خبرگزاری مهر - گروه استانها: عملیات اجرایی پروژه چهارخطه خرمآباد - کوهدشت با تخمین اعتبار ۷۰ میلیارد تومان در سال ۸۳ آغاز و قرار شد سال ۹۰ تمام شود، سال ۹۰ هم تمام شد و با گذشت هشت سال از وعده مسئولان برای افتتاح، جاده همچنان روی دست خود مانده تا همچنان قربانیان خود را تحویل دهد.
جاده کوهدشت - خرمآباد تنها راه ارتباط نزدیکی است که کوهدشت را به مرکز استان میرساند اما این راه، هنوز هم همچون سالهای گذشته به رهگذران خود امان نمیدهد و از قربانی کردن آنها در کمرهای باریک خود کوتاه نیامده است.
ضربالاجل معاون استاندار برای تعیین تکلیف پروژه
مردم این دو شهر چشمبهراه تلاش بیشتر مسئولان مربوطهاند شاید با تسریع عملیات چهار خطه کردنش، روند مرگ و میر و وقوع تصادفات در این محور کاهش پیدا کند.
احمد رضا دالوند معاون عمرانی استانداری لرستان در این رابطه امروز دوشنبه در حاشیه جلسه بررسی و رفع مشکلات قطعه چهارم، چهار خطه خرم آباد - پلدختر و جاده خرم آباد - کوهدشت گفت: ضرورت تکمیل و به پایان رساندن محورهای چهار خطه استان از مهمترین اقداماتی است که به منظور رسیدن به نتیجه نهایی، پیگیریهای لازم در دستور کار قرار دارد.
وی اظهار داشت: چهار خطه خرم آباد - کوهدشت از مسیرهای مواصلاتی استان است که به دلایلی اجرای طرح تعریض و اصلاح این جاده متوقف مانده بود و در جلسه امروز پس از رفع مشکلات، بر ضرورت آغاز به کار مجدد پروژه تاکید شد.
معاون عمرانی استانداری لرستان تصریح کرد: در این جلسه مقرر شد دستگاههای اجرایی مرتبط نسبت به رفع مشکلات موجود و ادامه عملیات عمرانی در چهار خطه کوهدشت با توجه به حجم تردد در این مسیر، اقدامات لازم را در سریعترین زمان ممکن به عمل آورند.
۷۴ کیلومتر از مسیر چهارخطه شده است
پیش از این وحید کرم الهی مدیرکل راه و شهرسازی لرستان در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به پروژههای چهار خطه لرستان اظهار داشت: این پروژهها از سال ۸۰ شروع شدهاند.
وی با بیان اینکه تا سال ۸۹ این پروژهها از محل اعتبارات استانی اجرا میشدند عنوان کرد: اعتبارات استانی ضعیف است، با این حال کار شروع شد.
مدیرکل راه و شهرسازی لرستان با بیان اینکه بعد از این سال، پروژههای چهار خطه از محل اعتبارات ملی در دستور کار قرار گرفتند گفت: این پروژهها به عنوان طرحهای ملی در پیوست لایحه بودجه قرار گرفتند.
کرم الهی عنوان کرد: تا سال ۹۵، روند اجرا و تکمیل این پروژههای چهار خطه جهش بسیار خوبی داشتند، اما سپس به دلیل کمبود اعتبارات به کندی اجرا و عملیاتی شدند.
وی با اشاره به چهار خطه خرم آباد - کوهدشت عنوان کرد: این مسیر نیز ۸۷ کیلومتر است که از این میزان ۷۴ کیلومتر چهار خطه شده است.
توقف پروژه به دلیل کمبود اعتبار
به گفته گودرز بابا عباسی معاون اداره کل راه و شهرسازی لرستان این پروژه به دلیل نبود و یا کمبود اعتبارات نیمه تمام باقی مانده است اظهار داشت: همچنین علت دیگر نیمه تمام باقی ماندن این پروژه چهار خطه، اختصاص اعتبارات به صورت اوراق خزانه به پیمانکار است.
وی گفت: به دلیل پرداخت اعتبارات این پروژه به صورت اوراق چند ساله، پیمانکاران از فعالیت در آن استقبال چندانی نمیکنند.
بهاروند پیمانکار پروژه چهار خطه خرم آباد - کوهدشت نیز در سخنانی عنوان کرد: حدود یک سال است که درگیر این پروژه هستیم.
وی بیان داشت: به علت عدم پرداخت مطالبات ما که حدود ۳۵ میلیارد تومان است، پروژه تعطیل شده است.
وعده سال آینده برای افتتاح پروژه
پیش از این مجتبی بیرانوند فرماندار کوهدشت در سخنانی با بیان اینکه این پروژه نیازمند اعتبارات ملی و استانی است عنوان کرد: در این راستا امیدواریم راه و شهرسازی استان و همچنین سازمان مدیریت و برنامه ریزی ورود جدی داشته باشند.
وی بیان داشت: امیدواریم با اختصاص این اعتبارات، شاهد بهره برداری از این پروژه چهار خطه در شش ماهه اول سال آینده باشیم.
این سخنان در حالی مطرح میشود که پیش از این سید موسی خادمی استاندار سابق لرستان در تاریخ ۱۳ شهریورماه سال گذشته، وعده افتتاح این پروژه را در خرداد ماه سال ۱۴۰۰ داده بود.
وی در سخنانی گفته بود: یکی از پروژههای مهم شهرستان کوهدشت، چهارخطه کردن جاده کوهدشت - خرم آباد است که مقرر شد بخشی از آن تا آبان ماه، بخش دیگری تا پایان سال و در نهایت کل جاده تا خرداد ماه سال آینده به طور کامل چهار خطه شود.
بنا بر این گزارش، وقوع تصادفات ناگوار در جادههای لرستان به دلیل عدم چهار خطه شدن و تعریض آنها، موضوعی است که بارها از سوی مردم و رسانهها مورد انتقاد قرار گرفته است و میطلبد که تکمیل این طرحهای راهسازی مورد توجه جدی مسئولان قرار بگیرد.