حجت الاسلام سید محسن موسوی در گفت و گو با خبرنگار مهر در خصوص شیوه پرداخت خسارت به سیلزدگان هشدار داد و گفت: مسئولان مراقبت باشند در شیوه پرداخت به سیل زدگان و کشاورزان این شهرستان ظلم نشود و به شکلی برخی که هیچ آسیبی ندیدهاند از حقوق بیشتر و افراد آسیب دیده از حقوق کمتری برخوردار شوند.
لزوم توجه بیشتر دولت سیزدهم به مناطق سیلزده
وی، خواستار توجه بیشتر دولت سیزدهم به مناطق سیلزده این شهرستان شد و تصریح کرد: شهرستان پلدختر بیش از ۸۵ هزار نفر جمعیت دارد، این شهر در نقشه کشور در جنوب غربی قرار گرفته است، تمامی اراضی این شهرستان حدود ۵۴ هزار هکتار میشود، باغات این شهرستان نیز سهم زیادی را برعهده دارند که انجیر از جمله محصولات این شهرستان به شمار میآید و در کشور به عنوان قطب انجیر سیاه شناخته میشود.
امام جمعه پلدختر به سیل مخرب سال ۱۳۹۸ در پل دختر اشاره کرد و گفت: این سیل در حوزه کشاورزی حدود هزار و ۷۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی را از ۱۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب کرد به گونهای که تمامی این باغات ماهیت خود را از دست دادند، قبل از سیل حدود ۲۵۰ هکتار زمین باغی مرغوب داشتیم که هیچ آثاری از این باغات وجود ندارد.
انتقاد از شیوه پرداخت تسهیلات به سیلزدگان
حجت الاسلام موسوی ادامه داد: پس از سیل، دولت وقت بابت خسارت وارد شده به اراضی زمینی هیچ کمکی نکرد، تنها کمک دولت به بخش کشاورزی و ادوات و اعطای تسهیلات بود که به هر یک هکتار زمین، دو میلیون تومان بلاعوض و سه میلیون تومان وام پرداخت شد که برای همین سه میلیون هم هر وامی دو ضامن در نظر گرفتند.
وی از خسارت برخی باغات کشاورزی به میزان ۸۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان اشاره کرد و گفت: در یک ماه گذشته سفر رئیس جمهور دولت سیزدهم به این استان رقم خورد که در این سفر به میزان ۱۴۵ میلیارد تومان برای زمینهای کشاورزی استان، تخصیص دادند، انتظار میرود به دلیل اینکه شهرستان پلدختر، بیشترین آسیب را دیده است در اولویت قرار گیرد.
امام جمعه پلدختر بیان داشت: البته لازمه این پرداخت، مدیریت صحیح است، یعنی مدیران مراقب باشند که به برخی از اراضی بدون هیچ خسارتی، بودجهای پرداخت کنند، ولی در مقابل به باغاتی که خسارت زیادی دیدهاند، بی توجهی شود، باید با حضور کارشناسان و دستگاههای نقشه برداری، زمینها و باغاتی که قبل و پس از سیل، خسارت وارد شده، مشخص شوند.
حجت الاسلام موسوی گفت: متأسفانه برخی از زمینهای کشاورزی که چندین کیلومتر از سیل فاصله داشتهاند، در فهرست پرداخت خسارت دولتی قرار گرفتهاند، در حالی که نباید این موضوع تحقق یابد و به سایر کشاورزان ظلم شود.
اعتبار خسارت به جادههای بین مزارع پرداخت نشد
وی به موضوع دیگری از خسارت وارده شده در سیل ۱۳۹۸ در پل دختر اشاره کرد و یادآور شد: حریم رودخانه کشکان در پلدختر مشخص شده، سازمان آب منطقهای این حریم را مشخص کرده است، اما این حریم زمانی به عنوان زمینی کشاورزی به شمار میرفت، بسیاری از افراد از این زمینهای کشاورزی ارتزاق میکردند، انتظار از دولت و جهاد کشاورزی این است که به دلیل اینکه این زمینها در بستر رودخانه قرار گرفتهاند به کشاورزان و افرادی که از این حریم بهره میبردند، حقوق آنها تضییع نشود، حق و حقوق آنها هم به درستی و دقیق و کامل پرداخت شود تا این عزیزان هم متضرر نشوند.
امام جمعه پلدختر به گلایههای مطرح شده در خطبههای نمازجمعه درباره زیرساختهای کشاورزی اشاره کرد و گفت: در این خطبه اعلام کردم که در سیل ۱۳۹۸ پل دختر به دلیل شدت و حدتی که داشت از میان ۸۵۴ کیلومتر جاده بین مزارعی، به ۶۴۰ کیلومتر از آن خسارت وارد شد، متأسفانه در این زمینه هیچ بودجهای اختصاص نیافته است، البته به صورت سطحی اقدامات جزئی انجام دادهاند؛ اما این اقدامات جزئی پاسخگوی نیازها و مطالبات مردمی نیست و باید مسئولان در این زمینه اقدامات بهتری را پیشبینی کنند.