به گزارش خبرنگار مهر، محمد ضروری دوشنبه در جلسه کمیته برنامه ریزی شهرستان نهاوند که با محوریت بررسی مشکلات نهر شعبان برگزار شد، عنوان کرد: ۶۵ درصد میزان روان آب نسبت به سال گذشته و ۴۵ درصد نسبت به بلند مدت کاهش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: این کاهش بارشها زنگ خطر است چون منابع آبی کاهش داشته است و باید این وضعیت را مدیریت کنیم.
سرپرست آب منطقهای استان همدان با بیان اینکه با توجه به فصل آبیاری کشاورزان باید با هم افزایی و مشارکت بتوانیم این تنش را مدیریت کنیم، اظهار کرد: با توجه به کاهش روان آب باید انتظارات کشاورزان را بر اساس واقعیت موجود تنظیم کنیم.
ضروری خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت منابع مالی و بودجهای امکان تأمین اعتبار همه طرحها نیست و باید بتوانیم این شرایط را مدیریت کنیم.
در ادامه این جلسه، سرپرست فرمانداری شهرستان نهاوند گفت: انتظار ما از مدیران شهرستان این است که با جدیت اجرای طرحها و جذب اعتبارات برابر موافقت نامهها را پیگیری کنند و برای تخصیص اعتبارات بویژه از منابع ملی با تعامل و ارتباط مستمر با مدیران تلاش کنند.
جعفر سلگی با بیان اینکهنهر شعبان مهمترین و اصلیترین منبع آب برای باغات و بخش زراعت بیان کرد و گفت: از مجموع زمینهای زراعی و باغهای شهرستان یکهزار و ۸۰۰ هکتار زیر پوشش این نهر قرار دارند که ۹۵ درصد این اراضی را باغات تشکیل میدهد.
وی تصریح کرد: نهر اصلی شعبان دارای ۱۴ کیلومتر طول با ۴۶۰ دریچه آبگیری است که تاکنون ۱۱۵ کیلومتر در آن با احتساب انهار فرعی بتونی شده و حدود ۵۰ کیلومتر دیگر نیاز به بتونی شدن دارد.
سرپرست فرمانداری یادآور شد: در دو سال گذشته وضعیت رودخانه به خاطر کاهش بارندگی و آبگرفتگی با مشکلاتی روبرو بود. وی با اشاره به شرایط خشکسالی در سال گذشته افزود: خوشبختانه با وجود کم آبی، با همکاری دستگاههای مربوطه، نیروی انتظامی و مردم توانستیم آب را به مزارع و باغات برسانیم و مانع از بروز مشکل جدی در شهرستان شویم.
سلگی با اشاره به افزایش نرخ حقابه کشاورزان عنوان کرد: امسال با توجه به افزایش قیمتها و همچنین بالا رفتن دستمزد میرابها حقابه نیز افزایش داشته که البته این رقم قابل مورد قبول بهره برداران نیست.