به گزارش خبرگزاری مهر، در راستای حضور مستقیم رئیس شورای عالی استانها در استانهای کشور و آشنایی نزدیک با ظرفیتها و مشکلات جامعه شورایی، پرویز سروری امروز چهارم بهمنماه به استان کرمان سفر کرد
نخستین سفر استانی رئیس شورای عالی استانها با حضور در استان کرمان و ادای احترام به مقام شامخ شهدا و شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی آغاز شد.
دیدار رئیس شورای عالی استانها با نماینده ولی فقیه در استان کرمان
سروری در جریان سفر به استان کرمان با نماینده ولی فقیه در این استان دیدار کرد. رئیس شورای عالی استانها در دیدار با حجتالاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی با بیان اینکه خاطرات خوبی از کرمان دارم و یک سال توفیق خدمت در این استان را داشتم، بیان کرد: این برای ما خوشحال کننده بود که اولین سفر استانی شورای عالی استانها را از کرمان و با اجازه شهید سپهبد قاسم سلیمانی آغاز کنیم.
وی در خصوص اهمیت شوراها در نظام جمهوری اسلامی گفت: مجلس خبرگان اول با ریاست شهید بهشتی نگاه ویژهای به شوراها در کشور داشت. به همین دلیل هفت اصل قانون اساسی به موضوع شوراها پرداخته است و این نشان دهنده اهمیت شوراها برای قانونگذاران بوده است.
سروری افزود: اما واقعیت امر این است که شورا دیر متولد شد و در این مدت ساختار مدیریت کشور شکل گرفته بود. بنابراین شورا مانند یک چیز الصاقی به بدنه مدیریت کشور بود و از قوامی که در قانون ذکر شده بود، برخوردار نشد. بنابراین این تولد ناقص منجر به حیات ناقص شده است.
رئیس شورای عالی استانها ادامه داد: بنابراین ما معتقدیم که باید شورای عالی استانها بهعنوان عالیترین نهاد شورایی کشور بر طبق نظر شهید بهشتی عِدل مجلس شورای اسلامی باشد و بتواند فرایندی را ایجاد کند که از دل روستا، بخش، شهر، شهرستان و استان فرایند تصمیمسازی با مشارکت مردم شکل بگیرد و در اصل به مردمیزه کردن تصمیمگیری و نظارت برسیم.
وی تصریح کرد: امروز ما راه طولانی برای تقویت بنیه مردمی نظام در پیش داریم تا بتوانیم اهداف بنیانگذار جمهوری اسلامی و قانونگذاران نظام جمهوری اسلامی را عملیاتی کنیم.
سروری با بیان اینکه اکنون بهترین زمان اجرای این مسئله است، تصریح کرد: امروز ما شاهد وجود یک دولت مردمی و انقلابی در رأس قوه مجریه هستیم که اراده آن بر واگذاری امور به مردم است. مجلس انقلابی ما ریاست کسی را پذیرفته است که ۱۲ سال در مدیریت شهری کار اجرایی کرده است و اراده وی نیز بر تحقق قانون استوار است.
رئیس شورای عالی استانها افزود: با قوه قضائیه هم تعاملات خوبی داریم و این قوه نگاه خوبی به شوراها دارد. ما هم باید این فرصت را غنیمت بشمریم و تلاش کنیم که تا آن چیزی که از دل قانون اساسی بیرون میآید تحقق بگیرد.
شوراها از درون جامعه شکل میگیرند
وی با بیان اینکه شوراها از درون جامعه شکل میگیرند و همه منتخبان مردم هستند، گفت: به همین دلیل اعضای شورا بیشترین تمایل و گرایش را به فرهنگ انقلابی و اسلامی کشور دارند.
سروری ادامه داد: از آنجایی که علما و در رأس آنها ائمه جمعه بیشترین نقش در تحقق حکومت اسلامی و نگاه دینی در اداره امور کشور را دارند و به نوعی در تحقق مردم سالاری دینی نقش ایفا میکنند. تمایل داریم ارتباط خوبی برقرار کنیم.
رئیس شورای عالی استانها با بیان اینکه شورای عالی استانها بلندگوی همه طبقات جامعه است، اظهار کرد: شورای عالی استانها از کوچکترین روستا تا بزرگترین شهر عضو دارد. از اینرو یک فرصت بسیار خوب برای شناسایی نیازهای مردم و بهبود زندگی آنان است. از این رو امیدواریم شورای عالی استانها بتواند در این دوره اقدامات مؤثری انجام دهد.
سروری همچنین از نماینده ولی فقیه در استان کرمان درخواست کرد توجه بیشتری به شوراهای استان کرمان داشته باشند و آنها را از رهنمودهای خود بهرهمند سازند.
شوراها در دوره پنجم چهار دهم درصد تخلف داشتند
رئیس شورای عالی استانها با بیان اینکه شوراها یک جامعه ۱۲۶ هزار نفری را تشکیل میدهند، تصریح کرد: متأسفانه با وجود اینکه شوراها در دوره پنجم تنها ۰.۴ «چهار دهم درصد» تخلف داشتند اما چون جامعه بزرگ است رسانهها بیشتر به آن میپردازند. هرچند ما معتقدیم که یک تخلف در جامعه شورایی که نماینده مردم هستند هم زیاد است. اما فضایی ایجاد شده است که جامعه شورایی را جامعه متخلف نشان میدهند در صورتی که اینگونه نیست.
حضور سروری در شورای اسلامی استان کرمان
سروری در ادامه ضمن حضور در جلسه شورای اسلامی استان کرمان که با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار برگزار شد، با گرامیداشت سالروز ولادت حضرت زهرا (س) و تبریک روز زن و مادر گفت: حضرت فاطمه (س) شخصیتی بزرگ و استثنایی بود که دیگر هیچ بانویی پس از ایشان و با خصوصیات بارز ایشان دیده به جهان نگشود.
سروری تصریح کرد: من فکر میکنم مهمترین موضوع برای مردمی کردن تصمیمگیریها و تصمیمسازیها این است که ما شوراها را در جایگاه که قانون اساسی برای آن تعریف کرده است، قرار دهیم.
رئیس شورای عالی استانها افزود: اکنون فاصله زیادی بین جایگاه شوراها در قانون اساسی و واقعیت وجود دارد. بنابراین ما باید کارها را با بردباری جلو ببریم. در همین راستا هم برنامهریزی دقیقی برای مجلس و دولت انجام دادیم.
وی افزود: خوشبختانه ۲۲۰ نفر از نمایندگان مجلس از شورای ائتلاف نیروهای انقلاب وارد مجلس شدند و بنده نیز دبیر این شورا هستم و ارتباط خوبی با نمایندگان مجلس داریم و میتوانیم از ظرفیت آنها استفاده کنیم. آقای قالیباف رئیس مجلس هم ۴ سال شهردار ما بود و مجموعاً ۱۲ سال در رأس شهرداری تهران فعالیت کردهاست. بنابراین به موضوعات و مسائل شهری آگاهی کامل دارد.
سروری اظهار کرد: افزونبر این تعداد زیادی از شهرداران گذشته کلانشهرها اکنون در کسوت نمایندگی مجلس هستند که بسیار با اهمیت است و میتواند تأثیر گذار باشد.
رئیس شورای عالی استانها بیان کرد: من فکر میکنم مهمترین موضوع در حوزه شوراها این است که لایحه مدیریت یکپارچه شهری که اکنون در مجلس در دست بررسی است را پیگیری کنیم و به نتیجه برسانیم.
وی گفت: بنابراین ما باید بتوانیم دولت را مجاب کنیم که برخی از اختیارات و مسئولیتهای خود در حوزه شهری و روستایی را به شهرداریها و دهیاریها واگذار کند.
سروری ادامه داد: این مسئله باعث میشود هر شهر یک مسئول و پاسخگو داشته باشد. برای مثال تهران فرمانده ندارد و هر کسی کار خود را انجام میدهد. این مسئله باید اصلاح و ترمیم شود.
رئیس شورای عالی استانها با بیان اینکه باید برای تصویب این طرح تلاش کنیم، تاکید کرد: ما در حال رایزنی با دولت هستیم و من با تمام مشغلهای که دارم تلاش میکنم در تمام کمیسیونهای دولت شرکت کنم تا بتوانیم از ظرفیت دولت استفاده کنیم.
وی افزود: اکنون نزدیک به ۱۰ وزیر از شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی به دولت راه پیدا کردند و این برای ما ظرفیت مهمی است.
شوراها باید یار دولت باشند نه بار دولت
سروری خاطرنشان کرد: این راهبردها به ما کمک میکند که شوراها از وضع موجود به وضع کارآمد و واقعی ارتقا پیدا کنند و دارای ظرفیتی باشند که بتوانند مشکلی را حل کنند و باری از روی دوش دولت بردارند. بنابراین شوراها باید یار دولت باشند نه بار دولت.
رئیس شورای عالی استانها افزود: من با هر استانی که صحبت میکنم گلایه دارند که شورای استان یک ساختمان ندارد. ما از استانداری کرمان توقع داریم که زمینی در اختیار شورای استان کرمان قرار بدهد تا ما هزینههای احداث ساختمان را از طریق شهرداری تأمین اعتبار کنیم.
وی عنوان کرد: شوراها بهدلیل تشکیل دیرهنگام به دولت پیوست شدهاند و این خوب نیست. ما باید بتوانیم این مسئله را حل کنیم تا دولت بتواند سریعتر و چابکتر حرکت کند.
سروری گفت: ما در شورای عالی استانها سامانه ثبت تخلفات و شکایات مردمی داریم که مردم از سراسر کشور میتوانند تخلفات شوراها و شهرداریها را گزارش کنند.
سامانه پیشنهادات شورای عالی استانها راهاندازی میشود
رئیس شورای عالی استانها اضافه کرد: همچنین در تلاش هستیم سامانه پیشنهادات شورای عالی استانها را هم راه اندازی کنیم تا اعضای شوراهای سراسر کشور بتوانند به راحتی پیشنهادات خود را ارائه کنند و یک جمع سپاری خوبی در جامعه شورایی اتفاق بیفتد.
سروری تصریح کرد: ما در دوره چهارم شورای شهر تهران سامانه جامع مصوبات شورای شهر تهران را راه اندازی کردیم که با کار شبانه روزی تمام اطلاعات و اسناد شهری از قبل انقلاب تاکنون در آن بارگزاری شده و در عرض ۴ سال ۱۲ میلیون نفر از این سایت بازدید کردند که عمدتاً کارشناس هستند.
وی با بیان اینکه راهاندازی سامانه جامع مصوبات کار بزرگی بود، اضافه کرد: در تلاش هستیم تا زیرساختها را فراهم کنیم تا این سامانه برای کل کشور فعال شود. در فاز اول این سامانه در اختیار شهرهای مراکز استانها به ویژه قرار میگیرد و بعدتر به شهرستانها دسترسی داده میشود.
رئیس شورای عالی استانها اظهار کرد: در این سامانه مصوبات مشترک بارگذاری میشود و مصوبات غیر مشترک هم باید از سوی شوراها بارگذاری شود. وجه خوب این سامانه این است که از مصوبات تکراری جلوگیری میشود و با یک جستجو مشخص میکند که چه مصوبهای وجود دارد و کجا باید قانون وضع کرد.
سروری همچنین به برنامه شورای عالی استانها در موضوع آموزش شوراها اشاره کرد و گفت: مهمترین نابسامانی شوراها نبود یک آموزش منضبط در جامعه شورایی است و این بد است که عضو شورایی که میخواهد تصمیمات اساسی بگیرد آموزش ندیده باشد.
وی تصریح کرد: ما هم ظرفیتهای موضوعی را در اختیار شوراهای سراسر کشور قرار خواهیم داد و هم آموزشهای حضوری و غیرحضوری خواهیم داشت که اطلاعات آن به زودی اعلام میشود.
سروری در پایان عنوان کرد: همچنین برنامه ما این است که تا جایی که امکان دارد از ظرفیت مراکز پژوهشی کشور استفاده کنیم و در غیر این صورت باید فکری به حال آن بکنیم.