ضمن اعلام حمایت همه جانبه این جامعه از اهدای خون، گفت: پس از شیوع کرونا جامعه بسیج بانوان به طور منسجم و متشکل در کل کشور اقدام به اهدای خون جمعی کرد.

مینا بیابانی افزود: تجربه دو ساله اهدای خون این جامعه نشان می‌دهد نبود مراکز ثابت یا سیار در بسیاری از نقاط شهرها سبب می‌شود بانوان امکان اندکی برای اهدای خون داشته باشند و افزایش این امکانات می‌تواند به گسترش اهدای خون در میان بانوان کمک کند.

وی ضمن اعلام حمایت فرهنگی و رسانه‌ای از فرهنگ اهدای خون گفت: هفته زن و میلاد با سعادت فاطمه زهرا (س) فرصت مغتنمی است که بانوان اهدای خون خود را آغاز کنند و اهدا کننده باقی بمانند.

بیابانی، مراکز بسیج و مساجد محل خوبی برای استقرار تیم‌های سیار دانست.

الهام خلف عادلی مشاور امور بانوان سازمان انتقال خون نیز ضمن اشاره به نیاز مبرم بانوان خصوصاً در هنگام زایمان به خون اهدایی گفت: نیمی از جامعه مصرف کننده خون بانوان هستند و خوب است در شاخص‌های مشارکت اجتماعی اهدای خون نیز به عنوان یک شاخص مهم در نظر گرفته شود تا بتوان روی آن کار فرهنگی بنیادی انجام داد و در همه جا فرهنگ آن نهادینه شود.

پویش اهدای خون بانوان تا پایان هفته جاری به مناسبت هفته زن ادامه می‌یابد.